Poll

De doden uit 'Avengers: Infinity War' die dood mogen blijven

Deze helden blijken niet zo geliefd.

door Bram de Groot om 22:30 in Poll
Verleden week wierpen we in de FimTotaal POLL een blik op de vele doden die er vielen in Avengers: Infinity War. Ruim 3.200 bezoekers lieten weten welk dood personage ze liever niet terugzien in het Marvel Cinematic Universe. Hieronder de top 5!

1. Vision (Paul Bettany)

Met 11 procent van de stemmen staat Bettany's personage Vision op de eerste stek. Deze soort van gefabriceerde superheld debuteerde in Avengers: Age of Ultron en dook daarna op in Captain America: Civil War en Infinity War. In de laatste wordt hij eerst vermoord door zijn liefje Scarlet Witch en daarna door Thanos. Uiteraard vanwege de Mind Stone in zijn voorhoofd.


2. Mantis (Pom Klementieff)

Met negen procent van de stemmen (306 in totaal) blijkt het toch nog redelijk nieuwe Guardians of the Galaxy-personage Mantis niet bijzonder geliefd. Ze was voor het eerst te zien in Guardians of the Galaxy Vol. 2 waarin zij nog een bediende van Ego the Living Planet was. In Infinity War valt ze uiteen na de knip in de vingers van Thanos.


3. Loki (Tom Hiddleston)

Deze schurk en soort van schlemiel zagen we voor het eerst in Thor en daarna in The Avengers en de andere Thor-films. In Infinity War wordt hij vermoord door Thanos, in de beginscène waarin Loki een poging doet om de Mad Titan neer te steken. Ook Loki kreeg negen procent van de stemmen (in totaal 303).


4. Falcon (Anthony Mackie)

Met 292 stemmen blijkt Falcon de minst favoriete dode aardse held. Het personage is ondertussen al eventjes te zien in de filmreeks. Sam Wilson debuteerde in Captain America: The Winter Soldier en via Age of Ultron, Ant-Man en Civil War veranderde hij aan het einde van Infinity War in een soort van as.


5. Heimdall (Idris Elba)

Deze rechterhand van Thor was te zien in de Thor-films, in een cameo in Age of Ultron en in Infinity War in de beginscène waarin ook Loki doodgaat. Met zijn laatste krachten redde Heimdall de Hulk en werd daarna neergestoken door Thanos. 283 stemmers zien hem liever niet terug in het Marvel Cinematic Universe.


Personages met minste stemmen

De vijf personages met de minste stemmen zijn Groot (Vin Diesel) met 1%, Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) met 1%, Nick Fury (Samuel L. Jackson) met 2%, Spider-Man (Tom Holland) met 3% en Drax (Dave Bautista) met 3%.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Guyon2002

Avatar

Dit zijn echt niet de karakters die men het minst leuk vindt. Karakters zoals Loki zijn geweldig, maar er moet gewoon een keer een eind komen aan zijn verhaallijn.

shellghost

Avatar

Vision voegt ook werkelijk niks toe. 0,0.
Dus ja, die hoeft van mij ook niet meer terug te komen.

Gigan72

Avatar

Loki komt echt wel terug hij is nog populairder als Thor
Dus die zien we nog wel een keer

Artificialis

Avatar

Volgens mij hebben mensen vooral op Vision, Loki en Heimdall gestemd omdat deze personages een mooie afsluiting hebben gehad. Niet zozeer omdat deze karakters onpopulair zouden zijn. Mantis en Falcon horen bij de personages die in snippers zijn opgegaan, dus ik vrees dat zij wel een populariteitsprobleem hebben.

Sunspot

Avatar

Loki moet terug komen juist, zal ook wel veranderd zijn dan, voor even misschien, maar interessant genoeg.

chefry1983

Avatar

Loki veranderde per film steeds meer van schurk naar sidekick. Zijn verhaal is voorbij. Let hem lekker in vrede rusten

Ereptile

Avatar

Ben het eens met wat Guyon2002 en Artificialsis ook zeggen: ze zijn meer gekozen omdat hun dood in IW perfect dient als einde voor de personages. Niet omdat ze ongewenst zijn. Al moet ik zeggen dat ik Loki's verhaal volgens mij ook niet verder kan gaan na IW.

Daanminator

Avatar

Groot moet Dood wat mij betreft. De rest boeit me niet zo.

Sunspot

Avatar

@shellgost

Yep, wat teleurstellend, had echt veel verwacht van Vision, had zo interessant kunnen zijn allemaal, maar misschien komt het nog, mocht hij terug komen, stand alone film wil ik al tijden zien.

Ang3l

Avatar

Loki een schlemiel? ??

NieuwsFilm