De doden uit 'Avengers: Infinity War' die dood mogen blijven

Deze helden blijken niet zo geliefd.

Verleden week wierpen we in de FimTotaal POLL een blik op de vele doden die er vielen in Avengers: Infinity War. Ruim 3.200 bezoekers lieten weten welk dood personage ze liever niet terugzien in het Marvel Cinematic Universe. Hieronder de top 5!

1. Vision (Paul Bettany)

Met 11 procent van de stemmen staat Bettany's personage Vision op de eerste stek. Deze soort van gefabriceerde superheld debuteerde in Avengers: Age of Ultron en dook daarna op in Captain America: Civil War en Infinity War. In de laatste wordt hij eerst vermoord door zijn liefje Scarlet Witch en daarna door Thanos. Uiteraard vanwege de Mind Stone in zijn voorhoofd.


2. Mantis (Pom Klementieff)

Met negen procent van de stemmen (306 in totaal) blijkt het toch nog redelijk nieuwe Guardians of the Galaxy-personage Mantis niet bijzonder geliefd. Ze was voor het eerst te zien in Guardians of the Galaxy Vol. 2 waarin zij nog een bediende van Ego the Living Planet was. In Infinity War valt ze uiteen na de knip in de vingers van Thanos.


3. Loki (Tom Hiddleston)

Deze schurk en soort van schlemiel zagen we voor het eerst in Thor en daarna in The Avengers en de andere Thor-films. In Infinity War wordt hij vermoord door Thanos, in de beginscène waarin Loki een poging doet om de Mad Titan neer te steken. Ook Loki kreeg negen procent van de stemmen (in totaal 303).


4. Falcon (Anthony Mackie)

Met 292 stemmen blijkt Falcon de minst favoriete dode aardse held. Het personage is ondertussen al eventjes te zien in de filmreeks. Sam Wilson debuteerde in Captain America: The Winter Soldier en via Age of Ultron, Ant-Man en Civil War veranderde hij aan het einde van Infinity War in een soort van as.


5. Heimdall (Idris Elba)

Deze rechterhand van Thor was te zien in de Thor-films, in een cameo in Age of Ultron en in Infinity War in de beginscène waarin ook Loki doodgaat. Met zijn laatste krachten redde Heimdall de Hulk en werd daarna neergestoken door Thanos. 283 stemmers zien hem liever niet terug in het Marvel Cinematic Universe.


Personages met minste stemmen

De vijf personages met de minste stemmen zijn Groot (Vin Diesel) met 1%, Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) met 1%, Nick Fury (Samuel L. Jackson) met 2%, Spider-Man (Tom Holland) met 3% en Drax (Dave Bautista) met 3%.

NieuwsFilm

meest populair