Robert Rodriguez aangeklaagd omtrent 'Sin City 2' budgetproblemen

Robert Rodriguez aangeklaagd omtrent 'Sin City 2' budgetproblemen

De regisseur zou $15 miljoen teveel hebben uitgegeven.

In 2005 was de comic-verfilming Sin City een groot succes. De door Robert Rodriguez geregisseerde zwart-wit film werd gemaakt voor $40 miljoen en leverde $160 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Het vervolg Sin City: A Dame to Kill For, welke bijna tien jaar later verscheen, flopte en nu krijgt dit deel een staartje...

Een van de producenten klaagt Rodriguez namelijk aan voor het overschrijden van het budget. Volgens producent Sergei Bespalov zou Rodriguez onbehoorlijk gedrag hebben vertoond en maar liefst $15 miljoen meer hebben uitgegeven dan was afgesproken. Lang verhaal kort zijn er nu drie schuldeisers. De partijen zouden een deel van de opbrengst van de film tegemoet zien, maar wachten daar nog steeds op.

Het extra budget was volgens Deadline nodig doordat er vertraging veroorzaakt zou zijn door Rodriguez, en de productiemaatschappijen Fifth Brain en El Chingon Productions - allebei onderdeel van Rodriguez' Troublemaker Studios. Producent Sergei Bespalov diende de aanklacht in omdat hij nog een schuld van $10 miljoen heeft bij de investeringsmaatschappij Merkel Business Overseas. Rodriguez is volgens hem dus de reden waarom hij deze niet kan of wil inlossen.


Sin City: A Dame to Kill For zou $65 miljoen hebben gekost om te maken en noteerde in 2014 een wereldwijde opbrengst van $40 miljoen. Al met al lijkt het erop dat er hier en daar bepaalde overeenkomsten niet zijn nagekomen en dat er de nodige mensen rekenden op een herhaling van het succes van het eerste deel.

Tot op heden is de tweede Sin City-film de laatste film die Rodriguez opleverde als regisseur. Eind dit jaar verschijnt van Rodriguez de sci-fi film Alita: Battle Angel. Deze maakte hij met James Cameron, dus daar zal het financieel mogelijk wat minder schimmig zijn geregeld.

NieuwsFilm

meest populair