Algemeen

'Ready Player One' krijgt mogelijk vervolg!

De Spielberg-film is erg populair.

door Jim Pedd om 10:21 in Algemeen
Het is een van de best verdienende films van het jaar: Ready Player One. Nu blijkt dat de studio daar ook op voorbereid was. Acteur Olivia Cooke laat weten dat ze moest tekenen voor meerdere films. Zij is te zien in de dubbelrol van Art3mis en Samantha Cook en een van de hoofdpersonen.

Daarmee lijkt het zeer waarschijnlijk dat ook andere acteurs, waaronder Tye Sheridan die Parzival/Wade Watts speelt, in het eventuele vervolg te zien zijn. Dat vervolg moet het dan wel zonder direct bronmateriaal doen, want Ernest Cline op wiens gelijknamige boek de Steven Spielberg-film gebaseerd is, schreef geen vervolg.

Tegenover Digital Spy liet Cooke echter in elk geval weten dat ze getekend heeft voor een vervolg: "Ik heb mijn leven weggetekend. Dus ik heb getekend voor vervolgen waarvan ik niet weet of ze komen. Ik heb er nog niets over gehoord, dus we zullen het wel merken. Ik geloof niet dat er een Ready Player Two-boek is, dus misschien moeten ze dat eerst schrijven?"

Het verhaal van de eerste film speelt zich af in de toekomst, waarin mensen hun toevlucht zoeken tot de VR-wereld OASIS. De bedenker en eigenaar schrijft, vlak voor zijn dood, een wedstrijd uit waarbij de winnaar het geheel in eigendom krijgt.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Brein8998

Avatar

Ready Player Two?

rainking

Avatar

Ready Player One: Insert Coin

Frietgezicht

Avatar

Matige karakters enz maar uiterst vermakelijk filmpje.
Maar als mensen er geen reet aan vonden begrijp ik het ook wel, ik zie ook veel dingen die mis zijn met dit filmpje.

JamesBond

Avatar

Niet echt nieuws, dit. Cline werkt momenteel aan een vervolg op het boek, dus heel gek is het niet dat ze de acteurs dan hebben laten tekenen voor meerdere films.

JamesBond

Avatar

EDIT: dubbelpost

23VDV23

Avatar

Vermakelijke film, dat zeker, maar zoals Friet zegt: matige karakters. Heb 't boek wel gelezen overigens. Dat kent her en der net iets meer uitweiding over bepaalde zaken en iets meer diepgang qua personages. Had wel een vervolg willen lezen.

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "ik zie ook veel dingen die mis zijn met dit filmpje."
Er zijn heel veel dingen mis. Je gelooft eerder dat Superman kan vliegen dan dat men 5 jaar over doet voor een heel eenvoudige oplossing om de race te winnen. En dan is het nog dat een matige karakter het oplost. Parzival was niet de enige Halliday fanboy. Daarnaast had Sorrento tig medewerkers die schijnbaar niet getest zijn op hun computer c.q. game kennis.

Stel je hebt een PS4 of een Xbox. Je speelt de nieuwe CoD. Daarin zitten secret/hidden achievements/trophies en geen enkele gamer kan deze ontdekken in een tijd waarin Facebook & Youtube heerst! Suspension of disbelief en daarom geloof ik dat Superman kan vliegen en niet dat een eenvoudige gamer de zogenaamde secret oplossing kan vinden om zo de race te winnen in RP1.

Maar....de 3D en de SFX zien er erg goed uit, dat is een terrein waar Spielberg nog steeds goed beheerst.

Artificialis

Avatar

J.J. Abrams is hier wel een goede regisseur voor. Want ik neem aan dat Steven Spielberg het niet ziet zitten om nog een deel te gaan maken, helaas. Laat het alsjeblieft geen matige of nieuwe regisseur zijn.

Frietgezicht

Avatar

@ MOF, tja, ik heb 100 dingen waarbij ik dacht matig of raar maar meeste alweer vergeten.
Viel mij wel op dat ze worden aangevallen in een disco. Dus je kunt overal mensen afknallen? Dan zouden de meeste voor de lol knallend elke danshal en ceremonie afgaan.

Master Of Films

Avatar

Precies Frietgezicht, in b.v. GTA online werd je allang afgeknald. Smiley face

De film teert duidelijk op de special effects (ja die zijn mooi) en nostalgie...zag ik daar RoboCop, Lara Croft, Batman en die waggie van The A-Team voorbij komen? Allemaal misleiding van het werkelijke verhaal waar logica (waar vooral computers het moeten van hebben) in de OASIS niet bestaat! Zoals ik al schreef. Je gelooft met gemak dat Superman kan vliegen in BvS en in MoS. Ik maak het nog bonter, je gelooft dat haaien kunnen vliegen in Sharknado (want zelfs daar is over nagedacht hoe haaien kunnen vliegen). Maar wat Spielberg doet in en buiten de OASIS gaat de geloofwaardigheid naar de knopen.

Moviewheels

Avatar

Nu hopen dat Cline dan maar het script gaat schrijven anders wordt het "Ready Player None"

NieuwsFilm

meest populair