Eerste details over Disney streamingdienst Play

Eerste details over Disney streamingdienst Play

Eindelijk weten we meer.

Veel is er niet bekend over de nieuwe streamingdienst van Disney. We weten dat het de bedoeling is dat daar uiteindelijk alles van Marvel, Star Wars en de studio zelf te streamen valt, maar verder nog vrij weinig. Vandaag is in elk geval de naam van de streamingdienst bekend gemaakt: Disney Play.

Ook zijn er een paar details, dankzij een uitgebreid bericht van Variety over de manier waarop studio's proberen Netflix bij te benen. Fox werd door Disney overgenomen voor meer dan zeventig miljard dollar, niet om superheldenfilms te maken, maar wel om gigantische franchises toe te kunnen voegen aan zijn streamingdienst.

Disney legt volgens het vakblad in 2019 de hoogste prioriteit bij de dienst. Daar worden series op gelanceerd, maar ook films. Opvallend aan het bericht van Variety is dat de dienst 40 miljoen abonnees nodig heeft, die elk 6 dollar per maand betalen, om quitte te spelen. Kortom: het wordt een behoorlijk langdurig project.

Ook interessant: Disney gaat geen geld steken in het terugkopen van licenties op bijvoorbeeld Netflix. Zo verkocht het de streamingrechten op Star Wars in 2016, voordat de plannen er kwamen voor Disney Play. Disney zal daar niets mee doen, tot 2022, als die deal afloopt. Kortom: het wordt nog een interessante concurrentiestrijd.



NieuwsFilm

meest populair