Algemeen

Wordt Elsa een lesbienne in 'Frozen 2'?

Het zou zomaar kunnen!

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Het plot van Frozen 2 lijkt enigszins bekend te zijn. Nadat Disney met Frozen uit 2013 een megahit scoorde, was de komst van die vervolgfilm honderd procent zeker. Maar de afgelopen tijd hebben we eigenlijk vrijwel niets gehoord over de nieuwe film van regisseurs Chris Buck en Jennifer Lee.

Revenge of the Fans meldt nu dat regisseurs Buck en Lee besloten hebben dat Elsa (Idina Menzel) een lesbisch of biseksueel personage moet worden. Dat is nog niet bevestigd door Disney, maar zou wel passen binnen een oproep van fans om van het personage een lesbienne te maken. Er is zelfs een tijdje een beweging op sociale media geweest waarbij de hashtag #GiveElsaAGirlfriend veel gebruikt werd.

Menzel steunde het idee al om van Elsa een lesbienne te maken, maar Disney heeft er nooit op gereageerd. Ook Jennifer Lee reageerde er niet op, maar stond er wel voor open. Voorlopig is er nog niets zeker, maar het zou wel een mooie actie zijn van Disney om dat te doen.

Vanaf 29 november 2019 in de bioscoop.

62 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Da Villain

Avatar

Ik zie hier de reden niet toe, eigenlijk.

snowkrash

Avatar

"Ik zie hier de reden niet toe, eigenlijk."
Net zoveel reden om het wel te doen.

Ang3l

Avatar

Ik zou me als Lesbienne niet door haar laten vingeren. Met die koude tengels! Brrrr.

Maar, verder helemaal prima. Zou best een leuke toevoeging zijn eigenlijk. Geeft ook wel een dubbele laag aan t hele conceal don't feel.

comkees

Avatar

Doe maar niet Ik heb niet zoveel met dit soort demonstratieve aanpassingen
Doctor who moet een vrouw worden personages die in comics man zijn en ineens vrouw worden of van kleur veranderen vind ik waardeloos.
Niet discriminerend bedoeld hoor niets tegen nieuwe personages met verschillende kleuren of seksualiteiten .
Ik kan ook erg genieten van vrouwen in de hoofdrol .
Alleen het demonstratief venagelen van bestaande personages vind ik niet prettig .
Moet er niet aan denken Tomb Raider met Jason Croft .

chefry1983

Avatar

Al die politieke correctie bullshit. Het houd ook maar niet op. Het is beter om alle bestaande films gewoon te remaken met alle verschillende soorten bevolkingsgroepen erin en iedereen is tevreden.

horizon

Avatar

Maar dat kwam toch omdat Frozen een metafoor was om te laten zien wie je bent?
Dus zou wel toepasselijk zijn.

SuPa

Avatar

Ik snap de noodzaak niet. In films en series worden tegenwoordig zoveel homosexuele rollen gebruikt dat het niet meer in lijn is met de werkelijkheid.

ridjieddo

Avatar

Rukubrik: volgens mij mis je nog een paar puntjes
OT: boeit me niet. En zou eigenlijk niemand moeten boeien.

Prince John

Avatar

Ik vind het wel een mooie gedachte, het enige wat me een beetje dwars zit is dat fans ervoor vragen en het dan (waarschijnlijk) niet het originele idee was achter dit personage. Hoe dan ook, ik denk dat het goed is een LGBT personage in een Disneyfilm te hebben: jonge kinderen moeten weten dat het heel normaal is homoseksueel te zijn, wat helaas nog lang niet overal het geval is...

@ Rukubrick
VindT. Fijne dag verder.

SplashySleet20

Avatar

Ik hoop het wel. Want dat zou een mooie stap zijn voor dinsey vanwege hun kindvriendelijkheid maar ook kwa reputatie want disney staat niet echt bekend om open te zijn met homoseksualiteit.

Niet alleen in de kinderfiets en series maar ook in andere seties of films.

Master Of Films

Avatar

ridjieddo "Rukubrik: volgens mij mis je nog een paar puntjes"
Volgens mij wordt er nog veel meer vermist. Vooral in die bovenkamer. Maar we moeten wel zielige zwakzinnige figuren rond ons hebben, anders hebben we geen diversiteit in onze samenleving.

ThomasOMalley

Avatar

rukubrick "jonge kinderen hoeven helemaal niet door hun strot te krijgen dat homoseksuelen normaal is en daarbij beslissen ouders (man en vrouw) wel wat gezond is voor hun kinderen of niet..."
Niemand duwt jonge kinderen deze films door hun strot en niemand leert kinderen wat normaal en gezond is via Disneyfilms.
Ik snap niet waarom jij hier zo'n aversie tegen hebt, jij vindt homofilie toch ook normaal?

Master Of Films

Avatar

ah...daar...hebben...we...onze...eigen...randdebielletje... met...hete...aardappel...in...de...keel....ben zo blij...hahahahahahaha....dat...je tijd ...overhoud..om...ons...te vermaken...met je...mongolen...praatjes...hahahahahahaha....we willen.....onze...dagelijkse...berichtjes....van deze...zwakzinnige..voor...goud..missen...hahahahahahaha
Luv you xoxoxo

ThomasOMalley

Avatar

Zo hoor ik de achterstandskinderen op het schoolplein van mijn zoontjes school ook altijd praten. Je herkent ze meteen: kapotte kleren, slechte uiterlijke verzorging en van dat shagrokend tuig aan de schoolpoort. Homo zus, homo zo.
Mijn zoontje probeert ze duidelijk te maken dat iedereen gelijkwaardig is, maar deze leeftijdsgenootjes kunnen nog niet goed lezen en schrijven en uit onzekerheid en onwetendheid pesten zij anderen kinderen om toch een beetje mee te tellen. Jammer om bij jou te zien dat daar niet veel verandering in komt bij het ouder worden.

Master Of Films

Avatar

Newsflash...Ik heb exclusieve beelden van onze randdebielletje Rukkebrickje gevonden. NSFW!Tycho Nestoris

Avatar

Nee, dit gaat niet gebeuren hoor. Disney durft dit soort dingen niet aan. Ze denken alleen aan geld en de film zal in bepaalde landen dan niet zo goed verkopen als in Amerika.

Ang3l

Avatar

@Tycho

Ik ben bang dat je daar idd gelijk in hebt, want je bent inkomsten van landen als China gelijk kwijt. Daar gaat de film niet uitkomen als Els een lesbienne is. Kijk maar naar de mini scene van Belle & t Beest ... huppa, er uit geknipt of ban. Een heel hoofdkarakter er uit knippen gaat niet, dus ban.

Verder is t best wel in lijn met de eerste film als Elsa lesbo zou zijn. Ze heeft geen enkele love interest in de eerste film, dus t botst nergens mee. En t past bij de ben wie je bent en schaam je nergens voor. Let it go, conceal don't feel. Als er iemand lesbienne zou kunnen zijn is t Elsa wel (op Merida na dan ;) )

Dat er zoveel gays in films zitten dat t niet meer in lijn van de werkelijkheid zou zijn (wat door een ander werd beweerd) is bullshit. Niet in lijn van JOUW werkelijkheid misschien (omdat jij ze liever minder of niet ziet), maar er is nog steeds geen 1 op de 10 film personages gay, dus nu is het idd nog steeds niet in lijn van de werkelijkheid ;) Het is nou eenmaal onderdeel van de huidige maatschappij, deal with it.

En als er al een gay karakter in zit, dan is t een funny sidekick waarbij de geaardheid een grapje is vaak. Elsa als stoere prinses gay maken is een perfect rolmodel voor vele meisjes die zich niet direct herkennen in een auroraatje of assepoestertje.

Over t door de strot duwen: Door de strot duwen klinkt gewelddadig en dit gebeurt vredig. Dus nee, weinig duwen aan. Verder vind ik idd dat kinderen "door de strot geduwd" mag worden door iets als Disney dat gay zijn prima is en normaal kan zijn. De ouders doen t blijkbaar niet genoeg ;)

Ik zeg doen. Maar denk niet dat t gaat gebeuren.

SuPa

Avatar

@Ang3l, ik heb het niet over mijn werkelijkheid, maar over de werkelijkheid. Iedereen is gelijk en homosexualiteit zou ook geen onderwerp moeten zijn. Ik geef alleen aan dat het vaak te geforceerd in beeld gebracht wordt. Begrijp je opgefokte reactie ook niet en waarom je uit de lucht gegrepen conclusies trekt.

McKelly

Avatar

Dat ze pot zou zijn of niet maakt me in eerste instantie niet zoveel uit. Het principe erachter wel. Voor mijn gevoel wordt dit zo'n gevalletje (als ze het doen) van 'kijk, wij zijn hier ook voorstander van'. Maar juist die reden hekel ik. Voegt het wat toe aan het verhaal, is dit essentieel voor het personage e.d. zijn voor mij de vragen die meer relevant zijn. Hetzelfde vind ik dat met een gaypride: Homo's willen 'normaal' gevonden worden, maar tijdens zo'n gaypride zetten ze zich wel op dat aparte voetstuk neer door zich als het stereotype 'homo' te profileren. Wat wil je nou? Normaal gevonden worden of zijn jullie dus toch speciaal dat er een optocht voor moet komen? Moet een disneyprinses lesbisch zijn om 'normaal' gevonden te worden? Ik denk juist door dat niet te doen, dat je het normaal maakt, tenzij dit wat toevoegt aan de personages. Maargoed, dat is precies hetzelfde met zwarte piet en dat soort ongein. Accepteer elkaar, maar leg niet de acceptatie bij anderen op.

TommyP

Avatar

Het is toch bizar hoe sommige mensen überhaupt het arrogante lef denken te hebben om maar iets te vinden van wat een ander doet in bed met een ander volwassen persoon. Wat gaat jou dan aan? Daarnaast heb je de cijfers ook niet helemaal op een rijtje. Hollywood films zijn totaal niet representatief voor het publiek wat ze kijkt. De media en pop culture heeft juist een voorbeeldfunctie om kinderen een divers beeld te geven van onze maatschappij. Fijn dat dit langzaam maar zeker veranderd. Hopelijk dat het een beetje de domheid en arrogantie van bepaalde mensen (zoals jezelf) wegneemt. Het percentage Gay, Lesbisch, Biseksueel is ook wel een stuk groter dan 1 op 10 ( niet schrikken hoor) en een goed geschreven karakter kan van alle geaardheden zijn. Ik verbaas me echt dat we in 2018 dit soort discussies nog moeten voeren. Ps. Het is de spijker niet de nagel.

TommyP

Avatar

Ik ga ervan uit dat Disney geen explicite seks scene laat zien. Dit hebben ze ook nog nooit bij de hetero karakters gedaan. Het zal mij een zorg zijn of Elsa : Lesbisch , biseksueel of hetero is. Daarnaast zal het heus ook niet zo zijn dat iedere blockbuster film per se een gay character moet bevatten. Maar Hollywood geeft een onjuist beeld van de maatschappij weer. Een geaardheid is niet iets vies, want je koppelt er zelf seks aan. Kinderen confronteren met meerdere geaardheden zorgt voor: Minder pesten , elkaar accepteren, voor iedereen een fijnere toekomst. Is dit nu zo lastig te begrijpen. En als jij het vervelend vindt om met een gay character waar dan ook geconfronteerd te worden, zijn er gelukkig nog 100.000 films waar je rustig naar kan kijken zodat jij je met al die personages kan identificeren en niet van je stoel hoeft te vallen als er toevallig een personage een andere geaardheid heeft dan jijzelf.

TommyP

Avatar

Heeft niets met links of rechts te maken. Het heeft te maken met gelijkheid van sekse, ras en geaardheid. Ik ben zelf met een film bezig die gaat over deze thema's. Discriminatie schuilt in de samenleving omdat er mensen zijn die geloven dat ze in soort uber mensch zijn en alles wat ze zelf niet zijn of snappen als anders of raar betitelen. Iemand wordt niet gay of lesbisch door het zien van een personage wat dit toevallig is. Er is vrijwel niemand 'normaal' en iedereen heeft wel wat. Het feit dat jij niet normaal naar een film zou kunnen kijken waar er toevallig een personage homoseksueel is zegt eigenlijk genoeg over het feit dat er nog veel werk aan de winkel is. Ik vind helemaal niet dat je mensen dingen door de strot moet duwen. Dat er plotseling een vrouwelijke James Bond moet zijn of wat dan ook. Daarnaast vind ik de meeste blockbuster qua verhaal en originaliteit niet te pruimen. Maar vooruitgang is meer dan prima en ook nodig. Als je dat niet wilt zien dan zal niemand je dit door de strot duwen en kijk je gewoon wat anders. Het verplaatsen in een ander is voor sommige mensen ook lastig en we leven in een IK maatschappij. Het is jammer want er zijn in deze wereld wel ergere dingen om je druk over te maken.

Artificialis

Avatar

Homo's, lesbiennes, biseksuelen, allemaal prima. Maar stop ze gewoon in films zonder alle ophef eromheen. Deadpool is merkbaar biseksueel, daar heeft niemand moeite mee. Het Deadpool personage is ook niet geïnteresseerd in wat anderen daarvan vinden. Hij is het gewoon, klaar.

Elsa moet niet lesbisch worden, maar het gewoon wel of niet zijn. En als ze het eenmaal is moet dat gewoon in beeld komen, ongeacht wat anderen daarvan vinden. Dat activistische gedoe eromheen is bij mensen volgens mij de grootste ergernis. Deadpool doet het gewoon. Die film heeft geen enkele boodschap aan wat minder ontwikkelde landen daarvan vinden.

Civilian Supreme

Avatar

Volledig eens met SuPa! En je weet nu al dat als het gaat gebeuren deze film een oscar krijgt en dat elke celebrity(incl. onze bners) er iets positiefs over wil melden. Krijgen we weer hetzelfde overdreven gezeik als bij Black Panther.

TommyP

Avatar

Artificialis Dat bedoel ik!

pete928s

Avatar

De jonge kinderen die naar frozen toegaan hebben zoiezo nog nauwelijks een beeld van sexualiteit in het algemeen .


Dit is echt een volwassen sociaal politiek thema wat niet in een kinderfilm thuishoort .

TommyP

Avatar

@pete928s dat is ook de grootste onzin wat je hier schrijft. Kinderen krijgen al van jongs af aan beelden en tekenfilms waar de karakters : jongen | meisje , Man | Vrouw, verkering krijgen, verliefd worden etc. Het heeft niets met seks te maken als dat nu toevallig twee meisjes zijn of twee jongens. Dan moeten ze het gehele onderwerp: Liefde afschaffen in kinderfilms. Het heeft ook niets met politiek te maken. Dat er nog een groot taboe op rust in 2018, dat is iets wat inderdaad wel een keer mag veranderen. Het gaat over een getekende prinses die wellicht een kusje geeft op de mond van een andere getekende prinses. Wie boeit dit nou echt?! Zorgt misschien voor wat minder pestende kinderen op school. Dat zou toch erg zijn als dat gebeurd.

pete928s

Avatar

Waar je om gepest werd op school als ( pakweg11 jarige ) was
als je rood haar had , of als je geen dure merkkleding kon betalen , of als je je afzonderde van de groep verlegeheid ed

Dat zijn de redenen om te pesten , denk jij nou echt dat kinderen van 11 met homo of lesbisch zijn bezig zijn en dat doorhebben bij andere kinderen .
Een lachwekkende gedachte alleen al
Nog lachwekkender om dan te denken dat na het zien van een film die kinderen zo ver zullen doordenken in de trend van : oo ja geen homo,s meer pesten .

ridjieddo

Avatar

Pete is weer lekker bezig! Go Pete!

pete928s

Avatar

Hoor ik daar de kliko rammelen ?
Ja inderdaad .

TommyP

Avatar

Pete, ik kan je verzekeren dat kinderen daar mee bezig zijn. En het houdt jou blijkbaar zelfs nu nog bezig wanneer Disney heel misschien een getekend figuur een lesbische geaardheid geeft. Sterker nog vanaf dat kinderen klein zijn krijgen ze een beeld vanuit media dat hetero de norm is. Sinds de komst van Netflix is dit gelukkig langzaam aan het veranderen. Ik ben geen voorstander van slachtoffer zijn, maar wel een voorstander van en nu kappen met deze bullshit. Wanneer twee volwassen, 2 kids, 2 tieners verliefd worden is sekse irrelevant. Wat is het ergste wat er kan gebeuren? Het is interessant om een discussie te voeren met mensen die hierop tegen zijn. Want ik heb nog geen enkel zinnig argument gehoord wat hier nou zo erg aan is.

ThomasOMalley

Avatar

@Pete
Wat is jouw basis om te spreken over wat kinderen wel en niet bezighoudt op het schoolplein in 2018? Heb jij jonge kinderen op school zitten toevallig? Je spreekt over lachwekkendheid alsof je zeker van je zaak bent, maar een goede reden voor het vertrouwen in deze aannames is volgens mij nog niet gegeven.

Pete "Nog lachwekkender om dan te denken dat na het zien van een film die kinderen zo ver zullen doordenken in de trend van : oo ja geen homo,s meer pesten ."
Het doel moet ook niet zijn dat er niemand meer gepest wordt om zijn of haar geaardheid na het zien van een film. Ouders hebben de verantwoordelijkheid gelijkwaardigheid en andere waarden aan hun kinderen te leren, die taak ligt niet bij Disney.
Als ik me niet vergis wil iemand als TommyP gewoon dat dit gedaan wordt, omdat dit net als heteroseksualiteit ook voorkomt en dat is heel natuurlijk. De makers van deze nieuwsberichten en ook jij met deze reacties houden op deze manier het taboe in leven.

Bekijk het zo: als jij een dramafilm opzet waar je totaal niets over weet en je komt er in de eerste 5 minuten achter dat de hoofdrolspeler Tom Hardy een homofiel speelt heb jij daar (hopelijk) geen oordeel over. Misschien zit je wat minder te wachten op erotische scènes, maar ach.
Als jij over dezelfde film eerst hier een artikel leest dat Tom Hardy een homofiel gaat spelen verandert de situatie, want dan bevestigt het wat jij vindt van Hollywood anno nu (dat het links en politiek correct is).
Indien je het met bovenstaande eens bent, zou het dus een goed idee kunnen zijn om er geen aandacht meer aan te besteden. Door te stoppen met het benoemen van deze termen wordt het normaal (wat het eigenlijk al zou moeten zijn).

pete928s

Avatar

Thomas : je denkt toch niet echt serieus dat kinderen van pakweg 9, 10 ,11 jaar met dit soort volwassen thema,s bezig zijn ? dat is een lachwekkende gedachte ja .

Als je zou zeggen 13 , 14 15 dan wil ik het wel serieuzer nemen maar dat is niet echt de doelgroep van deze films .

ik vind dat je zulke jonge kinderen niet moet lastig vallen met dit soort volwassen thema's en zware onderwerpen ,
daar zijn ze nog veel te jong voor , laat ze lekker effe nog kind blijven .
Later als ze wat ouder zijn krijgen ze deze onderwerpen nog vaak genoeg te horen en dan kunnen ze ook veel beter een eigen onafhankelijk beeld vormen .

ThomasOMalley

Avatar

Maar dat is geen antwoord op de vraag. Je hebt dus geen basis om te weten wat kinderen van die leeftijd bezighoudt, behalve wat jij denkt te weten. Zijn ouders van kinderen van deze leeftijd geen te bron?
Dat jij het een lachwekkende gedachte vindt heeft weinig betekenis, aangezien niemand een reden hoeft te hebben jou als opinieleider of autoriteit te beschouwen aangaande dit onderwerp.

pete928s

Avatar

thomas "Maar dat is geen antwoord op de vraag. Je hebt dus geen basis om te weten wat kinderen van die leeftijd bezighoudt, behalve wat jij denkt te weten"
en vice versa
en nee ik denk niet dat ouders een goede bron zijn ,
kinderen zullen er mischien wat van hun ouders over hebben gehoord omdat het onderwerp toevallig (op het nieuws ) ter sprake is gekomen en kinderen vragen er dan naar .
dat zegt echter niks over wat kinderen van 9 echt bezighoud .
Zou dat wel zo zijn dan zou je ook de conclusie moeten trekken dat je als volwassene met een kind van 9 een gelijkwaardig gesprek zou kunnen houden over dit onderwerp .

pete928s

Avatar

tommyp "Sterker nog vanaf dat kinderen klein zijn krijgen ze een beeld vanuit media dat hetero de norm is"

en in het echte leven is het ook de norm , hopelijk ben je dat met me eens , dus een volkomen logische afspiegeling van het echte leven .

ThomasOMalley

Avatar

Pete "en vice versa"
Ik ben vader, maar goed, dat doet er niet toe. Ik heb namelijk geen uitspraak gedaan over of kinderen dit wel of niet onderling bespreken. Dat doe ik, omdat ik niet vind dat ik over genoeg informatie beschik om die inschatting te maken (vandaar dat ik me afvraag waarom jij wel denkt over die informatie te beschikken).
Pete "en nee ik denk niet dat ouders een goede bron zijn"
Dat hoef je ook niet te vinden, maar als ouders het niet weten, waarom jij dan wel? Het is toch pure speculatie? Is dit de manier waarop je een mening vormt? Op basis van een gokje of onderbuikgevoel? Erg vreemd.
Pete "Zou dat wel zo zijn dan zou je ook de conclusie moeten trekken dat je als volwassene met een kind van 9 een gelijkwaardig gesprek zou kunnen houden over dit onderwerp ."
Waarom je die conclusie zou moeten trekken is mij een raadsel, maar het laatste wat je moet doen is een kind onderschatten. Als je namelijk geen gelijkwaardig gesprek aangaat met een kind van 9, hoe moet dit kind dan een redelijk beeld krijgen over wat normaal en niet normaal is? Van schoolgenootjes? Is het onderwerp geaardheid een taboe voor 9-jarigen? Niemand wilt het slechts geïnformeerde kind uit de klas zijn, hoewel het beschikken over zoveel mogelijk informatie voordat er een standpunt wordt genomen ook onder volwassenen geen criterium lijkt te zijn. Bizar.

Master Of Films

Avatar

ThomasOMalley "Ik ben vader, maar goed, dat doet er niet toe."
Het geef je nog net wel het voordeel dat je van uit je eigen ervaring kan spreken, omdat je een vader bent. Sommige politieke schapen die zich op FT bevinden zijn (gelukkig) nog kinderloos, maar willen graag intelligent overkomen. Ach als je de luizenmoeder volgt, dan weet je wel wat er speelt op het schoolplein al heb je zelf geen kinderen.

pete928s

Avatar

thomas "Ik heb namelijk geen uitspraak gedaan over of kinderen dit wel of niet onderling bespreken. Dat doe ik, omdat ik niet vind dat ik over genoeg informatie beschik om die inschatting te maken (vandaar dat ik me afvraag waarom jij wel denkt over die informatie te beschikken)."
oeps verkeerde plek voor het woordje : niet .

ik neem aan dat de zin zo bedoeld had : omdat ik vind dat ik niet over genoeg info beschik .

maar serieus , je verklaring komt mij wel vreemd over , ik ga ervan uit dat je ooit in een grijs verleden ook kind bent geweest en ik neem aan dat je ook nog wel weet terug te halen wat jou in je jeugd bezighield als 9 jarige .

Voor mij waren dat comics verzamelen , bouwdozen , spelen op straat met vriendjes , voetballen op straat , je weet wel
de gangbare dingetjes die jonge jongens doen .

Ik neem aan dat jij op het schoolplein met leeftijdgenootjes niet aan het discussiëren was over homo en lesbische ondervertegenwoordiging in hollywood tekenfilms .
of wel ? zo ja dan ben je echt een uitzondering .

ThomasOMalley

Avatar

Pete "oeps verkeerde plek voor het woordje : niet .

ik neem aan dat de zin zo bedoeld had : omdat ik vind dat ik niet over genoeg info beschik ."
Nee, dat maakt geen verschil.
"Omdat ik vind dat ik niet over genoeg info beschik."
"Omdat ik niet vind dat ik over genoeg info beschik."
Het komt op hetzelfde neer toch?

Pete "maar serieus , je verklaring komt mij wel vreemd over , ik ga ervan uit dat je ooit in een grijs verleden ook kind bent geweest en ik neem aan dat je ook nog wel weet terug te halen wat jou in je jeugd bezighield als 9 jarige ."
Mijn verklaring? Ik heb toch gezegd dat ik niet vind dat ik over genoeg informatie beschik om in te schatten of kinderen van die leeftijd dit topic bespreken, maar ik trek jouw basis in twijfel. Dat ik dit nu nog eens moet uitleggen vind ik nogal vreemd.

Maar goed, jouw informatie is dus gebaseerd op eigen ervaringen die je als kind had. Op zich prima, maar tijden veranderen toch? Kinderen hebben toegang tot veel meer informatie dan wij toen wij die leeftijd hadden. Wij hadden het bijvoorbeeld nooit over comics en afhankelijk van jouw leeftijd had jij het misschien niet over Flippo's. Ik zie tussen jouw onderwerpen geen iPads, smartphones, Instagram of Snapchat terug.
Zou het kunnen dat wat kinderen bezighoudt verandert door de tijd?

Master Of Films

Avatar

ThomasOMalley "Ik zie tussen jouw onderwerpen geen iPads, smartphones, Instagram of Snapchat terug."
Apps en apparaten die continue in verbinding staan met internet. Hierdoor krijg je als kind al gauw mee dat het hetreo de "logische" afspiegeling is van het echte leven :P

ThomasOMalley

Avatar

^Tja, er is toch tegenwoordig geen enkele reden om slecht geïnformeerd te zijn. Ik weet dat er nog steeds gevoetbald en geknikkerd wordt, maar de leeftijd waarop men tegenwoordig toegang krijgt tot apparaten met internet is natuurlijk enorm verschoven in de afgelopen 20 jaar.
Wij riepen "kut" voordat we wisten wat het daadwerkelijk betekende, maar als je Google in je broekzak hebt zitten ben je een stuk vroeger wijs dan dat wij dat waren. Dat ontkennen is niet realistisch.

Master Of Films

Avatar

Wat vreemd dat pete928s hier geen rekening mee heeft houd Smiley face

Ach ja alles over 1 kam scheren en struisvogel techniek gebruiken, dan weet je wel hoe de complexe wereld in elkaar steekt. [bierglas]

TommyP

Avatar

@Pete Het begrip 'Norm' is breed. Wat is die norm? Blank, hetero, man? Als het om geaardheid gaat zouden we niet eens over een norm moeten praten als we het hebben over gelijkheid. Ja, hetero is de meerderheid. Is die meerderheid zo groot als jij waarschijnlijk denkt? Persoonlijk denk ik van niet. Je hebt gay, lesbisch, biseksueel (waar je weinig over hoort, ondanks dat heel veel mensen toch daadwerkelijk ervaringen hebben met zowel man als vrouw) , transseksueel. Daarnaast ken ik niemand (welke geaardheid dan ook) die echt de norm is op welk gebied dan ook.Dus die norm is in mijn ogen een beetje bullshit en gemakkelijk om te noemen om je te verschuilen achter het feit dat je zelf niet staat voor gelijkheid als het gaat om geaardheid. Het zijn vaak ook mensen zoals jij die zeggen: Homo's mogen er van mij zijn, maar zolang ze maar niet hand in hand lopen of in het openbaar zoenen. Zolang ik wel nog maar elke Hollywood film kan kijken zonder dat ik homo's zie. Waar het hier om gaat is een getekende Disney film waarin heel misschien (het zou me verbazen) het hoofd personage van geaardheid op vrouwen valt.Dan volgt hier een discussie dat kinderen nog niet bezig zijn met deze onderwerpen. Met liefde zijn kinderen bezig , want het zit in elke tekenfilm. Met seks inderdaad niet. Twee verschillende dingen. Wanneer er dan een keer op de 20 boxoffice films het hoofdpersonage gay, lesbisch bi is, dan benader je de werkelijkheid nog steeds niet. Het gaat niet over of er meer hetero's dan homo's op deze aardbol rondlopen. Waarschijnlijk komt er nu het voortplantingsargument ;) . Voor meer dan 25 jaar heb ik continu hetero , hetero , hetero door mijn neus geduwd. Heb ik daar iets op tegen? Nee! Het boeit mij niet. Het is maar waar je op valt. Lekker belangrijk.

Goku32

Avatar

Huh waarom dat. Slaat nergens op

Master Of Films

Avatar

TommyP "[@masteroffilms Het begrip 'Norm' is breed. "
Beste TommyP.

Je hebt het waarschijnlijk over heen gelezen en totaal niet begrepen wat ik echt bedoelde.

Het was een sarcastische opmerking op het volgende opmerking die eerder was geplaatst.

-----------------------------------------------------------------------------
pete928s Avatar02.09.2018 09:54
tommyp "Sterker nog vanaf dat kinderen klein zijn krijgen ze een beeld vanuit media dat hetero de norm is"

en in het echte leven is het ook de norm , hopelijk ben je dat met me eens , dus een volkomen logische afspiegeling van het echte leven .
------------------------------------------------------------------------------
Dus als je graag een lectuur wilt gaan opstellen dan is dat prima, maar doe het dan graag bij de juiste persoon. In dit geval was dat pete928s. Wellicht voortaan even beter doorlezen, ipv zo snel mogelijk tot conclusie te komen.

justmikemovies

Avatar

Zoveel Disney prinsessen en nu is er een keer een lesbisch... Wat een drama. Je zou kinderen toch eens laten zien dat er zoiets bestaat als diversiteit...

Het is juist ged voor de jonge kijkers om te zien dat er niets mis mee is om lesbisch te zijn. Voor kinderen is dit namelijk heel belangrijk om te weten als ze opgroeien met twijfels. Het kan serieus levens redden. Maarja, het is natuurlijk eng voor achterlijk rechts.

justmikemovies

Avatar

@Pete

Waar je om gepest werd op school als ( pakweg11 jarige ) was
als je rood haar had , of als je geen dure merkkleding kon betalen , of als je je afzonderde van de groep verlegeheid ed

Dat zijn de redenen om te pesten , denk jij nou echt dat kinderen van 11 met homo of lesbisch zijn bezig zijn en dat doorhebben bij andere kinderen .
Een lachwekkende gedachte alleen al
Nog lachwekkender om dan te denken dat na het zien van een film die kinderen zo ver zullen doordenken in de trend van : oo ja geen homo,s meer pesten .


Ja, daar zijn kinderen wel degelijk mee bezig. Ook op die leeftijd. Waarom? Omdat ze meekrijgen dat het “anders” is en “anders” is grappig.

TommyP

Avatar

@Masteroffilms Je hebt gelijk inderdaad. Ik had over je reactie heen gelezen. My Bad. Het was inderdaad voor Pete. Gelijk veranderd ;) Excuses.

kokosnoot

Avatar

Ik denk dat dit voor Disney (Amerika en veel christenen als achterban) nog een brug te ver is. Maar zeg nooit nooit. Ooit zal het een keer gebeuren en zal het cultureel allemaal minder gevoelig liggen en normaler zijn.

Master Of Films

Avatar

TommyP "@Masteroffilms Je hebt gelijk inderdaad. Ik had over je reactie heen gelezen. My Bad. Het was inderdaad voor Pete. Gelijk veranderd ;) Excuses."
Geen probleem. Smiley face Sorry als ik wat te hard overkwam. Het mag duidelijk zijn dat ik het totaal niet met Pete eens bent. Ik zit in jouw kamp wat betreft jouw meningen in deze topic.

comkees

Avatar

Jammer dat het niet meer over de film gaat .

Fijn al die statements .
Het is een film voor kids . diversiteit zie je als het goed is dagelijks op straat . je kids opvoeden doe je thuis niet in een Disney film .

ThomasOMalley

Avatar

^Ja erg jammer dat er een gesprek over Frozen 2 verloren is gegaan.

pete928s

Avatar

justmikemovies "Het is juist ged voor de jonge kijkers om te zien dat er niets mis mee is om lesbisch te zijn. Voor kinderen is dit namelijk heel belangrijk om te weten als ze opgroeien met twijfels. Het kan serieus levens redden. Maarja, het is natuurlijk eng voor achterlijk rechts."
ok hollywood moet de rol van opvoeder overnemen en/of sturen van de ouders , liefs zo jong mogelijk natuurlijk want dan zijn ze goed kneedbaar .
Ik heb mijn zegje erover gezegd , ik vind het een te serieus thema om in een kinderfilm te verwerken , laat ze daar later
maar kennis mee maken wanneer ze het hele begrip rond sexualiteit wat beter kunnen bevatten .
enne oo ja , voor zogenaamd achterlijk rechts hoef je niet bang te zijn , ik zou eerder de blik oostwaarts richten , daar zitten pas de echte homo haters .

ThomasOMalley

Avatar

Pete "ik vind het een te serieus thema om in een kinderfilm te verwerken"
Dus liefde tussen 2 vrouwen is te serieus, maar liefde tussen man en vrouw niet? Wauw.

Master Of Films

Avatar

In de 1e Frozen zit een soort van verborgen serieus thema.

Liefde op het eerste gezicht is letterlijk een sprookje, dat wordt erkent uit het gesprek tussen Kristoff en Anna. Weliswaar wat luchtig neergezet (voor de kids right), maar er wordt niet specifieke norm hetero erbij vermeld.

Tevens is het een zelfreflectie naar de oude Disney classics zoals Snow White, Sleeping Beauty waar dat uitgekauwde cliché liefde op het eerste gezicht tig keren wordt gebruikt door Disney zelf.

Er zit meer veel in Frozen dan wat men credit wilt gaan geven. Indien het dezelfde makers als de 1e Frozen, dan weten ze wel raad mee als Elsa nog uit de ijskast gaat komen.

pete928s "enne oo ja , voor zogenaamd achterlijk rechts hoef je niet bang te zijn , ik zou eerder de blik oostwaarts richten , daar zitten pas de echte homo haters ."
Oh de ironie van discriminatie. Vooral niet naar je eigen spiegeltje kijken. Smiley face

ThomasOMalley "Dus liefde tussen 2 vrouwen is te serieus, maar liefde tussen man en vrouw niet? Wauw."
Heb jij de memo van Pete niet doorgekregen dat hetero zijn de norm is van deze wereld. Nee, zat jij buiten te knikkeren op het schoolpleintje of zo.

ThomasOMalley

Avatar

^Wanneer ik teveel tijd doorbreng op FilmTotaal vrees ik af en toe dat knikkeren inderdaad productiever is dan hier discussiëren.

TommyP

Avatar

@masteroffilms Thanks Smiley face Het is fijn dat er hier ook nog genoeg reacties staan van mensen die het snappen. En voor wie dit niet begrijpt. Of voor wie seksualiteit, seks en liefde met elkaar verward. Het is geen maatschappelijke discussie of een hoofdpersonage gay of lesbisch kan of mag zijn. Het is bezopen en van de gekke dat dit in 2018 nog een ding is. Werkelijk waar niemand van de mensen die hierop tegen is kan echt beargumenteren waarom dit een big deal is. Behalve het gooien op een maatschappelijke discussie in plaats van gewoon te kunnen zeggen: ik vind het enorm ongemakkelijk om in een tekenfilm of box office films enige vorm van LGBT liefde te zien. Dat is prima en dat mag je ongemakkelijk vinden. Niemand verplicht je om deze films te kijken. Maar weet wel dat je dit ongemakkelijk vindt omdat je van kinds af aan leert wat zogenaamd 'normaal' hoort te zijn. Er is niets mis met kinderen alle geaardheden te laten zien via pop culture. Natuurlijk hoef ik zelf ook niet in elke film een gay personage te zien. Maak goede films, neem risico's en daar zou iedere film liefhebber (en volgens mij hebben we dat met z'n allen gemeen) blij mee moeten zijn. In mijn ogen dan.

pete928s

Avatar

TommyP
weet je wat jij moet doen : deze preken uitprinten op A4
en ze voorlezen in 1 van die salafistische moskeeen (oa in utrecht) .
verpak het als een soort intergratiecursus , sterkte ermee .

NieuwsFilm

meest populair