Nieuwe film van Woody Allen wordt waarschijnlijk nooit uitgebracht

Nieuwe film van Woody Allen wordt waarschijnlijk nooit uitgebracht

Door alle controverse rondom Allen en de MeToo-beweging schrapt Amazon Studios de 25 miljoen kostende film volledig.

Woody Allen rondde de opnames van zijn nieuwe film [i}A Rainy Day In New York[/i] al ruim een jaar geleden af, maar nu is bekend geworden dat de 25 miljoen dollar kostende film waarschijnlijk nooit het daglicht zal zien.

Amazon Studios liet Page Six weten dat er nooit een releasedatum voor de film is vastgelegd, maar toch werd verwacht dat de film ergens in 2018 de bioscopen zou verschijnen. Sinds de begin jaren '80 heeft er elk jaar minimaal één film van Allen in de bioscopen gedraaid. Daar lijkt nu dus een einde aan te komen.

Allen maakte eerder de films Cafe Society en Wonder Wheel voor Amazon, alsmede de tv-serie Crisis in Six Scenes. Society kon rekenen op goede recensies, maar Wonder Wheel bleek afgelopen december een regelrechte flop.

De naam van Allen dook het laatste jaar weer regelmatig op in de koppen van de verschillende media nadat zijn geadopteerde dochter Dylan Farrow hem opnieuw beschuldigde van seksueel misbruik van minderjarigen. Door de #MeToo-beweging werd dit nog eens extra kracht aangezet.

Wat niet helpt bij de release van A Rainy Day In New York is dat de film naar verluidt een scene bevat waarin een oudere man op seksuele wijze flirt met een 15-jarig meisje. Timothee Chalamet, Selena Gomez, Elle Fanning, Rebecca Hall en Jude Law spelen de hoofdrollen in de film. Chalamet en Hall doneerden hun salarissen al eerder aan Time's Up en verschillende andere goede doelen.

Allen lijkt ondertussen geen nieuwe productie gepland te hebben, waardoor 2018 het eerste jaar in vier decennia is waarin hij geen film zal maken.

NieuwsFilm

meest populair