Algemeen

Nieuwe film van Woody Allen wordt waarschijnlijk nooit uitgebracht

Door alle controverse rondom Allen en de MeToo-beweging schrapt Amazon Studios de 25 miljoen kostende film volledig.

door Zilko Tarici om 15:56 in Algemeen
Woody Allen rondde de opnames van zijn nieuwe film [i}A Rainy Day In New York[/i] al ruim een jaar geleden af, maar nu is bekend geworden dat de 25 miljoen dollar kostende film waarschijnlijk nooit het daglicht zal zien.

Amazon Studios liet Page Six weten dat er nooit een releasedatum voor de film is vastgelegd, maar toch werd verwacht dat de film ergens in 2018 de bioscopen zou verschijnen. Sinds de begin jaren '80 heeft er elk jaar minimaal één film van Allen in de bioscopen gedraaid. Daar lijkt nu dus een einde aan te komen.

Allen maakte eerder de films Cafe Society en Wonder Wheel voor Amazon, alsmede de tv-serie Crisis in Six Scenes. Society kon rekenen op goede recensies, maar Wonder Wheel bleek afgelopen december een regelrechte flop.

De naam van Allen dook het laatste jaar weer regelmatig op in de koppen van de verschillende media nadat zijn geadopteerde dochter Dylan Farrow hem opnieuw beschuldigde van seksueel misbruik van minderjarigen. Door de #MeToo-beweging werd dit nog eens extra kracht aangezet.

Wat niet helpt bij de release van A Rainy Day In New York is dat de film naar verluidt een scene bevat waarin een oudere man op seksuele wijze flirt met een 15-jarig meisje. Timothee Chalamet, Selena Gomez, Elle Fanning, Rebecca Hall en Jude Law spelen de hoofdrollen in de film. Chalamet en Hall doneerden hun salarissen al eerder aan Time's Up en verschillende andere goede doelen.

Allen lijkt ondertussen geen nieuwe productie gepland te hebben, waardoor 2018 het eerste jaar in vier decennia is waarin hij geen film zal maken.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

pete928s

Avatar

de censuur in hollywood begint steeds meer om zich heen te grijpen .

Tycho Nestoris

Avatar

Erg jammer om te horen. Je mag vinden van de man wat je wil, maar hij maakt geweldige films. Alhoewel ik zijn vorige film 'Wonder Wheel' iets minder vond.

benjamin

Avatar

Een film die wel zal uitkomen is The Predator en laat die nu net een nieuwe trailer hebben:

.

Marvelstan

Avatar

Ben het ermee eens dat deze man geweldige films maakt, maar deze viezerik is er altijd mee weggekomen en het wordt tijd dat hij ook wordt aangepakt. Wel echt een geweldige cast, jammer.

Spider-fan

Avatar

Zijn films zijn al heel lang wisselvallig, met Match Point kwam hij al terug na een hele reeks mindere films. Vanaf New York Stories zijn zijn films wisselvalliger, tot daar is het allemaal heel goed. Maar er zitten tussen de mindere nog steeds goede, dus als het een goede film is, zou ik hem wel uitbrengen.

Artificialis

Avatar

Wanneer worden deze kwaadaardige heksen eens aangepakt? Mia en Dylan Farrow zijn ongetwijfeld twee van de meest gluiperige rotwijven die ooit op deze aarde hebben rondgelopen. Woody Allen is juridisch op alle fronten vrijgesproken. Hij wordt nu al ruim 30 jaar onterecht van seksueel misbruik beschuldigd. Dat kan toch niet zomaar worden toegelaten? De man is inmiddels 82 jaar, hoe durven mensen dit hem aan te doen? Die liegebeesterige wichten mogen van mij helemaal de rambam krijgen.

eltorro

Avatar

Slechte keuze. Als Woody die misdaden heeft begaan moet je hem daar voor berechten en niet een film waar duizenden mensen aan hebben gewerkt.

ThomasOMalley

Avatar

Wat niet helpt bij de release van A Rainy Day In New York is dat de film naar verluidt een scene bevat waarin een oudere man op seksuele wijze flirt met een 15-jarig meisje.
Als Besson het niet mag, jij ook niet Allen. Iedereen die deze film had willen zien is een pedo.

John Wayne

Avatar

^ Beste Thomas zolang je niet weet in welke context de scène is bedoeld en de film in z'n geheel niet is vertoond vind ik je opmerking erg kort door de bocht.
Woody Allen heeft al sinds de jaren negentig herrie met Mia Farrow, nadat zijn affaire met haar (volwassen) stiefdochter en huidige vrouw bekend is geworden. Destijds werd met het schandaal het journaal gevuld. Farrow beschuldigde hem van pedofilie en ook het woord incest is gevallen. Allen en zijn huidige echtgenote hebben steeds ontkend dat er iets voor haar 18e gespeeld heeft. Bovendien kwam ze pas later in Allen's leven. Hij heeft haar niet als stiefvader opgevoed.
Het is onmogelijk te bepalen of de nieuwe beschuldigingen waar zijn of een afrekening. Het vervelende van de hele #Metoo beweging is dat het op dit moment is uitgegroeid tot een heksenjacht. Er zullen beslist enkele schoften terecht aangepakt zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat er ook onschuldige mensen tussen zitten.

ThomasOMalley

Avatar

^Helemaal met je eens!
Mijn comment was dan ook ironisch bedoeld; er zijn wat mensen hier die inderdaad erg kort door de bocht zijn in hun uitingen.
Blij dat je de moeite hebt genomen mij terecht te stellen!

nieuwslaatste nieuws

meest populair