Algemeen

Kyleigh Curran gecast in 'Shining'-sequel 'Doctor Sleep'

De jonge actrice werd gekozen uit 800 meisjes voor de belangrijke rol van Abra Stone in de Stephen King-verfilming.

door Zilko Tarici om 19:01 in Algemeen
Kyliegh Curran is uit ruim 800 meisjes gekozen om de rol te spelen van Abra Stone in de volgend jaar te verschijnen Stephen King-verfilming Doctor Sleep, een vervolg op The Shining van Warner Bros. Pictures.

In de film zien we hoe de volwassen Danny Torrance (Ewan McGregor) het trauma dat hij opliep tijdens de gebeurtenissen in het Overlook-hotel nog steeds met zich meedraagt en net als zijn vader de nodige woede met zich meedraagt. Om deze woede en zijn 'shining'-krachten te onderdrukken drinkt hij de nodige alcohol.

De eerder genoemde krachten keren terug wanneer hij nuchter wordt en probeert hij te benutten om stervende mensen in een hospice te helpen. Hij vormt daarnaast een psychische connectie met een jong meisje (Curran) die dezelfde krachten als Danny bezit en door een sekte wordt opgejaagd zodat ze haar kunnen benutten om anderen te laten lijden. Rebecca Ferguson speelt de leider van deze sekte.

Mike Flanagan (Gerald's Game, Hush) zal de film regisseren Trevor Macy en Jon Berg produceren. De film moet wereldwijd de bioscopen bereiken in januari 2020.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Hush was een prima film maar geen ‘The Shining’.
Raad iemand Geralds Game aan om wat meer van deze regisseur te zien?

Spider-fan

Avatar

Ik zou zeggen dat Gerald's Game een uiterst geslaagde film is, zeker gezien het feit dat Netflix films vaak wat tegen vallen. Het is één van mijn meest favoriete boeken van King en ik was over het algemeen erg tevreden. Het is wel wat vereenvoudigd vergeleken met het boek, maar dat is met elke boekverfilming - je krijgt simpelweg een lang boek niet in het tijdbestek van een film. Maar als geheel is het goed overeind gebleven.

NieuwsFilm