Mark Hamill begrijpt keuzes Luke in 'The Last Jedi' nog steeds niet

Heel begrijpelijk, Mark!

Acteur Mark Hamill begrijpt nog steeds niets van het verhaal van Luke Skywalker in Star Wars: The Last Jedi. We weten dat de acteur het totaal niet eens was met de plannen van regisseur Rian Johnson voor het personage en horen nu dat hij nog steeds niet begrijpt waarom Luke de keuzes maakte die hij gemaakt heeft.

Bekijk de afbeelding
Als we Luke weer zien in The Last Jedi, blijkt dat hij zich compleet afgesloten heeft voor de Force. Hij woont in ballingschap op een afgelegen eiland, maar wel het eiland waar de eerste Jedi vandaan komen. Luke trok zich daar terug, nadat zijn neefje Ben (Adam Driver) hem verraadde en de nieuwe generatie Jedi vermoordde. Daar voelde Luke zich verantwoordelijk voor en dat zou in basis zijn waarom hij zich terugtrok.

Maar tegelijk past het niet binnen het impulsieve personage dat we uit de originele films kennen, dat de hoop nooit op zou geven. Volgens Johnson dus wel, en zo gaat Luke dus de geschiedenisboeken in. We kunnen hem trouwens nog eenmaal zien, in Star Wars: Episode IX, dat op 20 december 2019 in première gaat en de laatste Skywalker-film wordt.



NieuwsFilm

meest populair