Algemeen

'Black Panther': Marvel wilde Engels accent voor inwoners Wakanda

Maar hoofdrolspeler Boseman was het daar niet mee eens!

door Wouter Drummen om 11:51 in Algemeen
Black Panther was een van Marvel's grootste successen: de film werd extreem goed onthaald, door zowel de bioscoopgangers als de filmcritici en aan de box office wist de film zelfs meer dan 1,3 miljard dollar op te halen. De film werd op zowat alle fronten geprezen, maar toch had deze er heel wat anders uit kunnen zien: Marvel wilde namelijk de inwoners van Wakanda, waar de film zich grotendeels afspeelt, met een Engels accent laten spreken. Daar was hoofdrolspeler Chadwick Boseman het absoluut niet mee eens.

Wakanda is natuurlijk een fictief land, maar in de film wordt het wel meerdere keren duidelijk gemaakt dat dit in het hartje van Afrika ligt. Toen Boseman dus kreeg te horen dat hij en het grootste deel van de cast een Engels accent zouden moeten hebben, liet hij weten hier niet mee akkoord te gaan: ''Marvel dacht dat het makkelijker zou zijn voor het publiek en dat een Afrikaans accent misschien wat te veel van het goede zou zijn'' begon Boseman.

''Maar ik dacht juist precies het tegenovergestelde: hoe kan ik met een Brits accent praten en tegelijkertijd geloofwaardig overkomen als een inwoner van Afrika? Het voelde gewoon niet goed. Ik liet weten dat ik niet akkoord ging met een Engels accent. Want wat als we dat hadden gedaan, alleen maar om het makkelijker te maken voor het publiek? Wat zou dan de volgende stap zijn geweest om de kijker zich zogenaamd beter te laten voelen?''

Gelukkig stelde Marvel hun mening bij en besloten ze toch voor een Afrikaans accent te gaan. Het lijkt ook de goede keuze te zijn geweest, aangezien Wakanda erg mooi en overtuigend in beeld wordt gebracht. Als dit Afrikaanse volk met een Engels accent gesproken zou hebben, zou het goed mogelijk zijn geweest dat Marvel op dat punt heel wat kritiek gekregen zou hebben, dus het is maar goed dat Boseman voet bij stuk heeft gehouden totdat hij zijn zin kreeg.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Was die discussie er dan voor zijn optrede in Civil War? Want daarin spreekt hij ook met een Afrikaanse tongval.

chefry1983

Avatar

Black panter komt uit Afrika, Wakanda ligt in Afrika dus een Afrikaans accent is niet meer dan normaal. Anders krijg je wel een hele rare film

Robbepost

Avatar

'Toen Boseman dus kreeg te horen dat hij en het grootste deel van de cast een Engels accent zouden moeten hebben, liet hij weten hier niet mee akkoord te gaan'

Dat was een mooie reden om niet met hem verder te gaan!
Hij heeft uiteraard wel een punt, maar ik vind zijn status en acteerprestaties verre van iemand die mee mag bepalen hoe de film gemaakt wordt.

Prince John

Avatar

^
Ik snap wat je bedoelt, hij is geen Robert Downey Jr. of zo'n grote naam als Benedict Cumberbatch (om even in het Marvel universum te blijven) maar dan mag hij toch alsnog zijn mening uiten? Ik vind het juist goed dat hij liet weten het hier niet mee eens te zijn en het is knap van Marvel dat ze ook gehoor geven aan een van hun iets minder bekende acteurs. Plus, al hij een goed punt heeft wat de film er hoogstwaarschijnlijk beter op zal maken, wat hier het geval is, dan moeten status en acteerprestaties niet tellen. Als hij lastig gaat doen om niks, oké, gooi hem dan maar eruit, maar hier heeft hij gewoon gelijk.

Master Of Films

Avatar

Rich Art "Want daarin spreekt hij ook met een Afrikaanse tongval."
Het ging niet om BP, maar over zijn onderdanen. Smiley face Wakanda world building was nog niet er sprake ten tijde van CW.

Marvel originally wanted Wakandans to have British accents in Black Panther.


Terwijl een hoop Afrikaanse landen onder The British Empire viel, was dat niet het geval voor fantasielandje Wakanda. Dus waarom zouden ze dan een Britse accent hebben dat tevens afgesloten was voor de Marvel buitenwereld. Goed van Boseman dat hij hier niet akkoord is gegaan. Helpt wel mee aan world building voor een film. Smiley face

Robbepost

Avatar

Klopt PJ,
Misschien komt het wel omdat ik niet zoveel heb met de (hype rondom) BP en de acteur Chadwick Boseman.

UPictures

Avatar

@Robbepost. Je gaat toch in Amsterdam toch ook geen film maken over Amsterdammers die Vlaams praten. Is onlogisch! Een acteur moet zijn rol toch kunnen voelen? Het kan invloed hebben op je acteerprestaties.

GreenHornet

Avatar

ik wist niet dat Wakanda fictief was

Sunspot

Avatar

Goed zo, veel beter zo, heb je ook beetje het gevoel dat het echt in Afrika is, Afrikanen zijn

Kamajiisama

Avatar

Groot gelijk..., en gelukkig was het geen Will Smith of Jamie Fox als black panther . Geen super film...., maar wel avondvullend! Wakanda Fo...evvah..

Artificialis

Avatar

Het Afrikaans accent klinkt erg plezierig in de oren. Dat ze ervoor hebben gekozen om de alle inwoners van Wakanda dit accent te geven heeft absoluut bijgedragen aan de originaliteit en sfeer van de film. Een juiste beslissing geweest.

Robbepost

Avatar

@Upictures

Volgens mij zeg ik 'Hij heeft uiteraard wel een punt'

Wat staat er bij jou?

Frietgezicht

Avatar

^ Haha al die mensen hier die roepen groot gelijk en zou raar zij enz maar dat ze in de ruimte op andere planeten allemaal Engels praten is doodnormaal hahahaha. Heerlijk.

Master Of Films

Avatar

^in dat opzicht heb je wel gelijk Friet.
Echter dat aliens in de Marvel films Engels praten is geen referentie punt voor niemand in deze wereld. Het ligt daarom in, wat we noemen, suspension of disbelief.
Het makkelijker maken voor het publiek.

Wakanda ligt nou eenmaal in Marvel's Afrika. Een Afrika dat met uizondering van Wakanda gelijk is aan onze wereld Afrika. Net zoals Marvel's New York, dat gelijk is aan onze wereld New York.

Omdat Marvel meer echte steden en landen gebruikt dan DC, wordt daar wordt al gauw meer geïdentificeerd en dus is dat wel herkenbaar.

Zoals ik schreef, het accent anders maken dan het Britse accent bouw je toch een worldbuilding op. Niet alleen om te laten zien, maar ook om te horen. Al spreken ze daar in Wakanda ook teveel Engels met elkaar Smiley face

Thor gebruikt b.v. het Britse accent wat hoort bij de worldbuilding van Asgard. Bij de Thor films zie je dat vooral het theater en Shakespeare thema's erin zijn verwerkt. Dat werkt prima met een Britse accent ipv een Amerikaanse accent. Al zou er eigenlijk Noors gesproken moeten worden in de Thor films.

Sunspot

Avatar

@Friet

Haha, ja, maar dat zijn toch aliens, Afrika bestaat echt, WAkanda niet, maar ligt in AFrika zogenaamd, is toch wel even anders :D

Gigan72

Avatar

Ze hadden gewoon een Duits accent moeten hebben...Smiley face

NieuwsFilm

meest populair