'Black Panther': Marvel wilde Engels accent voor inwoners Wakanda

Maar hoofdrolspeler Boseman was het daar niet mee eens!

Black Panther was een van Marvel's grootste successen: de film werd extreem goed onthaald, door zowel de bioscoopgangers als de filmcritici en aan de box office wist de film zelfs meer dan 1,3 miljard dollar op te halen. De film werd op zowat alle fronten geprezen, maar toch had deze er heel wat anders uit kunnen zien: Marvel wilde namelijk de inwoners van Wakanda, waar de film zich grotendeels afspeelt, met een Engels accent laten spreken. Daar was hoofdrolspeler Chadwick Boseman het absoluut niet mee eens.

Wakanda is natuurlijk een fictief land, maar in de film wordt het wel meerdere keren duidelijk gemaakt dat dit in het hartje van Afrika ligt. Toen Boseman dus kreeg te horen dat hij en het grootste deel van de cast een Engels accent zouden moeten hebben, liet hij weten hier niet mee akkoord te gaan: ''Marvel dacht dat het makkelijker zou zijn voor het publiek en dat een Afrikaans accent misschien wat te veel van het goede zou zijn'' begon Boseman.

''Maar ik dacht juist precies het tegenovergestelde: hoe kan ik met een Brits accent praten en tegelijkertijd geloofwaardig overkomen als een inwoner van Afrika? Het voelde gewoon niet goed. Ik liet weten dat ik niet akkoord ging met een Engels accent. Want wat als we dat hadden gedaan, alleen maar om het makkelijker te maken voor het publiek? Wat zou dan de volgende stap zijn geweest om de kijker zich zogenaamd beter te laten voelen?''

Gelukkig stelde Marvel hun mening bij en besloten ze toch voor een Afrikaans accent te gaan. Het lijkt ook de goede keuze te zijn geweest, aangezien Wakanda erg mooi en overtuigend in beeld wordt gebracht. Als dit Afrikaanse volk met een Engels accent gesproken zou hebben, zou het goed mogelijk zijn geweest dat Marvel op dat punt heel wat kritiek gekregen zou hebben, dus het is maar goed dat Boseman voet bij stuk heeft gehouden totdat hij zijn zin kreeg.

NieuwsFilm

meest populair