Een gezin valt uit elkaar in trailer Paul Dano's regiedebuut 'Wildlife'

In de boekverfilming zijn rollen weggelegd voor Jake Gyllenhaal, Carey Mulligan en Ed Oxenbould.

Deze week is door IFC Films (The House That Jack Built) de trailer van Paul Dano's regiedebuut vrijgegeven. Het gaat om het drama Wildlife dat het gelijknamige schrijfwerk van Richard Ford uit 1990 verfilmd. Dano schreef samen met zijn vriendin, actrice Zoe Kazan, het script dat hij nadien verfilmde. Voor de film heeft hij namen gestrikt als Jake Gyllenhaal, Carey Mulligan, Ed Oxenbould en Bill Camp.

Het is de jaren 60. De familie Brinson verhuist naar Great Falls, Montana. Daar hoopt de vader van het gezin, Jerry, succes te kunnen boeken als golfleraar. Zijn 16-jarige zoon Joe ziet echter het huwelijk van zijn ouders langzaam instorten wanneer Jerry zijn baan kwijtraakt. Terwijl Joe's pa zich bij een groep mannen aanmeldt om te helpen een grote bosbrand te bestrijden, valt moeder Jean voor ene Warren Miller - een onverdraagzame vent die enkel vriendelijk tegen Joe is vanwege zijn moeder.


Begin dit jaar is Dano's Wildlife in première gegaan tijdens het Sundance Film Festival. Vanaf 19 oktober draait het drama gelimiteerd in de Amerikaanse zalen. Het Nederlandse volk moet veel langer wachten: liefhebbers kunnen vanaf 10 januari 2019 zien hoe Dano's regieklus in elkaar steekt.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair