'Revenge of the Sith' was oorspronkelijk veel gruwelijker

'Revenge of the Sith' was oorspronkelijk veel gruwelijker

De wraak van Palpatine was toch al niet fijn om te zien.

Revenge of the Sith is een film in de franchise die bekend staat om veel geweld. En het einde van de Jedi, nadat Palpatine (Ian McDiarmid) het beruchte Order 66 gegeven heeft, is behoorlijk gruwelijk. Oorspronkelijk was dat volgens acteur McDiarmid nog veel gruwelijker.

Tijdens de FanX-conventie in Salt Lake City vertelde de acteur: "Het was oorspronkelijk een stuk gruwelijker dan wat je uiteindelijk te zien kreeg. Veel van de jonge potentiële Jedi eindigden op de vloer van de editkamer", aldus de acteur over het oorspronkelijke plan van regisseur George Lucas. De voornaamste reden waarom die keuze gemaakt werd, was zodat de film toch geschikt bleef voor families.

Op het moment dat Anakin Skywalker in de film Darth Vader wordt, krijgt hij de opdracht van Palpatine om de Jedi-tempel te overvallen en de overgebleven Jedi allemaal te doden. Dat doet hij, en in het sterrenstelsel vallen Clone Troopers hun generaals aan. Het geheel was al niet fijn om naar te kijken, maar dus bijna nog veel gruwelijker.

Tegelijk wist de film trouwens de grenzen al behoorlijk ver te leggen. De scène waarin Anakin in brand staat was bijvoorbeeld erg grof om te zien. Mogelijk heeft een eerste versie van de film een R-Rating gehad, en Lucas daarop delen geschrapt.



NieuwsFilm

meest populair