Algemeen

Nieuwe theorie: Thanos is eigenlijk een held

Al roeit hij de helft van al het leven uit...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Kevin Smith heeft een ongewone mening over Avengers: Infinity War. Waar je zou denken dat Thanos (Josh Brolin) gewoon de slechterik is, vindt Smith dat hij een held is. Dat vertelde Smith, die populair is in de comicwereld, tijdens zijn Fatman on Batman-podcast.

In de aflevering van deze week, besloot Smith samen met een collega een lijstje op te stellen van vijf helden en vijf schurken. "Controversiële keuze: Thanos. Vanuit een bepaald perspectief is hij een held. Hij zou letterlijk iedereen uitgeroeid kunnen hebben met een knip van zijn vingers. Ik noem dat genade."

Natuurlijk is het geen mooie keuze, maar Smith wijst hiermee op het feit dat Thanos al het leven zou kunnen uitroeien met behulp van de zes Infinity Stones. Hij doet dat niet, omdat hij wil dat er balans is en daarom moet iedereen dood. Het simpelweg verdubbelen van alle grondstoffen is niet genoeg, want het leven blijft groeien.

Tegelijk kan je je afvragen of het plan van Thanos wel een definitieve oplossing is, want er zal altijd weer meer leven komen. En dan zijn er natuurlijk alle wezens die een dierbare verloren hebben door Thanos en het feit dat maatschappijen totaal ontwricht raken door het uitroeien van de helft van het leven.

Dus... is Thanos een held? Aan jullie de keuze.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McGraig

Avatar

Ach; Kevin Smith wil altijd een beetje provoceren. Als hij een held was zou hij alle planeten langs vliegen om informatie te verstrekken over geboortebeperking. Hij pinkt een traantje weg bij zijn stiefdochter maar verder lijkt het hem allemaal weinig te boeien, empatisch gezien

Frietgezicht

Avatar

Dat een andere held Superman niet meer gespeeld zal worden door Cavill is geen nieuws? Las ik gisteren al overal.

centr1no

Avatar

Nieuwe theorie?
Sinds het verschijnen van de film is 'Thanos is right' al een meme.
En Thanos is op geen enkele manier een held te noemen.

chefry1983

Avatar

Nee hij is geen held. Problemen omtrent overbevolking kunnen ook anders worden aangepakt

Ereptile

Avatar

De beweegreden van Thanos is juist wat hem zo'n goede "villain" maakt. Hij kiest voor een drastische aanpak, zonder te selecteren wie er goed of slecht, arm of rijk is.

Soms sta ik ook in het verkeer vast, wordt ik afgesneden door iemand die rechts inhaalt en nog de vinger geeft... en denk ik bij mezelf: "Thanos heeft misschien toch gelijk gehad"

Master Of Films

Avatar

Held? Schurk? zo zwart-wit in de hokjesgeest.
Thanos zit in het grijze gebied.
In principe zijn zijn bedoelingen "goed", meer dan begrijpelijk zelfs. Hij is gelukkig niet de zoveelste villian die de universum wilt gaan veroveren, maar (min of meer) redden van de ondergang. Echter zijn methode maakt hem de schurk. De uitvoering in de film is met Thanos dan ook goed gedaan.

Frietgezicht "Dat een andere held Superman niet meer gespeeld zal worden door Cavill is geen nieuws? Las ik gisteren al overal."
Op YT ook (te)veel aandacht dat Superman weg gaat. Ach, Cavill is als The Witcher gecast.

SunChaser

Avatar

Dan is die ene met zn inktvis in Watchmen ook een held dus

SuPa

Avatar

Nee geen held. Wanneer je de helft van het leven in het universum neemt kan je hem toch geen held noemen. lol.

Ang3l

Avatar

Wacht even... dus als je iets HEEL erg slechts kan doen, maar je doet t maar HALF zo slecht, dan ben je een held? :P

Dan ga ik nu een een TV stelen en zeggen dat ik eigenlijk van plan was een TV en een playstation te stelen! Ik ben een HELD! :D

Ninsh

Avatar

Held is een groot woord. Ik snap hem wel. Wij kampen in onze wereld hier dadelijk ook zwaar mee. Zijn methode is wel erg heftig... Maar ja, wie zijn wij omdat te bepalen? Wij volgen ook maar de "wet". Soms moet je wetten overtreden voor "The long term".

aspers

Avatar

Sjezus filmtotaal... kunnen nieuwsberichten aub gewoon blijven staan op volgorde van toevoegen?elke keer dat ik hier kom staan alle berichten weer door elkaar. Rete onrustig, vervelend, onduidelijk, etc...

Ik heb echt geen idee meer welk bericht ik wel en niet gezien heb.

Mav Damian

Avatar

Of Thanos wil gewoon jullie papa zijn?

schrader

Avatar

@Filmtotaal
Bij dit soort artikelen vraag ik me echt af of de schrijver van dit artikel de film wel heeft begrepen. Dit artikel is totaal overbodig. Jullie achtten de doelgroep van Filmtotaal onder de 12 jaar?

@Ang3l
Uit jouw reactie en vergelijking maak ik op dat ook jij de film niet helemaal hebt begrepen.

Goov25

Avatar

Slimme zin in het artikel:

Hij doet dat niet, omdat hij wil dat er balans is en daarom moet iedereen dood.

Juist niet iedereen moet dood. De helft van iedereen moet dood.

nieuwslaatste nieuws

meest populair