Nieuwe theorie: Thanos is eigenlijk een held

Nieuwe theorie: Thanos is eigenlijk een held

Al roeit hij de helft van al het leven uit...

Kevin Smith heeft een ongewone mening over Avengers: Infinity War. Waar je zou denken dat Thanos (Josh Brolin) gewoon de slechterik is, vindt Smith dat hij een held is. Dat vertelde Smith, die populair is in de comicwereld, tijdens zijn Fatman on Batman-podcast.

In de aflevering van deze week, besloot Smith samen met een collega een lijstje op te stellen van vijf helden en vijf schurken. "Controversiële keuze: Thanos. Vanuit een bepaald perspectief is hij een held. Hij zou letterlijk iedereen uitgeroeid kunnen hebben met een knip van zijn vingers. Ik noem dat genade."

Natuurlijk is het geen mooie keuze, maar Smith wijst hiermee op het feit dat Thanos al het leven zou kunnen uitroeien met behulp van de zes Infinity Stones. Hij doet dat niet, omdat hij wil dat er balans is en daarom moet iedereen dood. Het simpelweg verdubbelen van alle grondstoffen is niet genoeg, want het leven blijft groeien.

Tegelijk kan je je afvragen of het plan van Thanos wel een definitieve oplossing is, want er zal altijd weer meer leven komen. En dan zijn er natuurlijk alle wezens die een dierbare verloren hebben door Thanos en het feit dat maatschappijen totaal ontwricht raken door het uitroeien van de helft van het leven.

Dus... is Thanos een held? Aan jullie de keuze.



NieuwsFilm

meest populair