Celebrity

Heftig: Slachtoffer Weinstein zet video seksuele intimidatie online!

De jonge onderneemster Melissa Thompson zou na een zakelijke ontmoeting met Weinstein zijn verkracht in een hotelkamer.

door Jeffrey Kouters om 14:51 in Celebrity
De jonge zakenvrouw Melissa Thompson is een van de vrouwen die de gevallen Hollywoodproducent Harvey Weinstein heeft aangeklaagd voor seksuele intimidatie en verkrachting. Tijdens een zakelijke ontmoeting, en later in een hotelkamer, zou Weinstein zich behoorlijk hebben misdragen tegenover haar. Nu heeft Thompson via SkyNews videobeelden vrijgegeven van haar ontmoeting met het vermoedelijke monster van Hollywood.

Voormalig studiobaas Harvey Weinstein wordt door tientallen vrouwen beschuldigd van vergaande seksuele intimidatie. Er lopen op dit moment dan ook meerdere onderzoeken en rechtszaken tegen de filmproducent, die overigens alle beschuldigingen stelselmatig ontkent. Onderneemster Melissa Thompson heeft Weinstein ook beschuldigd en zelfs een collectieve rechtszaak tegen hem aangespannen. Volgens Thompson maakte Weinstein ongepaste opmerkingen tegen haar tijdens een zakelijke meeting in september 2011. Ook zou hij haar hebben betast en later op de dag zelfs hebben verkracht op een hotelkamer.

Videobeelden vrijgegeven
Thompson heeft nu via SkyNews de beelden van haar ontmoeting met Weinstein vrijgegeven. Thompson, destijds 28, was bij The Weinstein Company om een nieuw product te pitchen. Ze dacht daar een afspraak met het marketingteam te hebben, maar bij aankomst in het kantoor bleek alleen Weinstein aanwezig te zijn. Hij draaide meteen de deur op slot en waarschuwde zijn personeel om de vergadering niet te verstoren. "Dus mag ik ook met je flirten?, vraagt Weinstein nadat hij haar tijdens een knuffel op haar rug streelde. Thompson lijkt de duidelijke avances van de filmproducent niet onmiddellijk af te wijzen. "Uhm, eens zien... een klein beetje", antwoordt ze namelijk.

Terugblik op die ontmoeting
Achteraf denkt Thompson nu dat Weinstein al sinds de eerste minuut van hun ontmoeting een kat-en-muisspelletje met haar speelde. Volgens Thompson heeft zij Weinstein niet bewust aangemoedigd om verder met haar te flirten, maar was het een combinatie van zelfvertrouwen en naïviteit. Thompson wilde naar eigen zeggen zijn spelletje voorzichtig meespelen om meer kans te maken op een deal. "Data is hot, niet?", vraagt Thompson hem ook op een gegeven moment. Weinstein antwoordt: "Jij bent hot".

Verkracht in een hotelkamer
Weinstein toonde interesse in het idee van Thompson en nodigde haar een paar uur later uit voor een vervolggesprek in een hotel vlakbij het kantoorpand. Thompson dacht daar haar handtekening te kunnen gaan zetten onder een contract. Volgens Thompson hadden de twee afgesproken in de hotellobby, maar Weinstein bleek daar niet te zijn en haar op te wachten in een gereserveerde hotelkamer. Thompson beweert daar uiteindelijk te zijn verkracht door Weinstein. "Ik heb me een weg naar buiten proberen te vechten, maar hij overwon me".


Reactie advocaat Weinstein
Thompson heeft Weinstein dus officieel aangeklaagd voor seksuele intimidatie en verkrachting. Op dit moment loopt die zaak nog en de rechter moet dus nog uitspraak doen. De advocaat van Weinstein, Benjamin Brafman, heeft inmiddels gereageerd op de gepubliceerde videobeelden. "Er is bewust in deze video geknipt. Wie de beelden geheel bekijkt, ziet dat beiden partijen op een ongedwongen manier met elkaar aan het flirten waren", luidt zijn statement. Volgens Brafman probeert Thompson de rechtsgang te beïnvloeden. "Ze is alleen maar uit op geld. De feiten tellen".


Reacties zijn uitgeschakeld voor dit bericht

nieuwslaatste nieuws

meest populair