Toch vervolg op 'Solo: A Star Wars Story' mogelijk?

Toch vervolg op 'Solo: A Star Wars Story' mogelijk?

Scenarist Jon Kasdan denkt dat het mogelijk is.

Solo: A Star Wars Story is de eerste flop in de Star Wars-franchise. Met een budget van meer dan tweehonderd miljoen dollar, haalde de film nog geen 400 miljoen dollar op. De film, die door Ron Howard afgemaakt werd, werd echter wel goed ontvangen door critici en de mensen die de film zagen.

Waar Solo gepland stond als begin van een trilogie, lijkt de kans dat die droom vervuld wordt klein. Maar in een reeks Twitter-berichten schrijft Jon Kasdan, die het scenario schreef in samenwerking met vader Lawrence, dat het wat hem betreft wel mogelijk is. Het enige dat men hoeft te doen, is het budget flink omlaag te brengen.

"Om eerlijk te zijn, denk ik dat het vooral uitdagend is wat de buitenlandse box office betreft, dan de Amerikaanse," aldus de scenarist. "Ik denk persoonlijk dat er geweldige Star Wars-films gemaakt kunnen worden die niet zoveel hoeven te kosten. Hopelijk zal dat de komende jaren de trend zijn, en krijgen wij misschien op de een of andere manier de kans om meer verhalen te vertellen met Alden, Joonas, Emilia en Donald. Met deze acteurs en Ron Howard, zou ik de kans meteen grijpen."

De vraag is echter vooral of die kans er gaat komen. Momenteel lijkt het er niet op, tenzij de dvd-verkopen erg goed zijn.

NieuwsFilm

meest populair