Blu-ray

Blu-ray review 'Deadpool 2' - Vooral flink grootser!

Dubbel zoveel lol en geweld.

door Bram de Groot om 15:51 in Blu-ray
Regie: David Leitch | Cast: Ryan Reynolds (Deadpool), Josh Brolin (Cable), Zazie Beetz (Domino), Julian Dennison (Firefist), Brianna Hildebrand (Negasonic Teenage Warhead), Stefan Kapicic (Colossus), Morena Baccarin (Vanessa), Leslie Uggams (Blind Al), Karan Soni (Dopinder) e.a. | Speelduur: 119 / 134 minuten | Bioscooprelease: 25.04.2018 | FilmTotaal recensie: 3 sterren

Met uiteraard het nodige geweld en provocerende grapjes dook 'Merc with a Mouth' eerder dit jaar op in zijn tweede film, Deadpool 2. Van tevoren was al duidelijk dat de film grootser zou worden, zoals dat hoort bij een blockbuster-vervolg. En dit werd het ook, met een hoger budget, meer personages, meer geweld en misschien nog wel meer verwijzingen naar andere films in het subgenre. Een succes was de film in ieder geval zeker en het wordt uitkijken of er nog een vervolg komt.

In het $110 miljoen kostende Deadpool 2 arriveert er een supersoldaat met een moorddadige missie. Deadpool wordt gedwongen om na te denken over vriendschap, familie en wat het daadwerkelijk betekent om een held te zijn.

20th Century Fox Home Entertainment bracht Deadpool 2 - goed voor zo'n $734,2 miljoen wereldwijd - onlangs uit op een dubbeldisc Blu-ray uitgave. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief het bonusmateriaal.


Discs 2 x Blu-Ray | Retail release: september 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS HD 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712626073369 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | 4K | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De twee schijven van deze Blu-ray uitgave van Deadpool 2 zitten verpakt in een standaard keepcase. De cover toont drie van de belangrijkste personages en de achterkant geen synopsis, wel een enorme landing extra's. Uiteraard is dit de Super Duper Cut. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

Er zijn dus twee schijven, één met de bioscoopversie van de film en één met de verlengde versie. De beeldkwaliteit van beide versies is bijzonder sterk, met een prachtige scherpte, fraaie volle kleuren en een minimale lichte laag filmruis om het geheel ietsjes filmischer te maken. De visuele effecten zien er doorgaans ook prima uit, met ook zeer net detailbehoud in de meer donkere scènes, zoals in de gevangenis.

Geluid

Deze schijf van Deadpool 2 heeft een DTS-HD 7.1 geluidstrack meegekregen en deze zorgt voor een zeer stevige ervaring via de verschillende surround speakers. Vooral de scènes met Cable gaan helemaal los en dat zorgt veel surround effects en geluidseffecten. De muzikale ondersteuning komt van Tyler Bates. Hij is ondertussen bekend met het type film na al te hebben gewerkt aan de Guardians of the Galaxy-films en de John Wick-films.

Bonusmateriaal

Fox heeft naast de 15 minuten aan extra beeldmateriaal - de Super Duper Cut met vooral extra personage-ontwikkeling - ook de bioscoopversie meegeleverd. Ook zijn er flink wat extra's:

Deadpool Family Values: Cast of Characters: Het barst in Deadpool 2 van de personages en de titel van deze extra verklapt dat we een blik krijgen op de belangrijkste, in zo'n 15 minuten.

David Leitch Not Lynch: Directing DP2: De eerste Deadpool werd nog geregisseerd door Tim Miller. Hij werd vervangen door David Leitch (John Wick). In deze video een blik op zijn rol en wat cast & crew van hem vinden.

Deadpool's Lips Are Sealed: Secrets and Easter Eggs: Dit is uiteraard erg leuk. Voor zover je ze zelf al niet had gespot en gehoord; de verwijzingen naar andere films, binnen en buiten het genre.

Roll With the Punches: Action and Stunts: Dit blijft leuk, een featurette over de stunts in de film en die zijn er uiteraard voldoende gemaakt voor de film. Overigens overleed stunt-vrouw Joi 'SJ' Harris tijdens een van haar stunts.

The Deadpool Prison Experiment: Dit was een van de opvallende scènes in de film, met flink wat mutanten. In deze video de nodige interviews over dit onderdeel van Deadpool 2.

Kortere video's: Naast bovenstaande featurettes zijn er een aantal zeer korte video's met 3 Minute Monologe met Josh Brolin, Swolve and Sexy over enkele bijrollen, Chess With Omega Red met de "boef" Omega Red en The Most Important X-Force Member over X-Force lid Peter. Tevens zijn er nog wat verwijderde scènes, onder meer met de baby Hitler-scène.

Overig: Er is ook een Gag Reel, de nodige interviews in Until Your Face Hurts: Alt Takes, een flink reeks promo's (Deadpool's Fun Sack 2) en een track met audiocommentaar van Ryan Reynolds, regisseur David Leitch en schrijvers Rhett Reeese en Paul Warnick.

Komt er meer?

Deadpool 2 is een prima vervolg op het sterke eerste deel. Vooral de toevoeging van de vele nieuwe personages en toch flink wat onverwachte wendingen houdt de film interessant, ondanks dat de grappen en grollen van Deadpool geen enorme verrassing meer zijn. Nu Disney eigenaar is van filmstudio 20th Century Fox is het afwachten wat er met Deadpool gebeurt. Komt Deadpool 3 er nog, blijft het alleen bij X-Force of neemt Disney een heel ander besluit. Hieronder de trailer voor het tweede deel:4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Grootser maar niet beter. Wel goed vermaakt, maar niet meer dan een 6. Of misschien een 7 vanwege Domino.

Ray1976

Avatar

Beter dan de 2016 film ...9
En de Disney fox deal moet ook nog door de eu commissie ....

Artificialis

Avatar

Mijn angst dat het teveel een X-Force film zou worden was ongegrond. De introductie van dit gezelschap werd op een hilarische manier afgekapt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit deel superieur vond aan het origineel, tegen al mijn verwachtingen in.

FILM BOY

Avatar

Voor alle Steelbook fans: de Steelbook van Daadpool 2 wil je zelfs nog niet hebben als je geld toe krijgt! Ik verzamel al jaren steels en heb er al heel wat voorbij zien komen, maar deze Steelbook is met stipt op nummer 1 de meest afschuwelijke die ik ooit heb gezien! De Amaray is bij deze film de beste verpakking.

nieuwslaatste nieuws

meest populair