Blu-ray review 'Rampage: Big meets Bigger' - The Rock als alleskunner

Dwayne Johnsons volgende miljoenenhit.

Regie: Brad Peyton | Cast: Dwayne Johnson (Davis Okoye), Naomie Harris (Dr. Kate Caldwell), Malin Akerman (Claire Wyden), Joe Manganiello (Burke), Jeffrey Dean Morgan (Harvey Russell) e.a. | Speelduur: 108 minuten | Bioscooprelease: 12.04.2018 | FilmTotaal recensie: geen

Computerspelletjes verfilmen blijkt een kunst. Na een fikse afbranding door de critici stranden veel van de pogingen aan de bioscoopkassa's en dat leek ook bij Rampage te gebeuren. Maar die film had één grote troef: The Rock. De gamefilm werd erg matigjes ontvangen, maar de score aan de wereldwijde bioscoopkassa's zorgde ongetwijfeld voor blije gezichten bij de investeerders. Voor Dwayne Jonhson was het zijn zoveelste popcorn-succes.

Het $120 miljoen kostende Rampage draait om een heroïsche primatoloog wiens beste vriend een zeldzame albino silverback gorilla is, genaamd George. Maar wanneer een experimenteel serum verkeerd uitpakt, beginnen George en andere wezens enorm te groeien, erop uit om alles om hen heen te vernietigen. Davis Okoye gaat er samen met een genetische wetenschapper achteraan om hen te stoppen.


Warner Bros. Home Entertainment bracht Rampage - goed voor zo'n $426,2 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief het bonusmateriaal.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: september 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos-TrueHD | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888237328 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | 3D | 4K | Met dank aan: Warner Bros. Home Entertainment

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Rampage zitten verpakt in een standaard keepcase. De cover toont The Rock en zijn tegenstanders, de achterkant belooft meer dan vijf extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld

Met een standaard beeldverhouding (2.40 : 1) en een lichte filmruis pakt deze High Def transfer netjes uit. De kleuren zijn iets verzadigd en de scherpte doet netjes aan. Hiermee heeft de gamefilm een mooi filmische uitstraling. Als de verschillende monsters in beeld komen dan zijn deze doorgaans een lust voor het oog. Uiteraard zijn ze niet altijd even sterk gevisualiseerd, maar het wordt al snel duidelijk dat de visuele effecten met zorg zijn vervaardigd. Al met al een prima High Definition-weergave!

Geluid

Met een Dolby Atmos track heeft de fan van superieur geluid waarschijnlijk niet te klagen. Deze track laat zich vertalen naar een Dolby Digital Plus 7.1 track. De gemiddelde filmkijker zal deze track met open armen ontvangen, als deze al niet standaard wordt geparkeerd bij de DTS-HD track. De snelle beelden worden begeleid door de nodige surround effects, via de verschillende surround speakers en de dialoog wordt mooi via de centerspeaker gestuurd. Daarnaast is er muziek van Andrew Lockington, ook verantwoordelijk voor de muzikale keuzes in films als San Andreas en Percy Jackson: Sea of Monsters.

Bonusmateriaal

Warner Bros. heeft de nodige extra's op de schijf gezet, met een gezamenlijke speelduur van zo'n uur. Een overzichtje:

Not Just a Game Anymore: De game Rampage uit 1986 van Midway Games stond aan de basis van deze blockbuster. Deze featurette vergelijkt die game met de uiteindelijke blockbuster.

Rampage: Actors in Action: Dit is een mooie featurette van achter de schermen. Samen met regisseur Peyton is er blik op de voorbereiding, de sets, de uitdagingen met de acteurs en de combinatie met de visuele effecten.

Trio of Destruction: De drie monsters in de film, de witte gorilla George, de 'vliegende' wolf en de krokodil, staan in deze video centraal. Uiteraard wordt er vooral ingezoomd op de computeranimaties.

Attack on Chicago: De grootse eindscène speelde zich af in Chicago. Er is daar ook gefilmd. In deze featurette aandacht voor die tijdsinvestering.

Bringing George to Life: Ook nu weer aandacht voor de computeranimaties, nu met een nadruk op de fraai vormgegeven witte aap George.

Overig: Naast bovenstaande featurettes zijn er ook zeven verwijderde scènes van in totaal zeven minuten te bekijken. Geen schokkende clips. Ook is er een korte Gag Reel.

Hoe popcorn moet zijn!

Rampage is een popcornfilm vol visuele effecten en vooral The Rock die uitgroeit tot de held, samen met zijn vriend George. Meer is het niet en meer wil je eigenlijk ook niet. De visuele effecten zijn bruut en het verhaal zo dun dat je al snel in een soort van 'als-dit-kan-dan-kan-dat-ook'-modus terechtkomt. Dus als je van popcorn houdt? Rampage doet je een XXXL-bak leegeten. De trailer:



NieuwsFilm

meest populair