Algemeen

Biedingsoorlog breekt uit rond remake 'Train to Busan'

De Koreaanse hit binnenkort ook in het Engels te zien?

door Jim Pedd om 06:00 in Algemeen
Maar liefst vijf studio's waren in een biedingsoorlog verzeild geraakt om een Hollywood-remake van de Koreaanse zombiehit Train to Busan (2016) te maken. Dat laat Deadline weten. De remake wordt geproduceerd door James Wan en krijgt een script van Gary Dauberman. Uiteindelijk is de strijd gewonnen door New Line Cinema.

Train to Busan was geregisseerd door Yeon Sang-ho en volgt het verhaal van een workaholic en vader, die zijn dochtertje vergezelt op een treinrit naar haar moeder. Maar op het moment dat ze samen de trein instappen, breekt er een virus uit dat mensen verandert in moordlustige en bloeddorstige beesten. Als een van de zombies aan boord van de trein weet te komen, breekt de hel los en moet de vader samenwerken met een aantal andere overlevenden om de doden van zich af te vechten en zijn kind te beschermen.

De film was een hit in heel Azië en was de best verdienende Koreaanse film ooit. Dat leidde al tot plannen voor een vervolg, dat de werktitel Peninsula heeft en zich zal focussen op de zombieuitbraak in het volledige Koreaanse schiereiland.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

The Raid on a Train?

tariegb

Avatar

snowpiercer x wwz

NieuwsFilm

meest populair