Blu-ray review 'The Gringo' - Trammelant in Mexico

Met Joel Edgerton, Charlize Theron en David Oyelowo.

Regie: Nash Edgerton | Cast: Joel Edgerton (Richard), Charlize Theron (Elaine), David Oyelowo (Harold), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Bioscooprelease: 22.03.2018 | FilmTotaal recensie: 1,5 ster

Met grote namen als Charlize Theron en Joel Edgerton in bijrollen is David Oyelowo (Queen of Katwe, Selma) de "Gringo" in de gelijknamige film van regisseur Nash Edgerton, ook een ervaren stuntman. De film werd mede mogelijk gemaakt door de groeiende studio Amazon Studios, maar na een aantal successen bleek The Gringo een weinig memorabele titel.

In The Gringo is Harold een hardwerkende, maar ondergewaardeerde middelmanager die te horen krijgt dat hij ontslagen zal worden. Tijdens een businessreis naar Mexico besluit hij zijn eigen ontvoering in scène te zetten om zo losgeld te kunnen eisen van zijn werkgever. Wanneer Harolds harteloze en hebzuchtige bazen ontdekken dat de bedrijfsverzekering hen meer geld oplevert als Harold dood is, draaien de rollen om. Plots wordt de radeloze Harold opgejaagd door dubieuze zakenlui, huurmoordenaars, drugsbaronnen en zelfs de DEA.

Remain in Light bracht The Gringo - goed voor zo'n $11,0 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief het bonusmateriaal.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: september 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 9789461876096 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Remain In Light

De schijf van deze Blu-ray uitgave van The Gringo zitten verpakt in een standaard keepcase. De cover toont vooral de drie hoofdrolspelers, de achterkant belooft geen extra's. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

Ondanks dat er het nodige commentaar was op de film, ziet het beeld er wel fantastisch uit. De High Def-weergave is zeer strak, met een uitstekende scherpte en prachtige kleuren. Met een lichte kleurfilter is het beeld flink filmischer gemaakt, waardoor de film ook minder aandoet dan een gemiddelde komedie. Prima dus!

Geluid

De geluidstrack van deze Blu-ray uitgave is standaard DTS-HD 5.1 en deze doet vooral wat de film nodig heeft: een prima te volgen dialoog. Verder is de track erg ruimtelijk met veel achtergrondgeluiden die via de surround speakers hoorbaar zijn. De bijpassende muzikale ondersteuning is verzorgd door de ervaren Christophe Beck, eerder verantwoordelijk voor de muziek bij grote titels als Frozen, Ant-Man en Edge of Tomorrow.

Bonusmateriaal

Remain in Light heeft deze uitgave van The Gringo niet beloond met enkele aanvullende featurettes of andere extra's. Daarom hieronder onderstaande online featurette 'Who Is Harold?':


Soort van zondagmiddag-film

The Gringo had een prima, wat meer afwijkende misdaadkomedie kunnen worden. Helaas kabbelt de financiële flop wat voort en wordt er te weinig echt gebruik gemaakt van de acteerkwaliteiten van de grote namen. Vooral een soort van zondagmiddag-film... Check hieronder de trailer:



NieuwsFilm

meest populair