Gringo (2018)

When you're in bed with the cartel, everyone gets screwed.

Loze actieklucht loopt op vrijwel alle fronten totaal uit de maat.
play

5,4 details

  • 111 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Drama
  • Misdaad
  • Australië
  • Verenigde Staten
111 Min Australië

Harold Soyinka is een goedgemanierde zakenman die uit de Verenigde Staten komt. Financieel staat hij er momenteel niet sterk voor. Tot overmaat van ramp wordt hij door zijn sluw collega's naar een Mexicaans laboratorium gestuurd met een formule voor een wietpil. Het duurt niet lang voordat Harold het aan de stok krijgt met een drugskartel, internationale huurlingen en de DEA. Zal Harold één van de meest gevaarlijke plekken op Aarde overleven?

Regie
Nash Edgerton
Cast
Charlize Theron, Amanda Seyfried, Joel Edgerton, Sharlto Copley, Thandie Newton, David Oyelowo, Paris Jackson, Yul Vazquez, Harry Treadaway, Ken Choi, Alan Ruck, Melonie Diaz, Diego Cataño, Bashir Salahuddin, Hernán Mendoza, Theo Taplitz, Ricardo Esquerra, Glenn Kubota, Hector Kotsifakis.
Release
09.03.2018
Release NL
22.03.2018
Release DVD
25.09.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Nash Edgerton| Cast: Joel Edgerton (Richard), Charlize Theron (Elaine), David Oyelowo (Harold), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2018

De telefoon gaat. Hoewel Richard Rusk, baas van een groot farmaceutisch bedrijf, nog zó had gezegd niet gestoord te willen worden, onderbreekt zijn secretaresse hem toch noodgedwongen van zijn sensuele middagaffaire met zakenpartner Elaine vanwege een telefoontje uit Mexico. Aan de andere kant van de lijn schreeuwt zijn meest loyale werknemer Harold het uit. Hij is ontvoerd en de kidnappers eisen vijf miljoen dollar. Met zijn broek nog halfopen en bijgestaan door zijn vinnige maîtresse besluit Richard - zogenaamd komisch - Harold later terug te bellen aangezien de twee deze sores er eventjes niet bij kunnen hebben. Deze relatief korte scène is tekenend voor het grotere plaatje van deze actiekomedie: wat komisch is, is niet komisch en wat actie bevat, bevat geen actie.

Gezien de voorgaande titels die Amazon Studios (co-)distribueerde (met de nodige missers daargelaten), wekt de Amerikaanse distributeur op zijn minst een bepaalde verwachting op. Namelijk die van een coherent plot of een duidelijk uitgesproken film, aangezien Amazon Studios dit in het verleden liet zien met producties van onder meer Nicolas Winding Refn, Spike Lee en Raoul Peck. Dat The Gringo in een en hetzelfde rijtje staat met bovenstaande namen is verbazingwekkend, want hij is van alles en nog wat en tegelijkertijd niets. De film verslikt zich in zijn eigen in elkaar gefrutselde plot en zet het gebrek aan idee op geen enkele manier recht.

alle artikelen (2)

Gringo Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Gringo

acties