Netflix maakt films en series rond 'The Chronicles of Narnia'

Netflix maakt films en series rond 'The Chronicles of Narnia'

Ambitieuze projecten voor de streamingdienst!

De boeken van C.S. Lewis rond The Chronicles of Narnia krijgen een remake op Netflix. Niet alleen komen er nieuwe films, maar ook nieuwe series. Dat nadat er uitgebreide pogingen gedaan werden door onder meer Joe Johnston om voor Fox The Silver Chair te verfilmen. Die plannen lijken geschrapt te worden.

Netflix kondigt vandaag namelijk aan dat het nieuwe series en films in ontwikkeling heeft, rond de boeken van Lewis. Het is voor het eerst dat een bedrijf de rechten op alle zeven boeken in de reeks heeft, dus er is geen limiet voor wat Netflix ermee kan doen. Wanneer de projecten in productie genomen worden is niet bekend, dus ook niet wanneer ze te zien zullen zijn.

De boeken zijn enorm breed van opzet, maar draaien in basis om de avonturen van kinderen in Narnia, waar ze geleid worden door Aslan. Hij is een wijze en machtige leeuw die de echte koning van Narnia is. De Pevensie-kinderen staan vooral centraal, al zijn er ook boeken die gaan om hele andere verhalen en bijvoorbeeld de oorsprong van Narnia laten zien.



NieuwsFilm

meest populair