Blu-ray review 'A Quiet Place' - de horrorhit van 2018?

Blu-ray review 'A Quiet Place' - de horrorhit van 2018?

Met een mooie rol voor doofheid en cochleair implantaten.

Regie: John Krasinski | Cast: John Krasinski (Lee), Emily Blunt (Evelyn), Millicent Simmonds (Regan), Noah Jupe (Marcus), Cade Woodward (Beau), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Bioscooprelease: 12.04.2018 | FilmTotaal recensie: 3,5 ster

Deze onverwachte horrorhit was in meerdere opzichten een verrassing. Niet alleen leverde A Quiet Place een flinke smak geld op, ook werd er pakkend gebruik gemaakt van stilte en spanning. Bovenal was er de rol van de jonge actrice Millicent Simmonds (Wonderstruck) die de dove dochter Regan is in de film. De actrice is in het echte leven ook doof, en in A Quiet Place kreeg ze de mogelijkheid om het leven van een doof persoon, de gebarentaal en het cochleair implantaat krachtig in beeld te brengen. Het valt ook regisseur John Krasinski en schrijvers Bryan Woods en Scott Beck te prijzen dat de mogelijkheid op deze wijze werd geboden.

In het $17 miljoen kostende A Quiet Place moet een gezin sluipend, lippend en gebarend door het leven gaan. Het minste geluid kan hen overleveren aan geheimzinnige wezens die jagen op het gehoor. In het volle besef dat zelfs een voetstap of gefluister dodelijk kunnen zijn, proberen Evelyn en Lee een manier te vinden om hun kinderen koste wat kost te beschermen en hun loerende vijanden te overwinnen.

Universal Pictures bracht A Quiet Place - goed voor zo'n $334,5 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief het bonusmateriaal.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: september 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083154844 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze Blu-ray uitgave van A Quiet Place zitten verpakt in een standaard keepcase. De cover toont het gezin Abbot, de achterkant belooft enkele extra's. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

Deze High Definition-uitgave laat het filmische beeld goed overbrengen op het kleine scherm. De kleuren zijn warm en doen sterk aan. Ook de scherpte doet het goed, al heeft de film wel een lichte korrel; vermoedelijk opzettelijk. De nodige donkere scènes zien er redelijk uit, al had de detailweergave wel iets beter gekund. Verder een prima schijf voor een goed avondje horroren.

Geluid

Geluid (of het ontbreken daarvan) is bij A Quiet Place een uiterst belangrijk onderdeel. Zeker in het begin wordt er in stilte geleefd. Toch heeft de Dolby Atmos (Dolby TrueHD 7.1) nog iets te doen, want richting het einde wordt het geluid een belangrijkere speler en is ook de muziek van Marco Beltrami meer aanwezig. Prima track.

Bonusmateriaal

Er zijn een aantal extra's terug te vinden op de schijf. Hieronder een overzicht.

Creating the Quiet - Behind the Scenes of A Quiet Place: Deze featurette werpt in zo'n kwartier een blik op vele facetten van de film. Met veel beelden van achter de schermen wordt er gesproken over het verhaal, de regisseur, de locaties en nog veel meer.

The Sound of Darkness - Editing Sound for A Quiet Place: De titel maakt al duidelijk dat er nu wordt gekeken naar het geluid van de film, zowel de balans tussen stilte, geluid en muziek. De geluidseffecten en de score van Marco Beltrami komen ook voorbij.

A Reason for Silence - The Visual Effects of A Quiet Place: In deze kortste video van de drie wordt er stilgestaan bij de filmmonsters. Hun uiterlijk en eigenschappen komen voorbij.

Vermakelijke, en ook zeker sterke horrorfilm

Wat vooral goed heeft uitgepakt, is wat de schrijvers trachtten te realiseren met het personage Regan. Het personage van Millicent Simmonds moest zowel speciaal als normaal zijn, en haar worsteling met haar doofheid moest haar de juiste mentale kracht geven. Dit deel is misschien wel het opvallendste aan de horrorfilm, uiteraard in combinatie met de vader die de CI-processor en spoel probeert te maken. Het meer Hollywood-, bijna War of the Worlds / Mars Attacks!-achtige einde moet voor lief genomen worden. Check de trailer!



NieuwsFilm

meest populair