Algemeen

Eerste poster 'Aladdin' met Will Smith als Genie!

Kies slim!

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Walt Disney gooit volgend jaar maar liefst drie live action sprookjesfilms het witte doek op. Een daarvan is Aladdin, uiteraard de verfilming van de succesvolle gelijknamige animatiefilm uit 1992. Hieronder zie je een eerste poster!

Het fraaie affiche met daarop de lamp van Genie, werd onthuld door Will Smith die de blauwe geest zal invullen. Zijn lamp komt in handen van Aladdin, de rol van Mena Massoud. Samen met Genie en prinses Jasmine (Naomi Scott) zal hij het opnemen tegen de slechte tovenaar Jafar, gespeeld door onze eigen Marwan Kenzari (Rabat, Wolf). Deze Jafar wil namelijk de sultan van de troon stoten.

Andere rollen zijn voor Billy Magnussen als het compleet nieuwe personage prins Anders en Nasim Pedrad als het nieuwe personage Dalia.


De andere Disney sprookjesfilms in 2019 zijn Dumbo (maart) en The Lion King (juli). Met een script van John August moet Aladdin, geregisseerd door Sherlock Holmes en King Arthur: Legend of the Sword-kopman Guy Ritchie, op 22 mei in de Nederlandse bioscoop verschijnen.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gyros regime

Avatar

De titel doet vermoeden dat Will Smith te zien is op de poster (al kun je dit ook anders interpreteren..) deze poster vind ik persoonlijk niet het posten waard..

GreenHornet

Avatar

poster ziet het zelde uit als de tekenfilm teaser

Rich Art

Avatar

Toch verrassend dat ze de titels zo dicht op elkaar plannen... Ook met de Marvel-titels in het kielzog rond dezelfde data...

Sand

Avatar

kijk hier alvast wel naar uit, toch 1 van mijn favoriete disney films Smiley face

Rich Art

Avatar

Ja, viel wel te verwachten toch dat de poster in lijn zou zijn met de animatiefilm?

Master Of Films

Avatar

^ Dan hoop ik niet dat Aladdin dezelfde behandeling gaat krijgen als Beauty and the Beast (2017). Deze is voor 90% een scene voor scene remake met autotune.

Prince John

Avatar

Ik vind het wel mooi, bijna hetzelfde als de animatiefilm maar dat was inderdaad wel te verwachten.

Idris

Avatar

@Master Of Films: Ik heb denk ik liever een 90% remake, dan dat ze opeens geheel nieuwe personages gaan toevoegen aan een verder sterk verhaal, dat ook nog in vele geheugens staat gegrift.

Rich Art

Avatar

@Idris: Daar lijkt het wel op met de onbekende personages en een veel jongere Jafar.

Frietgezicht

Avatar

Toch nieuwsgierig naar deze film. Jeugdsentiment. Moet zeggen (hoewel duidelijk een mindere film) dat ik het vervolg ‘de wraak van Jafar’ als kind ook erg spannend vond.

rep_robert

Avatar

@gyros regime

Is ook pure clickbait. Ik dacht ook Will Smith op de poster te gaan zien, puur uit nieuwsgierigheid. Het heeft verder geen enkele nut om Will Smith in de titel te gooien terwijl hij niet eens op de poster staat.

Master Of Films

Avatar

Idris "@Master Of Films: Ik heb denk ik liever een 90% remake, dan dat ze opeens geheel nieuwe personages gaan toevoegen aan een verder sterk verhaal, dat ook nog in vele geheugens staat gegrift."
Dan heb je geen toegevoegde waarde om een remake te maken imho.

Sterker nog, waarom zou je überhaupt een live action remake gaan kijken als het (voor minimaal 90%) hetzelfde is als de animatie film. Wat is dan het nut hiervan. Dat je alles in het echt ziet. Wat ook nog discutabel is vanwege de vele CGI shot (lees 3D animatie). Speaking of CGI, dat had Aladdin ook al. Smiley face

The Jungle Book 2016 heeft b.v. hetzelfde verhaal, maar weet zich genoeg te distantiëren van The Jungle Book 1967 versie. Maleficent b.v. bekijkt vanaf haar standpunt en dus maakt die remake ook anders dan Sleeping Beauty. Imho moet een remake dus geen shot for shot film gaan worden. Iedereen kan dat doen. Ook jij kan dat als je het script in handen hebt. Van film professionnels verwacht ik meer. Niet die zakelijke ca$hcow bs, dat een producer met hetzelfde script aankomt en uitlegt aan een ja knikker reggisseur zegt "maak het zoals de tekenfilm, zodat we elke bezoeker kunnen lokken op basis van nostalgie."

Last but least vind ik de casting van Will Smith ook nog discutabel. Niets ten goede van Will, integendeel zelfs. Maar eigenlijk heeft meer te maken met Robin Williams. En daarmee de volgende redenen.

“Right from the start, we saw the Genie as a very special character in this movie, and the concept of him being able to change form constantly was there right from the start,” said co-director Ron Clements. “We wrote the script for Robin Williams from the beginning".


[url=https://www.etonline.com/aladdin-25-things-you-didnt-know-about-1992-animated-classic-91537]25 Things You Didn’t Know About the 1992 Animated Classic!]

Rich Art "@Idris: Daar lijkt het wel op met de onbekende personages en een veel jongere Jafar."
En dat is wel goed nieuws.

aspers

Avatar

Morgen schijnt er eindelijk een Teaser Trailer te komen! Hope so... kijk hier enorm naar uit!

Sparrow_LW

Avatar

Bij de quote "Choose Wisely" zie ik toch echt Indiana Jones tegenover een eeuwenoude kruisridder staan... haha Smiley face

NieuwsFilm

meest populair