Featured

De topfilms die in de rest van oktober op Netflix verschijnen

Vijf titels.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 13:28 in Featured
Waar Netflix een hele reeks nieuwe series aankondigde voor de tweede helft van oktober, staan er nauwelijks films op het lijstje. Vandaag dus een vrij kort overzicht met de paar nieuwe titels die alvast onthuld werden en de rest van oktober online verschijnen.

The Night Comes for Us (19 oktober)
Regie: Timo Tjahjanto | Cast: Iko Uwais, Julie Estelle, Joe Taslim, Sunny Pang | Bekijk de trailer
Deze actiethriller heeft een hoofdrol voor acteur Iko Uwais en herenigt hem met The Raid coster Joe Taslim. Genoeg reden om uit te kijken naar deze Indonesische actiethriller. Uwais speelt Ito, een man die klusjes opknapt voor een kartel. Als hij na een tijdje in het buitenland terug naar huis gaat, ontdekt hij dat het kartel in chaos verkeert en raakt hij gevangen in een bendeoorlog.

Been So Long (26 oktober)
Regie: Tinge Krishnan | Cast: Michaela Coel, George MacKay, Joseph Dempsie, Luke Norris | Bekijk de trailer
Een musicalfilm, en Netflix Original die gebaseerd op is op een gelijknamige musical die in 2009 voor het eerst werd opgevoerd. Centraal staat Simone, een alleenstaande moeder die de knappe vreemdeling Raymond ontmoet terwijl ze op een weekendje weg is met haar beste vriendinnen.

Jefe (26 oktober)
Regie: Sergio Barrejón | Cast: Juana Acosta, Maika Barroso, Joxean Bengoetxea, Luis Callejo | Bekijk de trailer
Caesar kan niemand uitstaan. Sommige mensen benaderen hem uit eigenbelang. Maar niemand kan hem echt waarderen. Tot zich op een dag Ariana meldt, de schoonmaakster, die 's nachts werkt en hem ondersteunt.

Shirkers (26 oktober)
Regie: Sandi Tan | Cast: Jasmine Kin Kia Ng | Bekijk de trailer
Zeer goed ontvangen documentaire die gaat over de productie van een cultklassieker uit de jaren negentig. Een stel tieners maakte een film, maar die werd vervolgens gestolen door een Amerikaanse vriend. Die verdween spoorloos. Twintig jaar later gaat een van de vrienden naar de Verenigde Staten en keert ze terug naar de film die ze jaren eerder maakte.

Gun City (31 oktober)
Regie: Dani de la Torre | Cast: Luis Tosar, Ernesto Alterio, Xosé Barato, Fernando Cayo | Bekijk de trailer
Het is 1921. Het zijn gevaarlijke tijden in Barcelona, Spanje. Anarchisten en de politie botsen dagelijks op straat. Anibal Uriarte is een politieagent die undercover moet bij de anarchisten en de zware taak krijgt om uit te zoeken wie er wapens voor het leger gestolen heeft.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Monojaxx

Avatar

Waarom nou steeds Indische, Indonesische, Spaanse weet ik veel films?
Ik kan mij niet voorstellen dat hier veel vraag naar is.

Master Of Films

Avatar

Monojaxx "Waarom nou steeds Indische, Indonesische, Spaanse weet ik veel films?"

Waarom niet? Wil jij je alleen beperken tot Amerikaanse producties. Als je nou eens verder gaat kijken, dan alleen Amerikaanse producties kom je wellicht nog wat pareltjes tegen.

Monojaxx "Ik kan mij niet voorstellen dat hier veel vraag naar is."

Jammer, dat je duidelijk laat merken dat je met deze uitspraak een kortzichtige gedachte hebt. Wellicht dat je iets meer open moet gaan stellen tot meer mogelijkheden wat de wereld te bieden heeft.

Voor de goede orde. Er zijn meer Spaanstaligen (als moedertaal) dan Engelstaligen (als moedertaal). Er is dus wel degelijk behoefte aan Spaanstalige films. Dan praat ik niet eens over Bollywood, een filmindustrie die je ook niet moet gaan onderschatten. Of Aziatische films (o.a. uit Zuid-Korea, Japan, Hong Kong).

Moviemagic

Avatar

@Monojaxx.
Als je de film aan het kijken bent stoort de taal je op den duur niet meer. Er zijn inderdaad pareltjes die je mist. Ook veel engelstalige films zijn gewoon remakes van anderstalige films. Laat je eens verrassen zou ik zeggen.

Frietgezicht

Avatar

@ Monajaxx, juist de bovenste en onderste film spreken mij het meeste aan in dit lijstje.
Films als Pan's Labyrinth, I Saw the Devil, The Raid 1 en 2, Cell 211 en series als The Bridge, Gomorrah, Narcos en The Killing vond ik toch echt fantastisch en dat ik de taal niet begreep stoorde mij geen reet.

Eigenlijk nog beter dan iets kijken met de Nederlandse taal wat vaak mij meer stoort maar dat zal wel aan mij liggen.

Mav Damian

Avatar

En nu we toch over Netflix en andere talen in films bezig zijn.

John Wayne

Avatar

Bedankt Mav, nu ben ik toch wel nieuwsgierig geworden naar The Night comes for us.

Master Of Films

Avatar

Mooie voorbeelden Frietgezicht. Ik ben blij dat Netflix zich niet beperkt blijft op Amerikaanse/Engelstalige producties.
Laat je dus niet beperken tot een taalgebied (Engels en/Nederlands) om films te gaan kijken.

conspiracy

Avatar

Inderdaad. Je alleen beperken tot Amerikaanse films is zonde. Er komen zoveel goede dingen uit in landen als Spanje, Frankrijk, Italië en Japan. Taal is misschien de eerste 5 min een barrière, daarna echt niet meer.
Grote voordeel is dat deze makers meer bezig zijn met het verhaal, ipv ratings, waardoor je een diverser en gedurfder product krijgt.

Ik vind het juist gaaf om deze tips te krijgen. De standaard Hollywood tips kan ik zelf ook wel vinden.

nieuwslaatste nieuws

meest populair