Celebrity

'Hard Boiled'-acteur Chow Yun-Fat wil zijn hele fortuin weggeven

"Het is mijn droom om een vrolijke en normale persoon te zijn."

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 07:27 in Celebrity
Chow Yun-Fat heeft geen behoefte aan dure dingen. De 63-jarige acteur, geboren in Hongkong, heeft aan het Chinese ETtoday onthuld dat hij al zijn geld gaat doneren aan goede doelen. Het zou gaan om een royaal bedrag van 5.6 biljoen Hongkongse dollars, wat ongeveer zo'n $ 715 miljoen is. Glimlachend zei Chow over zijn keuze: "Het geld is niet van mij. Ik hou het voor het moment alleen veilig."

Het vermogen van de acteur uit actiefilms als Hard Boiled en The Corrupter zou zijn bekendgemaakt door Chow's vrouw Jasmine Tan. Zij steunt de beslissing van haar man. De Hongkongse ster legt verder uit: "Het is mijn droom om een vrolijke en normale persoon te zijn. Het moeilijkste in het leven draait niet om het verdienen van veel geld, maar hoe je een vreedzame mentaliteit behoudt en de rest van je leven op een simpele en onbezorgde manier doorbrengt."

Volgens een ouder interview heeft Chow maar 800 Hongkongse dollars per maand nodig. Omgerekend zo'n 102 Amerikaanse dollars. De acteur maakt veel gebruik van het openbaar vervoer en koopt zijn kleren in goedkope winkels. "Ik draag geen kleren voor andere mensen," ligt Chow toe. "Zolang ik het comfortabel vind zitten is het voor mij voldoende."

Daarnaast heeft hij zeventien jaar lang dezelfde Nokia-telefoon gehad. Toen er twee jaar geleden geen leven meer in zat, ging Chow met de tijd mee en schafte een smartphone aan. De beste man, die nog steeds in films speelt, brengt vooral met liefdadigheidswerkzaamheden zijn tijd door.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Als u het geld kwijt wil je kan het altijd aan mijn geven een fan van het eerste uur

Sunspot

Avatar

Cool.

Maar is hij echt zo rijk, tering. Ik zou iets achter de hand houden sowieso, potje maken, wat hij denk ook wel doet, rest rustig weggeven, maar ik zou het niet aan goede doelen geven, juist meer aan mensen die ik zou tegenkomen die het echt ku nnen gebruiken, familie en zo.

En dieren organisaties ook, maar zeker niet aan goede doelen voor mensen, waarom zou je ook.

Goov25

Avatar

Holy shit, wat een hoop geld. 700 miljoen weg kunnen geven en nog niet hoeven werken. Lekker hoor.

nieuwslaatste nieuws

meest populair