'Hard Boiled'-acteur Chow Yun-Fat wil zijn hele fortuin weggeven

"Het is mijn droom om een vrolijke en normale persoon te zijn."

Chow Yun-Fat heeft geen behoefte aan dure dingen. De 63-jarige acteur, geboren in Hongkong, heeft aan het Chinese ETtoday onthuld dat hij al zijn geld gaat doneren aan goede doelen. Het zou gaan om een royaal bedrag van 5.6 biljoen Hongkongse dollars, wat ongeveer zo'n $ 715 miljoen is. Glimlachend zei Chow over zijn keuze: "Het geld is niet van mij. Ik hou het voor het moment alleen veilig."

Het vermogen van de acteur uit actiefilms als Hard Boiled en The Corrupter zou zijn bekendgemaakt door Chow's vrouw Jasmine Tan. Zij steunt de beslissing van haar man. De Hongkongse ster legt verder uit: "Het is mijn droom om een vrolijke en normale persoon te zijn. Het moeilijkste in het leven draait niet om het verdienen van veel geld, maar hoe je een vreedzame mentaliteit behoudt en de rest van je leven op een simpele en onbezorgde manier doorbrengt."

Bekijk de afbeeldingVolgens een ouder interview heeft Chow maar 800 Hongkongse dollars per maand nodig. Omgerekend zo'n 102 Amerikaanse dollars. De acteur maakt veel gebruik van het openbaar vervoer en koopt zijn kleren in goedkope winkels. "Ik draag geen kleren voor andere mensen," ligt Chow toe. "Zolang ik het comfortabel vind zitten is het voor mij voldoende."

Daarnaast heeft hij zeventien jaar lang dezelfde Nokia-telefoon gehad. Toen er twee jaar geleden geen leven meer in zat, ging Chow met de tijd mee en schafte een smartphone aan. De beste man, die nog steeds in films speelt, brengt vooral met liefdadigheidswerkzaamheden zijn tijd door.

NieuwsFilm

meest populair