Algemeen

Universal reageert op floppen Oscar-lieveling 'First Man'

Gaat de film wel een succes worden?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
First Man wordt omringd door een behoorlijke hype. De film van Damien Chazelle rond de eerste maanlanding is goed ontvangen, wordt getipt voor de Oscars, maar blijkt het bij het publiek minder goed te doen. Tijdens de eerste paar dagen in de bioscoop, haalde de film in de Verenigde Staten slechts 16 miljoen dollar op - minder dan verwacht.

Nu reageert Universal Pictures via distributiechef Jim Orr op deze tegenvallende opbrengst. "Het publiek, critici en awardkenners zullen de komende maanden, tot in het volgende jaar, blijven praten over First Man", begon Orr tegenover Deadline. "We gaan er vanuit dat First Man heel lang en succesvol te zien zal zijn in de Amerikaanse bioscopen."

Helaas voor Orr zal dat vermoedelijk niet uitkomen. First Man zag zijn opbrengst in het tweede weekend ook flink dalen, wat een slecht teken is. Het kan zijn dat de film dan ook snel uit de bioscopen gehaald wordt. De hoop voor Universal zal dan ook zijn dat er genoeg publiek blijft komen om dat te voorkomen.

Overigens kostte de film 59 miljoen dollar en staat de release momenteel op 55,4 miljoen dollar wereldwijd. Dat pakweg twee weken sinds de release.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Darthmar

Avatar

59 miljoen maar de kosten voor promotie zijn vermoedelijk veel groter. Normaal ongeveer evenveel als het budget van de film maar in dit geval denken mensen veel meer omdat Universal inzette op de oscars. Dus las ik al cijfers voor het breakeven punt langs komen van 150 miljoen. Maar het is speculatie omdat reclamebudget over het algemeen onbekend blijven.

horizon

Avatar

Wat ik in reacties lees is dat de persoon Armstrong gespeeld door Gosling te saai in zijn prive leven is om een boeiende film van te maken.

SunChaser

Avatar

"First Man zag zijn opbrengst in het tweede weekend ook flink dalen, wat een slecht teken is."

elke film daalt in de 2e week

John Wayne

Avatar

^ Maar niet altijd zo flink als First Man.

Steve-O

Avatar

Het was een fantastische film. Ga dat zien!

donniebrasco

Avatar

Blablabla gewoon gaan zien! Prachtig gemaakte film....

Effie

Avatar

Zeker meer dan de moeite waard om in de bios te bezichtigen.

Tycho Nestoris

Avatar

Erg goede film. Hier zal je geen spijt van krijgen.

Brein8998

Avatar

Kijk in IMAX als het kan. Maalanding was adembenemend.

Sunspot

Avatar

Haha, die praatjes vaak ook he

nieuwslaatste nieuws

meest populair