Regisseur Danny Leiner overleden

Regisseur Danny Leiner overleden

De 57-jarige regisseur verloor zijn lange gevecht tegen kanker.

Regisseur Danny Leiner, voornamelijk bekend van komedies uit het begin van de 21ste eeuw, zoals o.a. Dude, Where's My Car en Harold & Kumar Go to White Castle, is op 57-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Leiner overleed afgelopen donderdag na een lang ziekbed in zijn huis in Los Angeles. Dit liet zijn broer, Ken, weten aan The Hollywood Reporter.

Na lange tijd komedies te hebben gemaakt, begon Leiner zich meer te focussen op het maken van series. Zo regisseerde hij bijvoorbeeld afleveringen voor populaire series als The Sopranos, Arrested Development, The Office en Gilmore Girls. Zijn meest recente werk is de televisiecomedy Backwash.

Producer Ross Putman, tevens een goede vriend van Leiner, zei: ''Mijn vriend en collega Danny Leiner is overleden na een langdurig ziekbed. Danny was een van de producers met wie ik aan mijn eerste film werkte. Hij wilde niet alleen graag het werk met ons nieuwkomers delen, maar leerde ons ook heel veel over het werk. Danny was scherp, slim en cynisch. Hij had een grote liefde voor cultuur en komedie. Het is nog niet echt tot me doorgedrongen, maar de wereld heeft een goed mens verloren''.



NieuwsFilm

meest populair