Johnny Depp en Mark Rylance in 'Waiting for the Barbarians'

Johnny Depp en Mark Rylance in 'Waiting for the Barbarians'

Naar het gelijknamige boek van J.M. Coetzee over onderdrukking en opstand.

Johnny Depp heeft trek in een boekverfilming. Volgens Variety is hij via zijn Infinitum Nihil (The Lone Ranger) bezig met het opzetten van Waiting for the Barbarians. Deze volgt het werk van J.M. Coetzee uit 1980. Depp treedt niet enkel op als producent, ook zal hij een rol in de verfilming op zich nemen. Hetzelfde geldt voor twee andere acteurs: Mark Rylance en Robert Pattinson.

Waiting for the Barbarians gaat over een fictief Rijk in een onbekende tijdsperiode dat veel wegheeft van Zuid-Afrika. De heerschappij is fantastisch, op de barbaarse stammen na die aan de rand van het Rijk leven. Nomaden die de grens van de steden bezoeken voor handel of medicijnen. Eén van deze steden wordt bestuurd door een magistraat, een oudere man. Hij is ietwat corrupt, maar absoluut geen bruut. Met enige laksheid houdt hij zijn domein in de gaten.

Er komt een eind aan zijn vredige bestaan wanneer het Rijk een noodsituatie aankondigt en het Derde Bureau inschakelt - een speciale eenheid van het Rijk. Geruchten gaan rond dat inheemse volkeren (door de kolonisten barbaren genoemd) mogelijk een aanval op de stad van de magistraat voorbereiden. Al snel trekt het Derde Bureau eropuit - geleid door de sinistere Colonel Joll - en keert terug met gevangen barbaren. Deze worden zowel gemarteld als vermoord om antwoorden te krijgen. De magistraat krijgt daaropvolgend last van z'n geweten, komt in opstand en verandert in een vijand van de staat.

Wie welke rol op zich neemt is niet bekendgemaakt. Ook niet wie het scenario geschreven heeft. De Colombiaanse filmmaker Ciro Guerra neemt de regie voor zijn rekening. Deze maand nog begint de productie van Waiting for the Barbarians in Marokko. Depp produceert de film in samenwerking met Ambi Media Group (Rush) en TaTaTu (In Dubious Battle).

NieuwsFilm

meest populair