The Lone Ranger (2013)

Never Take Off the Mask

The Lone Ranger en de indiaan Tonto gaan op boevenjacht in deze deels komische, deels serieuze en overall te langdradige western.
play

5,6 details

  • 150 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Western
  • Verenigde Staten
150 Min Verenigde Staten

In The Lone Ranger ontpopt John Reid (Armie Hammer) zich tot The Lone Ranger, een gemaskerde legende van rechtvaardigheid. Samen met zijn indiaanse "side-kick" Tonto (Johhny Depp) bestrijdt hij hebzucht en corruptie. Een belangrijk detail hierbij is dat The Lone Ranger en Tonto ook goed met elkaar moeten leren samenwerken...

Regie
Gore Verbinski
Cast
Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Armie Hammer, William Fichtner, Tom Wilkinson, Barry Pepper, James Badge Dale, Ruth Wilson, James Frain, Harry Treadaway, Joaquín Cosio, Mason Cook, Saginaw Grant, JD Cullum, Bryant Prince.
Budget
$ 255.000.000
Opbrengst
$ 89.289.910
Release
03.07.2013
Release NL
08.08.2013
Release DVD
10.12.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Gore Verbinski | Cast: Johnny Depp (Tonto), Armie Hammer (John Reid), William Fichtner (Butch Cavendish), Tom Wilkinson (Cole)| Speelduur: 149 minuten | Jaar: 2013

Johnny Depp en Jerry Bruckheimer wilden na het enorme succes van de Pirates-franchise, opnieuw met een epos komen dat jong en oud zou aanspreken en meeslepen. Hun oog viel op de immens populaire radioserie The Lone Ranger, die van begin jaren dertig tot 1954 liep. Dit werd met de komst van de televisie succesvol omgezet in een televisieserie, maar pogingen om er films van te maken, kwamen niet uit de verf. Bruckheimer en Depp hoopten met hun Pirates-magie en een enorm budget hier wel in te slagen.

De oude indiaan Tonto vertelt in The Lone Ranger hoe hij de keurige John Reid heeft ontmoet. Wanneer Reids broer door de boef Butch Cavendish wordt vermoord, zweert Reid wraak. Niet om Cavendish om te leggen, want zo zit Reid niet elkaar, maar om hem te arresteren en te laten berechten voor zijn misdaden. Tonto raadt hem aan een zwart Zorro-achtig oogmasker te dragen. Reid droeg al een witte hoed, dus nu is zijn kostuum compleet en transformeert hij in de Lone Ranger.

videotrailers & clips

alle artikelen (44)

The Lone Ranger Nieuwsberichten

Laatste reacties

Frietgezicht

"...Had slechter verwacht. Geef de film wel een 6je. Depp was toch weer leuk maar de hoofdrolspeler ni......"

Glennekeeeee

"...[quote=benjamin]Als de hoofdrolspeler, schrijvers en regisseur van Pirates zich zetten achter een ni......"

AnnaB

"...Ik heb me kostelijk vermaakt met deze film. Bij vlagen serieus en met veel geweld, maar Tonto's opme......"

The Lone Ranger

acties