Algemeen

Steve McQueen erg negatief over hedendaagse televisieseries

De bekende regisseur neemt geen blad voor de mond

door Wouter Drummen om 11:10 in Algemeen
Steve McQueen, de met een Oscar bekroonde regisseur, o.a. bekend van 12 Years a Slave en het nog uit te komen Widows, zegt dat de televisieseries er de laatste jaren flink op achteruit zijn gegaan. McQueen zou normaalgesproken twee jaar geleden zelf ook een serie hebben gemaakt voor HBO, genaamd Codes of Conduct, maar ondanks het feit dat die werd geschrapt lijkt hij er niet veel spijt van te hebben:

''In de jaren negentig en 2000 waren er zoveel geweldige series, ze waren allemaal van goede kwaliteit. Maar vandaag de dag is veevoer geworden: de focus ligt nu namelijk op kwantiteit, en niet meer op kwaliteit. Ooit waren er veel goede series, maar het geheel is er hard op achteruit gegaan. Tv-series zijn nu gewoon voor het merendeel slecht''.

Om die reden ziet McQueen zich ook niet meer snel een serie maken: ''Het zijn er eenvoudigweg veel te veel. Keuze is goed, maar je kan nu door de bomen het bos niet meer zien. Er zou meer toezicht moeten zijn. Ook lijken veel series op elkaar. Zo was er bijvoorbeeld het fantastische Breaking Bad maar nu is er een schaamteloze kopie van gemaakt in de vorm van Ozark. Ik vind het zonde dat er zo veel geld in gestoken wordt, terwijl er eigenlijk maar zo weinig ideeën zijn. Er zou meer originele inhoud moeten zijn''.

Ook zegt McQueen dat film meer mogelijkheden biedt en dat de twee genres eigenlijk niet met elkaar te vergelijken zijn: ''Televisie is onmogelijk tot dezelfde dingen in staat als cinema. Het ene is niet perse beter dan het andere, maar ik verkies cinema altijd boven series''.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Dat overvolle landschap ben ik wel met hem eens... En tuurlijk, je bepaald zelf wat je kijkt, zeker waar, maar iedereen voelt de sociale druk om toch bepaalde series te kijken om mee te kunnen praten over de series die je "gezien MOET hebben". Ik heb daar persoonlijk ook geen zin in en kijk erg weinig series. Kijk liever een paar films dan dat ik er een seizoen doorheen moet jagen om bij te blijven voor een onderonsje bij het koffiezetapparaat.

Die toename van streamingdiensten zal de boel er niet beter op maken, vrees ik...

Dukat

Avatar

Yep, overkill aan superheldenserie. Alles moet nog eens gelinkt zijn waardoor je alles moet kijken om het te kunnen volgen ( ook nog eens op een bepaalde volgorde).

GreenHornet

Avatar

niemand dwingt je om series te kijken je bepaalt het nog altijd zelf.

Mav Damian

Avatar

Ik kijk niet veel series, maar net zoals bij films is het gewoon zoeken naar onbekende series met kwaliteit, goed verhaal, sterk acteerwerk en goede camerawerk.

Ik bedoel iedereen bij mijn sociale omgeving zit iedereen te praten over hoe geweldig Narcos of Peaky Blinders is, maar niemand heeft het dan over hoe sterk bijvoorbeeld Sharp Objects is.

Frietgezicht

Avatar

Wat een onzin. Juist het tegenovergestelde. Ik moest het in mijn jeugd doen met series als The A-team, Macgyver,Miami Vice, Xena en Hercules. Was al blij met series als The X-Files die wat meer doorlopende verhalen bracht(soms)Er zijn idd veel meer series, sommigen slecht(alsof idd vroeger alles beter was) maar hier en daar sterke series. Zat keuzes.Ozark is ook een prima serie. Totaal andere insteek dan Breaking Bad. Hier doet de hele familie met hem mee, andere setting en style enz enz. Zo kun je in alles een link vinden met andere series.

The Wire is de beste serie ooit en komt uit deze eeuw en The Sopranos is ook maar eind jaren 90 gemaakt en de meeste seizoenen deze eeuw. Zo kun je tig sterke series noemen uit deze eeuw.

Moviemagic

Avatar

Alles van dit valt onder marktwerking. Willen mensen niet kijken dan verdwijnt een 'slechte' serie snel weer.

Tycho Nestoris

Avatar

Er zijn inderdaad erg veel series tegenwoordig, maar dat series vroeger beter waren dan nu is natuurlijk totale onzin. De gemiddelde serie is juist beter geworden in vergelijking met vroeger. Denk maar niet dat een Breaking Bad of een Game of Thrones in de jaren 90 mogelijk was geweest.

Ereptile

Avatar

Qua cartoons heeft hij wel een punt... Maar er zijn ook veel sitcoms en onzin shows, maar ook goede series zoals GoT, Westworld etc.

Civilian Supreme

Avatar

Deze man is niet goed wijs!
De series hebben juist de films overtroffen in kwaliteit en verhaal.
Tuurlijk is er een hoop rotzooi of hap-slik-weg series maar er zijn toch wel heel veel echt goede series die zo in de bios zouden kunnen draaien. Game of Thrones, The Expanse, Ozark, Banshee en Casa de Papel als voorbeeldje.
Ik zou graag nog meer in serie vorm zien, zolang er kwaliteit ingestoken wordt. Bijv. een Alien serie, Mortal Kombat zou volgens mij beter tot haar recht komen. Veel meer tijd om karakters uit te diepen en er een mooie verhaallijn van te maken met wat subplots.

nieuwslaatste nieuws

meest populair