Steve McQueen erg negatief over hedendaagse televisieseries

Steve McQueen erg negatief over hedendaagse televisieseries

De bekende regisseur neemt geen blad voor de mond

Steve McQueen, de met een Oscar bekroonde regisseur, o.a. bekend van 12 Years a Slave en het nog uit te komen Widows, zegt dat de televisieseries er de laatste jaren flink op achteruit zijn gegaan. McQueen zou normaalgesproken twee jaar geleden zelf ook een serie hebben gemaakt voor HBO, genaamd Codes of Conduct, maar ondanks het feit dat die werd geschrapt lijkt hij er niet veel spijt van te hebben:

''In de jaren negentig en 2000 waren er zoveel geweldige series, ze waren allemaal van goede kwaliteit. Maar vandaag de dag is veevoer geworden: de focus ligt nu namelijk op kwantiteit, en niet meer op kwaliteit. Ooit waren er veel goede series, maar het geheel is er hard op achteruit gegaan. Tv-series zijn nu gewoon voor het merendeel slecht''.

Om die reden ziet McQueen zich ook niet meer snel een serie maken: ''Het zijn er eenvoudigweg veel te veel. Keuze is goed, maar je kan nu door de bomen het bos niet meer zien. Er zou meer toezicht moeten zijn. Ook lijken veel series op elkaar. Zo was er bijvoorbeeld het fantastische Breaking Bad maar nu is er een schaamteloze kopie van gemaakt in de vorm van Ozark. Ik vind het zonde dat er zo veel geld in gestoken wordt, terwijl er eigenlijk maar zo weinig ideeën zijn. Er zou meer originele inhoud moeten zijn''.

Ook zegt McQueen dat film meer mogelijkheden biedt en dat de twee genres eigenlijk niet met elkaar te vergelijken zijn: ''Televisie is onmogelijk tot dezelfde dingen in staat als cinema. Het ene is niet perse beter dan het andere, maar ik verkies cinema altijd boven series''.

NieuwsFilm

meest populair