Malcolm McDowell heeft 'Halloween' (1978) niet gezien

Malcolm McDowell heeft 'Halloween' (1978) niet gezien

De Engelsman speelde het iconische karakter Dr. Loomis in de remake van Rob Zombie.

De 75-jarige Malcolm McDowell speelt al sinds de jaren 60 in films en heeft aardig wat titels op zijn conto staan. Hoewel het niet meer echt recent is, nam de Engelsman de rol van Dr. Loomis over in de remake van Halloween. De horror van Rob Zombie komt uit 2007 en bracht twee jaar later een vervolg voort, waar McDowell opnieuw in te zien was. Apart genoeg onthulde hij onlangs het origineel van John Carpenter uit 1978 niet gezien te hebben. Dat wilde hij wel, om af te kijken van de overleden Donald Pleasence, maar het bleek niet noodzakelijk te zijn.

"Nee, ik heb de originele 'Halloween' nooit gezien. Nog steeds niet," begon McDowell. "Ik heb het wel aan Rob gevraagd of ik het zou moeten doen, maar hij zei: 'Nee. Je kan hem na het maken kijken.' Ik heb Donald Pleasence gekend en wat met hem gedronken in de kroeg. Ik vond hem altijd erg vermakelijk. Hij was een geweldig man en een fantastische acteur. Ik heb hem in vele andere dingen gezien. Op het toneel was hij ook geweldig. Een zeer beschaafde man."

Volgens McDowell vond hij het een eer toen hij voor de rol gevraagd was, maar hij houdt voet bij stuk dat hij zijn eigen ding gedaan heeft. "Ik was dolblij toen ik in zijn voetsporen mocht treden. Maar ik ben helemaal niet door hem beïnvloed, omdat ik de film niet gezien heb. Ik kan me inbeelden wat hij gedaan heeft, omdat niemand anders zo goed is in het spelen van dreigende karakters. Ik bedoel, hij deed het natuurlijk. Hij speelde Blofeld in één van de Bond-films, godallemachtig!"



NieuwsFilm

meest populair