Blu-ray review 'Bad Samaritan' - David Tennant weer als griezel

Blu-ray review 'Bad Samaritan' - David Tennant weer als griezel

Aardig tussendoortje!

Regie: Dean Devlin | Cast: David Tennant (Cale Erendreich), Kerry Condon (Katie), Robert Sheehan (Sean Falco), Jacqueline Byers (Riley Seabrook), Carlito Olivero (Derek Sandoval), Tony Doupe (Det. Wayne Banyon), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Bioscooprelease: 10.05.2018 | FilmTotaal recensie: 2,5 ster

In 2017 verscheen van producent/schrijver Dean Devlin zijn regiedebuut Geostorm. De rampenfilm bleek een flinke domper, aangezien deze werd gekraakt en faalde aan de bioscoopkassa's. Devlin werkte echter al aan zijn twee regieklus, het heel andere Bad Samaritan. Ondanks een beter ontvangst, bleek ook deze thriller met onder meer David Tennant (Broadchurch, Jessica Jones) geen doorslaand succes.

DutchFilmworks bracht Bad Samaritan - goed voor nog geen $5 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op die uitgave.


In de thriller Bad Samaritan rommelt de getalenteerde fotograaf Sean Falco wat aan in zijn leven. Hij runt samen met een vriend een ietwat lugubere parkeerservice, waarbij ze regelmatig hun klanten bestelen. Wanneer Cale Innman - een arrogante zak met een Maserati - bij hen binnenkomt, besluit Sean zijn gegevens te achterhalen en bij hem in te breken. Cale blijkt thuis een vrouw gevangen te houden, en wanneer hij ontdekt dat zijn geheim niet langer veilig is brengt hij haar onder in een bos. Sean is inmiddels vastbesloten de vrouw te bevrijden en riskeert hiermee alles wat hem lief is. Wanneer Sean eindelijk gehoord wordt door de FBI begint een klopjacht op de moordlustige en harteloze Cale, met de hoop dat de vrouw ooit levend terug wordt gevonden.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: oktober 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8719372007006 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: DutchFilmworks

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Bad Samaritan zit verpakt in een standaard blauwe keepcase. De cover toont David Tennant en een van zijn slachtoffers, de achterkant meer duistere foto's. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

De beeldkwaliteit van de Blu-ray uitgave is ruimschoots voldoende. De scherpte is sterk, zonder storende ruis of andere issues. Wel lijken scènes overdag iets te vel en donkere scènes soms wat dynamisch, maar dat mag de pret eigenlijk niet drukken. DutchFilmworks levert een prima schijf af voor een goed avondje vermaak. Het detailbehoud in de donkere scènes onderstreept dit.

Geluid

Met een standaard DTS-HD 5.1 track komt het erg basic geluid op de verwachte wijze naar je toe vanuit de verschillende surround speakers. In de meer spannende scènes gaat de geluidsondersteuning uiteraard omhoog om sfeer aan te zetten, maar verwacht geen technische hoogstandjes. De muziek werd verzorgd door Joseph LoDuca, duidelijk geen grote naam in de business aangezien hij veel b-producties voorzag van muzikale ondersteuning.

Bonusmateriaal

DutchFilmworks zag geen noodzaak om featurettes op de schijf te plaatsen. Ze hebben het gehouden bij enkel de film en wat previews van andere DFW-uitgaven. Hieronder de online featurette 'David Tennant':


Aardig tussendoortje, maar een bioscoopfilm?

Dean Devlin lijkt na Geostorm en Bad Samaritan even klaar met de regiestoel. Ook als producent of als schrijver wordt niets concreets van hem vernomen, al zou hij nog verbonden zijn aan een nieuwe Stargate-film. Wat betreft Bad Samaritan kan enkel gezegd worden dat het een leuke, maar snel te vergeten titel voor tussendoor is.



NieuwsFilm

meest populair