Algemeen

Ridley Scott maakt vervolg op 'Gladiator'!

Russell Crowe keert niet terug.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Geheel onverwacht is vandaag aangekondigd dat er een tweede Gladiator-film komt van regisseur Ridley Scott en scenarioschrijver Peter Craig. Dat meldt Deadline. De productie moet al snel van start gaan en dient als het volgende regieproject van Scott, die momenteel bezig is met de opnames van zijn eerste televisieserie, Raised by Wolves.

De vervolgfilm moet draaien om Lucius, de zoon van Connie Nielsens personage Lucilla uit de oorspronkelijke film. Lucius is daarmee het neefje van Commodus (Joaquin Phoenix), de Romeinse leider die gedood wordt door Russell Crowe's Maximus. Het personage van Crowe is ook dood aan het eind van Gladiator, maar diens invloed op Lucius moet merkbaar zijn in het vervolg.

Gladiator werd in mei 2000 uitgebracht en zowel een kritisch als commercieel succes. De film bracht meer dan 400 miljoen dollar op aan de box office en werd genomineerd voor elf Oscars. Daarvan werden er twee verzilverd: die voor de beste film en de beste acteur. Er is nog geen cast bekend.

29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kidcassidy

Avatar

Super, tenzij hij hetzelfde niveau niet haalt!

Robbepost

Avatar

^daar ben ik heel bang voor.......

chazillionair28

Avatar

Deze krijgt een 100% boycot van mij. Gladiator is een pareltje en die hoor je gewoon zo te laten.

shellghost

Avatar

Waarom.... Gladiator is een klassieker. Daar hoort geen vervolg op.

Master Of Films

Avatar

Dacht dat Scott een film over de Slag om Engeland zou gaan maken.

Frietgezicht

Avatar

Maak gewoon een andere film die zich in die periode afspeelt als je ideeën hebt.
Wie kan het wat schelen wat er met dat ventje gebeurd is na de film.

Gladiator is een klassieker met een echt einde. Niemand zat bij de aftiteling met een lijst vol vragen over hoe het verder gaat.

Thiver

Avatar

Opvallend hoe graag Ridley Scott onnodige vervolgen op zijn films wil maken. Afgelopen week heb ik zijn audiocommentaar van Kingdom of Heaven beluisterd en was ik verrast dat volop gesproken werd over potentiële vervolgen, ook al leent de film zich daar totaal niet voor. Bij Robin Hood werd een vervolg zelfs al bijna aangekondigd toen de film uitkwam, al bleef het in de maanden daarna gelukkig oorverdovend stil. Na Prometheus en Alien: Covenant zouden er nog een stuk of vijf vervolgen moeten komen... waar ik gelukkig al een poosje niets meer over heb vernomen. Het idee voor een vervolg op Gladiator is al zo vaak geopperd dat ik er gemakshalve vanuit ging dat dit nooit zou gebeuren, maar Hollywood kan me blijkbaar nog steeds verrassen. Een goed idee lijkt het me nog steeds niet, maar als men het echt nodig acht, dan doet men er waarschijnlijk goed aan de teugels aan een andere regisseur te geven.

Sparrow_LW

Avatar

Natuurlijk is Gladiator een klassieker en een pareltje, maar waarom zou er dan geen vervolg op mogen komen? Het vervolg doet toch niks af aan de eerste.... Gladiator was af en een vervolg is niet absoluut nodig, maar er mag toch wel een nieuwe film met een nieuw verhaal nakomen die verder gaat met de karakters die in leven blijven? Ik snap de commentaren niet goed.... Als het een remake zou zijn, dan snap ik de commentaren, dat zou ik bij deze ook niet doen, maar een vervolg mag toch wel.... zoals wel vaker is gezegd op dit forum: "niemand verplicht je de film te gaan kijken"

Vervolgen op de Starwars films waren ook niet echt nodig, maar iedereen stond te springen toen ze werden aangekondigd....

Frietgezicht

Avatar

^ Ja ja het origineel blijft bestaan en deel 2 hoef je niet te kijken maar mensen mogen toch zeggen dat ze niet snappen waarom er een vervolg komt of er niet op zaten te wachten.
Als er nou mensen kwaad om worden is het anders...

Van mij hoeft het ook niet, deel 1 is een afgerond pareltje, deel 2 kan toch niet aan deel 1 tippen, maar toch ga ik natuurlijk kijken lol.

Artificialis

Avatar

De 80 jarige Ridley Scott is het tempo vlug aan het opvoeren. Ik heb het idee alsof hij al met een hele waslijst aan projecten bezig is. Hij beseft natuurlijk ook, het is nu of nooit.

Xenolicker

Avatar

Ridley Scott was ooit een geweldige regisseur die geen vervolgen maakte maar alleen originele films. Die nieuwe drang om vervolgen te maken komt,denk ik, vooral voort uit het feit dat hij de laatste jaren ook in de drankenhandel is gestapt, met zijn eigen wijnmerk. Dat is op zich niet zo erg maar hij heeft ook goed de smaak van die wijn te pakken gekregen. En om dingen nog erger te maken probeert hij recentelijk ook op de whiskymarkt voet aan de grond te krijgen. Daar gaat hij waarschijnlijk heel veel flessen voor eigen gebruik aan overhouden want 'Ridley's Scotch' verkoopt voor geen meter omdat Ridley een Engelsman is. Ps: sommige delen van mijn reactie zijn gewoon niet waar.

Sunspot

Avatar

Vind ik nou niet echt nodig.

Darthmar

Avatar

Ben ik echt de enigste die niks aan deze film vond? Dus een deel twee hoeft voor mij niet en blijkbaar is de originaliteit bij Scott verdwenen nu hij alleen maar vervolgen lijkt te willen maken.

Joslyn

Avatar

Betekent dit dat hij stopt met Alien vervolgen? Kan Blomkamp dan eindelijk deel (2,)5 maken?
Veel interessanter dan een Gladiator vervolg. Verhaal kan prima maar noem het geen Gladiator 2.

Xenolicker

Avatar

Laatste Nieuws! Er schijnt ook al een titel voor de film te zijn: 'Gladilater'!

Master Of Films

Avatar

Xenolicker "Ps: sommige delen van mijn reactie zijn gewoon niet waar."
Dat is niet waar.

Xenolicker "Laatste Nieuws! Er schijnt ook al een titel voor de film te zijn: 'Gladilater'!"
Maar de titel was toch Gladheateher?

Tycho Nestoris

Avatar

Volgens mij is Ridley Scott het spoor bijster geraakt. Zijn films zijn kurkdroog geworden de laatste jaren. Hij speelt het erg veilig en ik ben hier dan ook niet benieuwd naar.

Thiver

Avatar

Sparrow_LW "Ik snap de commentaren niet goed.... Als het een remake zou zijn, dan snap ik de commentaren, dat zou ik bij deze ook niet doen, maar een vervolg mag toch wel.... zoals wel vaker is gezegd op dit forum: "niemand verplicht je de film te gaan kijken""

Waarom zou deze kritiek wel van toepassing zijn bij een remake en niet bij een vervolg? Beide lijken mij een even onzalig idee...

chefry1983

Avatar

Misschien zou een subtitel een beter idee zijn. Maar een echt vervolg word het natuurlijk niet. Deel 1 had een prachtig einde en moet ook zo blijven

MARB-LES

Avatar

Tja ridley scott en vervolgen, ik zeg niet doen.

Pronk47

Avatar

Scott,je begeeft je nu wel op erg dun ijs.

Goov25

Avatar

Gladiator is met elke kijkbeurt minder fantastisch, maar het blijft toch een erg fijne film. Die heel erg goed op zichzelf staat, dus een vervolg lijkt mij best wel onnodig. Das meer een nieuwe film neerzetten met Gladiator in de titel om mensen te trekken. En de roem van een andere film nodig hebben is nooit een gegeven dat kwaliteit belooft. Ik denk niet dat dit echt wat wordt.

aspers

Avatar

Als er één film is die absoluut geen. Ervolg nodig heeft, dan is het wel Gladiator! Man wat zonde... met zo’ onnodig vervolg maak je het origineel ook minder sterk.

Laat het met rust, er valt echt niets te vertellen dat nodig verfilmd moet worden. Zeker na zo’n lange tijd...

Ik ben bang voor een slap aftreksel dat weinig raakvlak heeft met het origineel.

Blockbuster

Avatar

Ach ja, doe dan ook maar gelijk een vervolg op Thelma & Louise: waar zouden ze toch zijn beland toen ze de klif afvlogen. XD

Doet me denken aan het vervolg op Schatjes!: aan het begin van Mama Is Boos! leefden de hoofdpersonages ineens nog onder het asfalt.

Hij heeft toch nog best aardig wat ondergewaardeerde pareltjes gemaakt: Legend, Someone To Watch Over Me, Black Rain, White Squall.

Goku32

Avatar

Als er 1 film is waar je nooit een vervolg op moet maken is het deze film wel. Want Gladiator is gewoon een perfecte film. Dus echt heel slecht dit

Goku32

Avatar

SPARROW, omdat deel 1 perfecte is deel 2 kan nooit zo goed worden als de eerste film. En dan is het zonde als ze deel 1 niet als een perfecte film laten. Als er een kut deel 2 komt.

ThysRomani

Avatar

Ik weet een GEWELDIGE titel voor deel 2!

Gladiator: The Empire Strikes Back

NieuwsFilm