Belastingdienst: Wesley Snipes neemt ons behoorlijk in de zeik

De Amerikaanse acteur wil geen afstand doen van zijn geld.

De federale belastingdienst van de Verenigde Staten (de IRS) is nog lang niet klaar met Blade-acteur Wesley Snipes. De naam van de 56-jarige Amerikaan wordt al langer dan tien jaar in verband gebracht met belastingfraude. Zo deed hij jarenlang geen belastingaangifte en wist hij onterecht geld terug te vorderen.

Voor zijn daden heeft de acteur tweeënhalf jaar in de bak gebromd en een paar maanden onder huisarrest geleefd. Klaar is hij daarentegen nog niet - de IRS eist nog steeds een royaal bedrag van $ 23.5 miljoen en wil niets te maken hebben met Snipes' aangeboden compromis.

Bekijk de afbeeldingKennelijk trachtte hij zijn schuld te vereffenen met een bedrag van $ 850.000. Daarbij onthulde Snipes niet meer te kunnen betalen vanwege zijn vermogen en een op hol geslagen financiële adviseur die zijn eigen ding lijkt te doen.

De IRS vond dit uiteraard belachelijk en wilde dat de acteur aan de rechtbank kon tonen dat hij daadwerkelijk krap bij kas zit. Dit is hem afgelopen donderdag niet gelukt, aldus een rechter. Zij ontving geen officiële bewijsstukken en vond daarnaast vele gaten in het verhaal van de Demolition Man-ster.

Bekijk de afbeeldingOnafhankelijke partijen hebben overigens onderzoek gedaan naar het vermogen van Snipes en constateerden dat het voor hem mogelijk moet zijn om $ 17.5 miljoen op te hoesten. Met deze informatie is de acteur nu opgedragen $ 9.5 miljoen te betalen aan de federale belastingdienst. Ondanks dat dit minder dan de helft is van het originele bedrag, blijft Snipes koppig weigeren.

Hij wil niet meer dan de eerdergenoemde $ 850.000 overdragen. Volgens een mededeling van de rechter handelt de acteur niet in het belang van de Verenigde Staten. Zelf heeft hij nog geen woord naar buiten gebracht over zijn nieuwe schuld.



NieuwsFilm

meest populair