Algemeen

'Bohemian Rhapsody' was bijna veel explicieter

Als Sacha Baron Cohen zijn zin had gekregen.

door Jim Pedd om 11:43 in Algemeen
De reacties op Bohemian Rhapsody zijn op zijn zachtst gezegd vrij gemengd. Acteur Rami Malek werd geprezen om zijn werk als Freddie Mercury, maar het scheelde niet veel, of acteur Sacha Baron Cohen had de rol gespeeld. Verder zou Stephen Frears de film toentertijd regisseren.

Tijdens een interview met Vulture, vertelde Frears wat voor film hij en Cohen voor ogen hadden. "Sacha wilde een heel opvallende film maken, waar Freddie Mercury vermoedelijk heel blij mee zou zijn geweest. Opvallend in de zin van de manier waarop gekeken wordt naar zijn homoseksualiteit en de eindeloze naaktscènes. Sacha hield daarvan. Maar je kon al meteen merken dat de rest van de band dat niet zou zien zitten. Omdat zij veel conventioneler waren."

Dat is dan ook hoe de film eindigde; Cohen stapte op wegens creatieve verschillen met de band. Die hield de rechten op de muziek in handen en kon daarom elk idee vetoën dat het beviel. Zodoende dus dat ook het idee voor een wilde film sneuvelde en dat de Queen-biopic een vrij conventionele en soms ietwat saaie film werd.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Asperientje

Avatar

"dat de Queen-biopic een vrij conventionele en soms ietwat saaie film werd."

En toch de film 5 sterren geven.

Master Of Films

Avatar

Asperientje ""dat de Queen-biopic een vrij conventionele en soms ietwat saaie film werd."

En toch de film 5 sterren geven."
Plus dat de recensie vol met fouten zat.

dakai-world

Avatar

Gemengd? Ik hoor echt zeer slechte verhalen over de film. Ik wilde hem bekijken, maar ik ga hem - na het horen van alle slechte verhalen - aan mij voorbij laten gaan.

Vooral het gerucht/verhaal dat de film te braaf is, doet wel afbreuk aan de film zelf.

JackyMax

Avatar

Je kan altijd wat te zeiken hebben of een film te braaf is, maar als dat een reden is om niet te gaan? Ik heb genoten van begin tot eind. De film geeft je een kijkje in de keuken hoe het een rockband vergaat met ups en downs. Ik kan me geen andere band voorstellen waar dat leuk is om naar te kijken. Bij Queen wel! Dan de casting, voor de 4 bandleden. Goed gedaan, zien er zeer overtuigend uit., Ik geloofde erin.

Ik ga gewoon nog een keer!!

lamoteg

Avatar

Ga gewoon gaan kijken!!! Laat het toch niet telkens afweten omdat iemand de mening voor jou maakt!

Als jet het een beetje spannend wil, speel dan beetje met jezelf tijdens het kijken en ‘t is opgelost

Scheerzeep

Avatar

Volgens mij is de recensie niet door de auteur van dit artikel geschreven......

SunChaser

Avatar

Ik heb hem gezien in een dolbyzaal en daar komt de film tot zn recht. Ik was eerst tegen een pg 13 film maar de film is prima zo. Genoeg verwijzingen naar zn geaardheid. Mannelijk naakt is niet nodig. De muziek steelt de show zoals t hoort. En ja May en Taylor hebben dingen veranderd maar who cares. Het is een film geen docu. En de live aid scène is gewoon prachtig. En er zit veel humor in en Mary is adoreble.

Daanminator

Avatar

Vond het een geweldige film.

GreenHornet

Avatar

film is the on realistisch had liever R rated gezien.

SunChaser

Avatar

Wie zit er te wachten op een expliciete film van Mercury die eindeloos de herenliefde bedrijft. Ik kom voor de muziek. En daar stelt de film niet teleur. terechte wereldhit

Lurch

Avatar

Vond het ook een prachtige film. Regelmatig kippenvel. Chronologisch niet helemaal correct maar dat mocht de pret niet drukken.
Verder helemaal eens met SunChaser!
En degenen die meer geïnteresseerd zijn in zijn privéleven moeten het boek van Jim Hutton maar lezen (hoewel dat natuurlijk alleen de laatste 5 jaar van Freddie beschrijft).

Pennywise2017

Avatar

De kritiek van de film komt er vooral op neer dat er niet genoeg werd gegraven in de details, maar je moet ook beseffen dat het heel moeilijk is geweest om over een legende zoals Queen een film te maken van 2 uur. Ik vind dat ze het prachtig hebben gedaan. Veel verschillende emoties en Rami Malek was geweldig. Ik zie 'm morgen nog een keer.

SilentF0rce

Avatar

Ik vond het gewoon een hele goede film. Gaf een goed kijkje in de verhoudingen tussen de bandleden. R-rated was totaal niet nodig..

NieuwsFilm

meest populair