Bohemian Rhapsody (2018)

Fearless lives forever

Weergaloze biopic over Freddie Mercury en Queen. Van de moeizame totstandkoming is niets te merken.
play

6,2 details

  • 134 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Muziek
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
134 Min Verenigde Staten

Bohemian Rhapsody viert de band Queen, hun muziek en buitengewone zanger Freddie Mercury. Hij wist stereotyperingen aan de kant te schuiven en een van de meest geliefde entertainers van de wereld te worden. We zien de stormachtige opkomst van de band, de teloorgang en het immense succes dat de band wachtte toen het zijn legendarische optreden tijdens Live Aid speelde.

Regie
Bryan Singer
Dexter Fletcher
Cast
Rami Malek, Mike Myers, Aidan Gillen, Joseph Mazzello, Lucy Boynton, Tom Hollander, Allen Leech, Ben Hardy, Gwilym Lee, Ace Bhatti, Michelle Duncan, Meneka Das, Aaron McCusker, Max Bennett, Devlin Lloyd, Jess Radomska, Charlotte Sharland, Priya Blackburn, Jessie Vinning, Ian Jareth Williamson, Dickie Beau, Alicia Mencía Castaño, Dermot Murphy.
Budget
$ 52.000.000
Opbrengst
$ 835.137.710
Release
25.12.2018
Release NL
01.11.2018
Release DVD
27.02.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Bryan Singer en Dexter Fletcher | Cast: Rami Malek (Freddie Mercury), Gwilym Lee (Brian May), Ben Hardy (Roger Taylor), Joseph Mazzello (John Deacon), Lucy Boynton (Mary Austin), Aidan Gillan (John Reid), Mike Myers (Ray Foster), e.a.| Speelduur: 134 minuten | Jaar: 2018

'Is this the real life? Is this just fantasy?' Het zijn de eerste twee zinnen van de bekendste hit van Queen, het bombastische, operateske Bohemian Rhapsody. De twee regels geven perfect het leven van de charismatische leadzanger Freddie Mercury weer, die voortdurende schipperde tussen het showbeest dat hij op het podium was en de twijfelende privépersoonlijkheid.

Toen Bohemian Rhapsody in 1975 verscheen waren de critici verdeeld. Was het door de strakke, gelaagde stemmenproductie en complexe structuur een meesterwerk of was het achteloze kitsch? Hoe je ook over het nummer denkt, het is een tijdloze klassieker geworden die nog regelmatig bovenaan prijkt bij de top 2000. Volgens de platenbaas van Queen was het onmogelijk om een single van zes minuten op de radio af te spelen. De band met frontman Freddie Mercury voorop, besloot anders en stak een middelvinger op naar de bons.

alle artikelen (37)

Bohemian Rhapsody Nieuwsberichten

Laatste reacties

Spider-fan

"...Een aflevering van een BBC serie die pas uitgezonden werd waarin naar foto's van bekendheden wordt g......"

Bohemian Rhapsody

acties