Waarom Thanos de Avengers niet gewoon doodde in 'Infinity War'

En er waren meerdere versies van het script.

Het is bekend gegeven dat slechteriken in films vaak net iets te lang wachten met het doden van de goeierik(en). Het gevolg is de dat goedzak voldoende tijd heeft om er alsnog met de overwinning vandoor te gaan. Nu wist Thanos in Avengers: Infinity War zijn doel te bereiken, maar waarom maakte hij het zichzelf niet een stuk makkelijker? Het personage van Josh Brolin had de Avengers waarschijnlijk in een handomdraai kunnen doden.

In het boek 'Marvel's Avengers: Infinity War - The Art of the Movie' wordt hier wat meer duidelijkheid over gegeven. Ryan Meinerding, Hoofd van Visual Development bij Marvel Studios, wordt als volgt gequoot:


"Het plan om alle Infinity Stones te bemachtigen, plaatst Thanos in de positie zo krachtig te zijn dat hij een beetje rustiger, meer doelbewust en schappelijker is. Hij maakt zich niet zozeer druk over het doden van de helden. Zolang hij eindigt met de stenen, heeft hij bereikt wat hij wil."

Het boek valt ook te lezen dat er meerdere versies van het script zijn gemaakt om de crew niet gelijk te laten merken wie er dood zouden gaan, bijvoorbeeld Loki (Tom Hiddleston). Uitvoerend producent Trinh Tran:


"We hebben een versie van het script gemaakt waarin Loki aan het begin van de film wegvlucht in een reddingsschip. Toen we die bewuste scène opnamen, hadden we crew-leden die volkomen in de war waren. We lieten hen weten dat er valse versies van het script waren en dat zij die hadden lezen."


NieuwsFilm

meest populair