Algemeen

Waarom Thanos de Avengers niet gewoon doodde in 'Infinity War'

En er waren meerdere versies van het script.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Het is bekend gegeven dat slechteriken in films vaak net iets te lang wachten met het doden van de goeierik(en). Het gevolg is de dat goedzak voldoende tijd heeft om er alsnog met de overwinning vandoor te gaan. Nu wist Thanos in Avengers: Infinity War zijn doel te bereiken, maar waarom maakte hij het zichzelf niet een stuk makkelijker? Het personage van Josh Brolin had de Avengers waarschijnlijk in een handomdraai kunnen doden.

In het boek 'Marvel's Avengers: Infinity War - The Art of the Movie' wordt hier wat meer duidelijkheid over gegeven. Ryan Meinerding, Hoofd van Visual Development bij Marvel Studios, wordt als volgt gequoot:


"Het plan om alle Infinity Stones te bemachtigen, plaatst Thanos in de positie zo krachtig te zijn dat hij een beetje rustiger, meer doelbewust en schappelijker is. Hij maakt zich niet zozeer druk over het doden van de helden. Zolang hij eindigt met de stenen, heeft hij bereikt wat hij wil."

Het boek valt ook te lezen dat er meerdere versies van het script zijn gemaakt om de crew niet gelijk te laten merken wie er dood zouden gaan, bijvoorbeeld Loki (Tom Hiddleston). Uitvoerend producent Trinh Tran:


"We hebben een versie van het script gemaakt waarin Loki aan het begin van de film wegvlucht in een reddingsschip. Toen we die bewuste scène opnamen, hadden we crew-leden die volkomen in de war waren. We lieten hen weten dat er valse versies van het script waren en dat zij die hadden lezen."


13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Het personage van Josh Brolin had de Avengers waarschijnlijk in een handomdraai kunnen doden.
Moet er hier een voetnoot worden geplaatst. Want we praten over de orginele Avengers (van de 1e Avengers film). M.u.v. Hawkeye/Clint Barton. Hij is weliswaar M.I.A. in Infinity War.

Yanggie

Avatar

Omdat Thanos geen schurk of een slechterik is. Zo wordt hij in ieder geval niet neergezet. #thanosdidnothingwrong

FilmTotaalVerbeteren

Avatar

We lieten hen weten dat er valse versies van het script waren en dat zij die hadden lezen.Tof dat jullie nieuwe nederlanders ook een kans geven in deze industrie doch raad ik aan om na te lezen wat er vertaald wordt, aangezien ze de Nederlandse taal, klaarblijkelijk, nog niet volledig onder de knie hebben.

Ereptile

Avatar

Op zich best logisch toch? Als je al in bezit bent van 2 Infinity Stones, en 1 daarvan is de Power Stone... Het is een dodelijk moordwapen en je kan iedereen in 1 keer uitschakelen. Waarom zou je moeite doen als je weet dat je onoverwinnelijk bent?

NieuweNederlander

Avatar

Tof dat jullie nieuwe nederlanders ook een kans geven in deze industrie doch raad ik aan om na te lezen wat er vertaald wordt, aangezien ze de Nederlandse taal, klaarblijkelijk, nog niet volledig onder de knie hebben.

Tof dat jullie nieuwe Nederlanders ook een kans bieden in deze industrie. Doch raad ik jullie aan het vertaalde na te lezen, gezien zij de Nederlandse taal klaarblijkelijk (nog) niet volledig onder de knie hebben.

Geen dank.

Sunspot

Avatar

Waarom zou Thanos ook, zo krachtig, gewoon mee spelen, krijgt stenen en dan afmaken, hoewel, willekeurig uiteraard.

Rest zou hij dan makkelijk kunnen slopen met stenen als het nodig zou zijn.

Thanos is cool.

Innocent

Avatar

Alles is met voor bedachten rade denk ik zomaar, als Thanos alles en iedereen meteen vermoord kan hij tegen problemen aanlopen, want stel nou dat hij gamora meteen gedood had, had hij niets gehad om naar beneden te gooien waar hij van hield!!.

Pezu

Avatar

filmtotaalverbeteraar wat een droeftoeter ben jij zeg, spel fout? ooh vast nieuwe nederlanders... echt gooi je zelf weg treurwilg

centr1no

Avatar

Pezu "filmtotaalverbeteraar wat een droeftoeter ben jij zeg, spel fout? ooh vast nieuwe nederlanders... echt gooi je zelf weg treurwilg "

Ik kan de opmerking 'nieuwe nederlander' ook niet waarderen, maar er staan naast die fout die Filmtotaalverbeteren qoute in de 1e twee zinnen al 2 fouten en verderop nog één waar niet overheen te lezen valt.

Iedereen maakt wel eens een foutje. En de spellingchecker ondervangt lang niet alles. Maar de fouten in dit artikel zijn makkelijk te ondervangen als je simpelweg een keer proef-leest voordat je op submit klikt.
En laten we duidelijk wezen; het betreft hier mensen die qua opleiding, kennis en affiniteit aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen en er wordt verwacht dat zij hun werk op een bepaald niveau afleveren zoals dat voor iedereen geldt die voor een baas werkt.
Het betreft hier ook geen mailtje of app-je naar vrienden maar een 'professioneel' artikel wat publiekelijk beschikbaar is en dus het visitekaartje en het product van een bedrijf.

En ook al is dit maar een bijbaantje, in mijn ogen zijn dit soort eindproducten onacceptabel.

chazillionair28

Avatar

onzin. Als hij niets aan het toeval wou overlaten had hij Thor wel direct gedood.

Sunspot

Avatar

@Centrino

Ze mogen inderdaad wel eens vaker even kijken of het wel goed zit, is vaak niet eens spellingfout, maar gewoon vaag neergezet, dubbel of zo.

Dingen die je er zo uithaalt als je gewoon even aandachtig leest voordat je plaatst.

Mar lijkt wel minder te worden wat dat betreft volgens mij Smiley face.

Memo76

Avatar

Thanos heeft alleen loki vermoordt en gamorra opgeofferd. De stenen bepalen wie leeft en dood gaat.

nieuwslaatste nieuws

meest populair