Blu-ray

Blu-ray review 'Truth or Dare' - Gekke gezichten in nieuwe PG-13 horrorhit

Blumhouse scoort opnieuw.

door Bram de Groot om 17:35 in Blu-ray
Regie: Jeff Wadlow | Cast: Lucy Hale (Olivia), Tyler Posey (Lucas), Violett Beane (Markie), Sophia Ali (Penelope), Nolan Gerard Funk (Tyson), Hayden Szeto (Brad), Landon Liboiron (Carter), Sam Lerner (Ronnie), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Bioscooprelease: 03.05.2018 | FilmTotaal recensie: 1,5 ster

En weer scoort de productiemaatschappij Blumhouse Productions samen met Universal Pictures een low budget PG-13 horror-hit (in Nederland overigens 16 jaar). Eerder dit jaar wist Truth or Dare maar liefst bijna $100 miljoen op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. En uiteraard liggen de vervolgplannen alweer klaar. Dit keer was het overigens Jeff Wadlow, bekend van Kick-Ass 2 en Never Back Down, die in de regiestoel zat.

Universal Pictures bracht Truth or Dare - goed voor 94,8 miljoen dollar - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op die uitgave, inclusief het bonusmateriaal.


In het $3,5 miljoen kostende Truth or Dare waagt een studente zich met vrienden aan het spel 'doen, durf of de waarheid'. Dat hadden ze beter niet kunnen doen, want het spel heeft dodelijke gevolgen. Bovennatuurlijke verschijnselen duiken op die de jongeren achternazitten en hun leven tot een hel maken. Diegenen die een leugen vertellen of een opdracht niet willen uitvoeren worden genadeloos gestraft.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: oktober 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083155544 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze "extended director's cut" Blu-ray uitgave van Truth or Dare zit verpakt in een standaard blauwe keepcase. De cover toont de filmposter met het grote vraagteken en actrice Lucy Hale, de achterkant geeft een paar extra's prijs. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

De beeldkwaliteit van deze Blu-ray uitgave is degelijk tot netjes te noemen, iets dat we ook wel van Universal Pictures mogen verwachten. De kleuren ogen netjes en de scherpte is goed, maar het geheel doet wat sombertjes aan. Dit kan liggen aan keuzes van de makers, al valt op dat de donkere scènes iets zijn opgelicht, mogelijk om de details in het beeld ruimte te bieden. Verder ongetwijfeld beter dan de beeldkwaliteit van de Dvd-uitgave.

Geluid

Met een productiebudget van $3,5 miljoen is het geld waarschijnlijk niet volop in de geluidstrack gaan zitten. Uiteraard is het doorgaans een nette productie en de muziek van Matthew Margeson (Kick-Ass 2, Kingsman: The Golden Circle) komt prima uit de speakers. Wel is het zo dat de muziek steviger aanwezig is dan nodig. Soms zijn surround effects een betere optie om in te zetten, maar daar wordt in deze film beperkt voor gekozen. Degelijke track.

Bonusmateriaal

Universal Pictures heeft een aantal bonusmaterialen meegegeven aan deze schijf. Naast audiocommentaar van Jeff Wadlow en Lucy Hale zijn er twee featurettes, namelijk Game On: The Making of Truth or Dare en Directing the Deaths. Beide video's duren slechts een paar minuten. De eerste is een korte making of, met standaard interviews van de cast en crew. De tweede featurette staat stil bij doden in de film. Allemaal erg basic; eigenlijk net als de film. De "extended director's cut" is niet meer dan een verkoop-tekstje. Het geheel duurt slechts een halve minuut langer en is nagenoeg gelijk aan de bioscoopversie.

Standaard bioscoop-horrorfilm, met enge gezichten

Niet al het werk van Blumhouse is per definitie een snelle horrorfilm voor tieners. Toch weet de productiemaatschappij er erg veel standaard titels uit te pompen. En tot die laatste categorie behoort Truth of Dare zeker. Maar geef ze ongelijk, de opbrengsten zijn enorm en vaak kan het gegeven ook nog eens uitgemolken worden met een (direct-to-dvd) vervolg. Regisseur Wadlow ziet een tweede Truth or Dare in ieder geval zitten.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RobzZ01

Avatar

Bizar slechte film. Maar wél vermakelijk. Leuk om met vrienden te bekijken. Heb me prima vermaakt en kostelijk gelachen. Telt toch voor iets...

MovieWanker

Avatar

Die waardeloze teen pulp komt me echt de oren uit...

nieuwslaatste nieuws

meest populair