Kritiek op 'Bohemian Rhapsody' vanwege onjuiste weergave Freddie Mercury

Kritiek op 'Bohemian Rhapsody' vanwege onjuiste weergave Freddie Mercury

En dat is toch best pittig.

Voor wie de muzikale biopic Bohemian Rhapsody al heeft gezien weet dat de film zich vooral richt op Freddie Mercury, gespeeld door Rami Malek (Mr. Robot), en de muziek van de rockgroep Queen. De film slaat bijzonder goed aan en kijkt ook prima weg. Toch zijn bepaalde onderdelen van het verhaal rond Mercury's leven niet goed in beeld gebracht en dat levert uiteraard de nodige kritiek op.

Een van de grootste punten van kritiek op de biopic van regisseur Bryan Singer (X-Men: Apocalypse) en afrondend regisseur Dexter Fletcher (Eddie the Eagle) is de wijze waarop Mercury uit Queen stapt en vervolgens weer terugkeert. In de film meldt hij dat hij solo gaat en dat hij zijn bandleden achterlaat. Drummer Roger Taylor (Ben Hardy) had in de film het meeste commentaar op Mercury.

In werkelijkheid liep dit anders. Zo had Taylor al twee soloalbums opgenomen en ook gitarist Brian May (in de film Gwilym Lee) had al een eigen album. Daarnaast is nooit aangetoond dat Queen uit elkaar is geweest. Vooral de scène in de film dat Mercury naar de gang wordt gestuurd, is hoogstwaarschijnlijk compleet verzonnen.


Daarnaast wordt met name Mercury neergezet als feestbeest en zijn de andere bandleden vooral saaie gezinsmannen. Het is bekend dat de complete band van feesten hield. Ook onthult Mercury in de film tijdens de repetities voor Live Aid in 1985 dat hij aids heeft. In het echt werd er pas in 1987 aids gediagnosticeerd.

En zo zijn er volgens The Wrap meer zaken die niet helemaal zouden rijmen met de werkelijkheid. Gelukkig was het slotstuk wel een mooie kopie van het échte Live Aid optreden!



NieuwsFilm

meest populair