Mick Jagger was bijna Frodo in 'Lord of the Rings'

Mick Jagger was bijna Frodo in 'Lord of the Rings'

De Rolling Stones-frontman wilde graag.

Veertig jaar geleden kwam een animatieversie van Lord of the Rings uit in de bioscoop. De productie van die film werd door problemen geteisterd en het resultaat van regisseur Ralph Bakshi was lang niet zo goed als gehoopt werd. In een interview met The Hollywood Reporter vertelde Bakshi over de productie en onthulde hij een interessant feitje.

De regisseur stond gedurende de complete productie onder "extreme druk". Hij kreeg ook voortdurend vreemde en soms interessante voorstellen. Het meest verrassende voorstel: Rolling Stones-frontman Mick Jagger wilde eraan meedoen. Hij was er volgens Bakshi "op gebrand" om mee te werken. Als het aan Jagger lag, zou hij de rol van Frodo inspreken.

Bakshi kon zich nog herinneren hoe het bezoek van Jagger aan de productiestudio, waar zo'n 2.200 tot 2.300 mensen aan het werk waren, verliep. De Stones waren toentertijd enorm populair, dus de commotie rond het bezoek van Jagger was groot. De meeste mensen wilden hem zo graag zien, dat er chaos uitbrak. Zo verstopte de zoon van Bakshi zich wegens alle commotie "in de badkamer".

Jagger wilde dus de rol van Frodo inspreken, maar toen had Christopher Guard al grote delen van het materiaal ingesproken. De mogelijkheid was er dus niet voor Jagger. Was hij eerder langsgekomen, had het zomaar anders kunnen zijn afgelopen...



NieuwsFilm

meest populair