Algemeen

'Avatar' moest eigenlijk R-rated worden!

James Cameron had een stevigere versie op papier staan.

door Bram de Groot om 07:13 in Algemeen
In gesprek met Robert Rodriguez (Sin City) over zijn nieuwste film Alita: Battle Angel liet de regisseur weten dat producent James Cameron in eerste instantie een R-rated Avatar in gedachte had. Opvallend!

Op de vraag of Rodriguez' Alita: Battle Angel ook grovere details uit de manga zal laten zien - zoals het eten van hersenen door het personage Grewishka - was hij duidelijk: "Dit zit niet in de film, maar ik weet waar je het over hebt. Er zijn dingen in de graphic novel die verder gaan..."

Vervolgens gaf Rodriguez enige tekst en uitleg en vertelde hij dat Cameron het script voor Avatar schreef alsof het een R-rated film moest worden.


"Aangezien het een graphic novel is, kunnen ze dat doen. En het is net als wat Jim [Cameron] oorspronkelijk deed met Avatar. Hij schreef die om R-rated te worden. Hij wist dat hij er iets uit moest halen zodat het geschikt was voor alle doelgroepen, PG-13."

Oorspronkelijk zou Cameron de manga-verfilming zelf regisseren, maar doordat hij eigenlijk al zijn tijd steekt in de vier Avatar-vervolgen liet "Jim" de regie van Alita: Battle Angel over aan zijn vriend Rodriguez.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Artificialis

Avatar

Misschien is dat wel wat Avatar miste, een wat ruwer randje.

NieuwsFilm