Algemeen

Reboot 'Pirates of the Caribbean': Depp out, nieuwe heldin in?

Redd het nieuwe gezicht?

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Afgelopen maand werd duidelijk dat Walt Disney kijkt hoe zij Pirates of the Caribbean kunnen rebooten, zonder Johnny Depp. De acteur is al vijf films het gezicht van de franchise, maar door zijn bedenkelijke gedrag op en buiten de set lijkt hij niet meer te passen bij het imago van Disney. Nu lijkt het erop dat hij vervangen gaat worden door een vrouwelijk hoofdpersonage.

Het script wordt op dit moment geschreven door Deadpool-schrijvers Paul Wernick en Rhett Reese. Het gerucht gaat dat Disney graag het nieuwe vrouwelijke personage Redd als het hoofdpersonage wil. Redd is recent toegevoegd aan de shows / attracties in de parken van Walt Disney.

Eerder werd al bekend dat Depp niet meer terugkeert. Dit is wat Stuart Beattie, een van de schrijvers van de franchise, zei over de acteur:


"Ik denk dat hij een geweldige reeks heeft gehad. Natuurlijk heeft hij dat personage zich eigen gemaakt en het is het personage waar hij het bekendst van is. Kinderen over de hele wereld houden van hem als dat personage, dus ik denk dat het geweldig voor hem is geweest. Het is ook goed voor ons, dus ik ben er gewoon heel erg blij mee."

Dat Walt Disney zoekt naar een mogelijkheid om de franchise levend te houden is niet geheel vreemd. De vijf films noteerden maar liefst $4,5 miljard aan de kaartjesautomaat.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Depp droeg de franchise, maar trok ook alles naar zich toe. Focussen op een nieuw personage moet de makers terug wat meer creativiteit geven zonder voort te kunnen borduren op de fratsen van Sparrow. Ik acht echter de kans heel klein dat een vrouwelijk personage deze franchise kan dragen, zonder neer te willen kijken op vrouwen. De franchise leent er zich gewoon niet zo toe. De kansen op succes tout court acht ik sowieso niet hoog, die zijn evenredig aan mijn verwachtingspatroon. Who knows... ben ik helemaal verkeerd.

chefry1983

Avatar

Nu al een reboot? Hou toch op zeg, kan men dan echt niets meer origineels verzinnen?

Novarellum

Avatar

Ik ben van mening dat het woord "reboot" te vaak en verkeerd wordt gebruikt.
Dit wordt mogelijk gewoon een nieuw deel van PotC zonder Depp. Punt.

donniebrasco

Avatar

Disney waar! Wordt op zeker 'n flopperdeflop, zou fijn zijn als mensen Disney 'ns gaan boycotten. Ze verkloten alles wat ze aanraken!

Steve-O

Avatar

Of gewoon een vervolg op Master en Commander.

Artificialis

Avatar

Het wordt natuurlijk geen vrouwelijk personage, maar een mannelijk vrouwenpersonage. Inclusief jongensoutfit, flauwe mannengrappen, een vrouwelijke vijand, een mannelijke loser als sidekick en andere feministische clichés. De zoveelste Mary Sue, nee dankje.

SeanDeNiro

Avatar

Ik neem aan dat ze lesbisch en transseksueel is. Anders klopt het politiek correcte plaatje niet natuurlijk. Dit zal op zijn best een matig succes worden want alleen vrouwen zullen er naar toe gaan.

pete928s

Avatar

Arti Je haalt me de woorden uit de mond .

Movieman2018

Avatar

Hollywood meer vrouwlijk maken en franchises rebooten + uitmelken gaat geen succes verhaal schrijven. Het wordt alleen maar erger... Depp is de voornaamste reden (denk ik toch) dat de meeste mensen naar de film gingen kijken. Je hebt acteurs met charisma nodig om grote films te dragen.

Mothercopper

Avatar

Bye bye met een vrouw in de hoofdrol.

Sunspot

Avatar

Kap er gewoon tien jaar of meer mee en kkom dan weer.

pete928s

Avatar

Hetzelfde gedaan met doctor who en dat werkt ook niet echt goed

NieuwsFilm

meest populair