Algemeen

Disney wil reboot 'Pirates of the Caribbean' maken

Met de scenaristen van Deadpool!

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
We hadden het wel een beetje verwacht. Disney overweegt een reboot te maken van de Pirates of the Caribbean-franchise. Deadpool-scenaristen Rhett Reese en Paul Wernick zijn in onderhandelingen voor het project. Vreemd is het niet: de franchise haalde wereldwijd tot dusverre zo'n 4,5 miljard dollar in vijf films op.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales kwam vorig jaar uit en verdiende 800 miljoen dollar. Het was daarmee een succes, maar de kritiek op de laatste paar films was niet mals. Het werk van Johnny Depp als Jack Sparrow was ooit goed, maar ondertussen wat sleets geraakt en velen zijn het erover eens dat de franchise niet meer zo onderhoudend is als deze was. Ondanks dat Dead Men Tell No Tales diende als soft reboot, slaagde deze daar niet echt goed in.

Deadline meldt dat Disney om die reden nu overweegt de franchise volledig op de kop te zetten. Dan komt er dus geen Pirates 6, dat afgelopen zomer nog gepland werd. Reese en Wernick hebben ondertussen een gesprek gevoerd met Disney om het script van de reboot te schrijven en zouden in vroege onderhandelingen zijn om dit ook echt te gaan doen.

De vraag is overigens of het een volledige reboot wordt, of dat Depps Sparrow toch terugkeert. Allicht zou het een reboot worden à la Jurassic World, waarbij de franchise simpelweg wordt voortgezet met een nieuwe generatie helden.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Een reboot, terwijl de laatste Pirates nog niet eens een jaar koud is. :/

Nog steeds vind ik (dus persoonlijk) Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl de allerbeste. Geloof er ook niet meer in dat deze wordt overtreffen, laat staan als een gelijke beschouwd kan worden.

Rich Art

Avatar

Was de laatste echt een soft-reboot? Op welk vlak dan? Alle acteurs speelden gewoon weer hun rollen en het verhaal was een voortzetting op de vorige. Is het dan meer een frisse invalshoek in de voortzetting van de serie?

GreenHornet

Avatar

ik zou voor een jongere versie gaan voor Sparrow

Guyon2002

Avatar

Zou goed uit kunnen pakken. De complete in-universe geschiedenis van de huidige Pirates franchise is een grote rotzooi die met elke film erger wordt gemaakt.

aspers

Avatar

MoF, helemaal eens!

Black Pearl was fris en geniaal! Komt natuurlijk ook omdat er daarvoor nauwelijks een degelijke piraten-film heeft gedraaid in de bios. De humor, actie en het effect van het maanlicht.... het klopte helemaal in deze film.

Daarna heeft men geprobeerd om het trucje te herhalen, maar is daar nooit meer in geslaagd. Twee en drie waren nog wel te pruimen (maar veel te lang). En die laatste twee ben ik eigenlijk alweer compleet vergeten (vijf zelfs nooit afgekeken).

Presence

Avatar

Curse of the Black Pearl had ook gewoon een lekker mysterieus spooky sfeertje, terwijl de vervolgfilms meer lachwekkende parodies waren. Het werd meer een Jack Sparrow-show ipv het spooky piraten-verhaal die ons fascineerde in de eerste film. Hopelijk gaan ze daar nu naar terug.

kaedir

Avatar

Hoop dat ze dit nog afmaken dan.

horizon

Avatar

Nee, gewoon nee.

Dead Men Tell No Tales was de beste sinds Curse of Black Pearl.

Laat ze een spin-off maken. Of een film binnen het 'Piraten-universum". Is ook populair.

Ereptile

Avatar

MoF + 1! Helemaal mee eens. Pirates 1 is nog steeds de beste film, al vond ik Dead Men's Chest en de manier waarop Davy Jones in die film werd neergezet ook best iconisch!

Vanaf deel 3 vond ik het matig worden en sindsdien is het niet heel erg verbeterd. Blackbeard & Salazar zijn echter wel interessante villains.

Ze hadden Blackbeard voor de 3e film moeten bewaren en dat hele gedoe met Becket, de pirate lords en Calypso lekker moeten laten varen. Barbossa had ook niet terug hoeven komen na de eerste film, al vind ik het wel een tof personage.

chefry1983

Avatar

Pirates 1 was cool, origineel en grappig. Jack Sparrow is leuk als sidekick maar ze hadden hem nooit de hoofdrol moeten geven. En na 5 films ben je captain Jack Sparrow ook wel zat

Sparrow_LW

Avatar

Niet doen.... serie is al paar films te lang doorgegaan.... maak een nieuwe piratenfilm... Vind het nog altijd jammer dat Black Sails gestopt is.....

Artificialis

Avatar

Welk voordeel levert een reboot op dat niet gewoon binnen de huidige franchise bereikt kan worden? Ik heb mij kostelijk met alle afgelopen 5 films vermaakt. Van mij mogen ze er nog 5 bij maken. De kritiek op de films begrijp ik totaal niet. Het is gewoon luchtig vermaak, een attractie, al vanaf de eerste film.

Sunspot

Avatar

Was er al klaar mee na de eerste 2 delen.

kokosnoot

Avatar

Volledig met Mof eens en de GreenHornet. Denk niet dat een ander Jack Sparrow kan spelen zoals Depp. Dus beste is inderdaad dat een jongere vent vinden die Sparrow in zijn jonge jaren speelt. Anders is het gewoon einde Pirates of the carrribean. De vervanger van Depp zal dan veel charmisma moeten bezitten en humor, en kunnen overbrengen. anders gaat het niet werken.

Sunspot

Avatar

^

Ja, beter gewoon kappen ermee, pauze van tien jaa rof zo.

Sparrow was inderdaad het beste in de franchise, vooral de eerste 2 delen, daarna werd de franchise minder, hoewel ik de laatste 2 films of zo niet gezien heb, maar zal wel komen lijkt me, typisch films die je ergens ooit ziet

NieuwsFilm

meest populair