Disney wil reboot 'Pirates of the Caribbean' maken

Met de scenaristen van Deadpool!

We hadden het wel een beetje verwacht. Disney overweegt een reboot te maken van de Pirates of the Caribbean-franchise. Deadpool-scenaristen Rhett Reese en Paul Wernick zijn in onderhandelingen voor het project. Vreemd is het niet: de franchise haalde wereldwijd tot dusverre zo'n 4,5 miljard dollar in vijf films op.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales kwam vorig jaar uit en verdiende 800 miljoen dollar. Het was daarmee een succes, maar de kritiek op de laatste paar films was niet mals. Het werk van Johnny Depp als Jack Sparrow was ooit goed, maar ondertussen wat sleets geraakt en velen zijn het erover eens dat de franchise niet meer zo onderhoudend is als deze was. Ondanks dat Dead Men Tell No Tales diende als soft reboot, slaagde deze daar niet echt goed in.

Deadline meldt dat Disney om die reden nu overweegt de franchise volledig op de kop te zetten. Dan komt er dus geen Pirates 6, dat afgelopen zomer nog gepland werd. Reese en Wernick hebben ondertussen een gesprek gevoerd met Disney om het script van de reboot te schrijven en zouden in vroege onderhandelingen zijn om dit ook echt te gaan doen.

De vraag is overigens of het een volledige reboot wordt, of dat Depps Sparrow toch terugkeert. Allicht zou het een reboot worden à la Jurassic World, waarbij de franchise simpelweg wordt voortgezet met een nieuwe generatie helden.



NieuwsFilm

meest populair