Poll

POLL: De 25 grootste films van 2019!

Het wordt dringen aan de bioscoopkassa's.

door Bram de Groot om 22:30 in Poll
Met vier films boven de $1 miljard en zelfs één film boven de $2 miljard wereldwijde opbrengst en uiteraard nog tal van andere financieel succesvolle grote films was het weer dik geld verdienen aan de bioscoopkassa's. En dat gaat ook in 2019 gebeuren, aangezien er flink wat blockbusters ingepland staan. Tijd voor de jaarlijkse POLL met de 25 grootste films van 2019!

Allergrootste releases

Het jaar 2019 lijkt een waar Disney jaar te worden. Alle dochterstudio's brengen namelijk toptitels uit. Marvel Studios komt met Avengers 4, Lucasfilm gaat voor Star Wars: Episode IX, Pixar doet het met Toy Story 4, Walt Disney Animation Studios gaat knallen met Frozen 2 en Walt Disney Pictures ziet kansen met de live action sprookjes Aladdin en The Lion King. En dit is nog naast dat Disney naar verwachting begin 2019 eigenaar is van alle releases van Fox, zoals Alita: Battle Angel, X-Men: Dark Phoenix en deels Terminator 3.

Ook grote releases zijn Pokémon Detective Pikachu, Godzilla: King of the Monsters, Shazam!, IT: Chapter Two en Joker. Dit zijn alle vier films van Warner Bros. Pictures. Sony Pictures gooit Spider-Man: Far from Home (co-productie met Marvel) en nieuwe delen in de Jumanji, Men in Black en Charlie's Angels-franchises in de strijd en ze hebben ook nog Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood. Universal Pictures heeft dit jaar onder meer Glass en Hobbs and Shaw.

En dan te denken dat films als Wonder Woman 1984 en Bond 25 eigenlijk ook in 2019 moesten verschijnen.

Liever een andere titel?

Aangezien de POLL zich beperkt tot 25 films kan het zijn dat jouw favoriete grote 2019-blockbuster er niet tussenstaat. Toch de titel even aanstippen? Vul het daarvoor bestamde tekstvlak in en druk op "plaats reactie"!

Succes met stemmen23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Shifty777

Avatar

Er staat maar één film tussen die geen onderdeel van een franchise is. Daar dus voor gekozen.

JIGSAW8

Avatar

Avengers 4 natuurlijk. Waarom staat jigsaw 2 er ni bij godverdomme

chefry1983

Avatar

De strijd zal gaan tussen Avengers 4 en Starwars 9. Maar ik kies voor Avengers 4 want infinity war was een hele goede opwarmer en last Jedi was dat totaal niet.

centr1no

Avatar

Beetje sneu dat in deze poll maar één film gekozen kan worden. Als we er nou drie hadden mogen kiezen had dat een wat gevarieerder beeld opgeleverd.

De enige film in deze lijst die ik echt wil zien op dit moment is Alita: Battle Angel. Het gebeurt maar heel zelden dat zoiets op een dergelijk hoog niveau gemaakt wordt en ik zal mezelf nooit vergeven als ik die film niet in de bioscoop zie.

Dan zijn er nog een paar films die ik wil/moet zien omdat ik benieuwd ben hoe het lopende verhaal verder gaat. Ik heb het natuurlijk over de Marvel (niet Spiderman) en Star Wars films.
Alle andere films in dit rijtje hebben nul aantrekkingskracht op mij en zal ik best een keer zien, maar zeker niet in de bioscoop.
Ik hoop echt dat er in de loop van het jaar nog wat originelere films komen want van die matige vervolgfilms en uitmelkfilms van Disney wordt ik niet vrolijk.

centr1no

Avatar

Shifty777 "Er staat maar één film tussen die geen onderdeel van een franchise is. Daar dus voor gekozen. "

Van welke franchise is Alita dan?
Aangezien die film op dit moment nog maar één stem heeft (die als het goed is van mij is) en alle andere films overduidelijk van een franchise zijn neem ik aan dat je de Tarantino film hebt gekozen.
Ik durf zo ver te gaan om de films van Tarantino ook een franchise te noemen. Omdat ze (hoewel niet op de gebruikelijke manier en heel subtiel) wel allemaal met elkaar verbonden zijn en allemaal min of meer dezelfde stijl hebben.

Mav Damian

Avatar

14 van de 25 films heb geen interesse, ma swat gekozen voor de nieuwste Tarantino film. Waar is John Wick Capter 3?

Colruiter

Avatar

De titel 'grootste films' gaat bij een deel van de films puur over de opbrengsten van de vorige film, want er staan toch wat sequels tussen die nu niet echt meteen als 'groots' mogen bestempeld worden. Jumanji 2 bijv. Jumanji 1 heeft goed gescoord, maar dat was totaal onverwacht en vooral door de originele benadering. Ik geloof geen moment dat ze dat nog eens kunnen. Hetzelfde geldt voor Frozen dat een gigantisch succes was, maar dat verhaal was af, dus denk ik dat de film meer gemaakt wordt voor de merchandising dan voor de film. En het melken van 'tekenfilms in 'livefilms' omzetten' is ook geen garantie voor een grootse film omdat Junglebook en Belle dat waren, hoewel die films wel hun publiek zullen hebben. Men in Black en Charlies Angels... waarom staan deze films in dat rijtje? Omdat er ooit eens succesvolle films geweest zijn met die titels? En van beide reeksen was de sequel al een flater. Ik denk dat FT gewoon aan het getal 25 wou raken.

Xenolicker

Avatar

Echt? Geen Poll deze week voor 'Beste Stan Lee Cameo' ?

Guyon2002

Avatar

Ik kan met 2 vingers in mijn neus al zeggen dat How To Train Your Dragon 3 en The LEGO Movie 2 veel meer op zullen brengen dan sommige flutfilms op deze lijst.

Decepticon

Avatar

Avengers 4! Maar er staan heel veel films tussen die ik de bioscoop wil en ga zien.

@Xenolicker
Poll voor beste Stan Lee cameo hebben we volgens mij al eens gehad.

RobzZ01

Avatar

1. Once Upon a Time in Hollywood
2. Avengers 4
3. It: Chapter 2
4. Captain Marvel
5. Shazam
6. Star Wars: Episode IX
7. Spider-Man: Far from Home
8. Toy Story 4
9. Godzilla: King of the Monsters
10. Glass

Eigenlijk ben ik vooralsnog alleen ‘meh’ over Charlie’s Angels, Frozen 2, Hobbs & Shaw, Jumanji en Kingsman 3.

Daanminator

Avatar

Uiteraard voor Terminator gegaan.

Spider-fan

Avatar

Star Wars Episode 9. Dit gaat magisch worden!

Dark Phoenix en New Mutants ook. Hoop dat Glass ook goed wordt en we niet gelijk weer terug bij af zijn met Shymalan. En voor Spider-Man ook, hoop dat het niveau gehandhaaft blijft. Voor It hetzelfde.
Ziet er wel uit als een sterk jaar.

Goku32

Avatar

Poeh Dat word weer een top film jaar I Am Happy, hou er van ben super benieuwd naar It chapter 2, maar ook naar lion king Alladin. Advengers niet echt want je weet toch al dat het een topper is.

Goku32

Avatar

GreenHornet zoiezo niks in dit lijstje gaat floppen, dat kan ik nu al zeggen. Meschien Terminator maar dat zullen we zien

FoxMulder

Avatar

Star Wars natuurlijk.

Tycho Nestoris

Avatar

Once Upon a Time in Hollywood. De enige film uit de POLL die geen vervolg of remake is.

Xenolicker

Avatar

^ Tycho Nestoris, 'Once Upon a Time in Hollywood' is een vervolg op: Once Upon a Time in America (1984), Once Upon a Time in the West (1968), Once Upon a Time in Mexico (2003), Once Upon a Time in Anatolia (2011), Once Upon a Time in India (2001), Once Upon a Time in Wonderland (2013–2014), Once Upon a Time (1944), Once Upon a Time (2011–2018), Once Upon a Time...
(2013), Once Upon a Time in Shanghai (2014), Once Upon a Mattress (2005), Once Upon a Time in Venice (2017), Once Upon a Time in the Midlands (2002), Once Upon a Time
(1987), Once Upon a Time in the West Oakland (2014), Once Upon a Time in The Midwest (2013), Once Upon a Time in an American School (2014– ), Once Upon a Time in New York: the Birth of Hip Hop, Disco and Punk (2007), Once Upon a Time in the East (2011), Once Upon a Time in the Hood (2004), Once Upon a Time in the Desert (2005), Once Upon a Time in the North (1994– ), Once Upon a Time in the South: Behind 'The Last Confederate' (2007), Once Upon a Time in the 1970s (2011– )
Sci-Fi, en Once Upon a Time in the Bronx (1994)

NieuwsFilm

meest populair