De meest accurate spionagefilm is...

De meest accurate spionagefilm is...

Het leven van een spion is niet zo sexy als dat van James Bond.

SlashFilm kreeg, in het kader van de aankomende thuisrelease van Mission: Impossible - Fallout de kans om met twee oud-spionnen te spreken. Peter Earnest, die 35 jaar voor de CIA werkte, en Joanna Mendez, die ooit een van de chefs van de CIA's Technical Service was, vertelden over hun ervaringen binnen de spionagewereld.

Opvallend genoeg vertelden beiden tijdens het interview dat Tinker Tailor Soldier Spy wat hun betreft de meest realistische spionagefilm is. De film bevat zowat geen sexy momenten, heeft bijna geen actiescènes, maar is een kalme, stille karakterstudie over individuen die niets loslaten en proberen hoogte van elkaar te krijgen. Dat is volgens de twee oud-spionnen hoe het in het echt ook gaat.

"Ik kan er niet tegen om spionagefilms te kijken als ze niet kloppen", aldus Mendez. "Dus de film die volgens mij het meest accuraat is, is Tinker Tailor Soldier Spy. Ik hou ervan om verhalen over spionnen te kijken. Niet zozeer van actiefilms." Ook Earnest was het daarmee eens. "Ik hield me bezig met contraspionage en Tinker Tailor is heel erg een strijd van intelligentie. Je moet een verrader zien te identificeren en dat gebeurt ook in het echt op de manier waarop het in die film gebeurt. "



NieuwsFilm

meest populair