Celebrity

Mark Hamill waarschuwt 'Star Wars'-fans om lightsaber-veiling

Een veilinghuis beweert het enige echte lichtzwaard uit 'A New Hope' (1977) te bezitten.

door Rik Timmer om 08:49 in Celebrity
Star Wars-fans opgelet! Heb je altijd een lightsaber willen hebben die Mark Hamill als Luke Skywalker gehanteerd heeft in de epische sciencefictionfilms? Dan kan je nu je slag slaan: veilinghuis Profiles in History organiseert medio december een veiling waar diverse "schatten uit Hollywoods blockbusters" in het openbaar verkocht worden. Wees wel opgelet: hun website bericht dat het lichtzwaard dat zij in bezit hebben de enige echte is uit Episode IV - A New Hope. Dit heeft Hamill (67 jaar) even rechtgezet met een tweet.

Het blijkt dus dat de Amerikaanse acteur tijdens de opnames meerdere lichtzwaarden toepaste. Hamill: "Wees gewaarschuwd: er was niet één lightsaber die ik in de film gebruikte, maar meerdere. Veel meer. Zowel voor mij als voor m'n stuntman. Meerdere kopieën, reserve rekwisieten, waren veelvoorkomend tijdens de productie. Toen de greep in mijn handen sneed, maakten ze er zelfs een paar met zachte ribbels gemaakt van spons!"

De veiling vindt op 11, 12 en 13 december plaats in Beverly Hills, Los Angeles. Het veilinghuis zal ook een paar C-3PO-handen verkopen, gebruikt in Episode VI - Return of the Jedi. Ze vermoeden dat het lichtzwaard en de handen respectievelijk $ 150.000/200.000 en $ 40.000/60.000 ophalen. Verder gaan er items onder de hamer zoals kledingstukken en wapens uit Aliens en Marty McFly's futuristische hoverboard uit Back to the Future Part II. Bekijk de volledige lijst hier!

nieuwslaatste nieuws

meest populair