Blu-ray

Blu-ray review 'The First Purge' - Voor de Purgers onder ons!

Weinig nieuws; wel veel herkenbaar gePurge.

door Bram de Groot om 21:13 in Blu-ray
Regie: Gerard McMurray | Cast: Y'lan Noel (Dmitri), Lex Scott Davis (Nya), Joivan Wade (Isaiah), Patch Darragh (Arlo Sabian), Marisa Tomei (Dr. Updale) e.a. | Speelduur: 97 minuten | Bioscooprelease: 05.07.2018 | FilmTotaal recensie: 1,5 ster

2018 was een groot jaar voor de Purge-franchise. Na drie financieel succesvolle films keerde de reeks terug naar het begin met de sequel The First Purge. Ook verscheen er op de zender USA Network een spin-off serie. Ondanks dat beiden niet sterk werden ontvangen, was er voldoende animo. De vierde film werd de financieel hoogst scorende in de reeks en de serie verdiende een tweede seizoen.

Universal bracht The First Purge - goed voor 136,2 miljoen dollar - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op die uitgave, inclusief het bonusmateriaal.


In het $13 miljoen kostende The First Purge gaan we terug naar het begin en zien we de allereerste avond waarop er gePurged mag worden: een periode van 12 uur waarin er wetteloosheid van kracht is, bedoeld om het jaarlijkse misdaadcijfer onder de één procent te krijgen. De partij achter de avond is New Founding Fathers of America (NFFA) en start de eerste Purge als een experiment in een enkele stad. Al snel loopt de Purge compleet uit de hand.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: november 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS:X MA | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083163600 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze Blu-ray uitgave van The First Purge zit verpakt in een standaard blauwe keepcase. De cover toont de filmposter; de achterkant een toch flinke reeks extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld

Met deze Blu-ray uitgave kijk je naar een sterke weergave van de hoofdfilm die de kleuren prachtig (bijna neon-achtig) in beeld brengt. En dat is natuurlijk gaaf bij bijvoorbeeld de gekleurde ogen. Iets minder is de detailweergave in de vele scènes in de nacht. Ondanks dat het prima te doen is, valt het soms nog wel eens tegen. Zeker als de scènes zich binnen een gebouw afspelen en het licht nog beperkter wordt. Verder is de film prima filmisch, met een nette ruis om het beeld af te maken.

Geluid

Muziek heeft een redelijk belangrijke rol in de film. Denk alleen al aan de straatfeesten. Deze muziek werd verzorgd door de verder onbekende Kevin Lax. Het geheel komt prima uit de speakers, en vast helemaal als je de apparatuur hebt om optimaal te genieten van DTS:X-materiaal. De kans is echter groot dat dit niet het geval is, maar ook dan zijn er voldoende surround effects, afgewisseld met de nodige scarejumps. Prima track.


Bonusmateriaal

Universal heeft een aantal korte extra's op de schijf gezet. Hieronder een snelle indruk van deze extra's.

Deleted Scenes: Een enkele verwijderde scène van nog geen twee minuten met een scène waarin een aantal hoofdrolspelers naar het nieuws kijken.

A Radical Experiment: Zeg maar de belangrijkste extra op de schijf; een featurette van vijf minuten over de film en de aansluiting op de realiteit.

Bringing the Chaos: In ruim een minuut een blik op een paar stunts.

The Masks of The First Purge: Zoals de titel zegt een korte blik op de vele maskers, in net aan een minuut.

Gewoon lekker Purgen!

Er komt ongetwijfeld een vijfde film, al lijkt het erop dat het tweede seizoen van de serie sneller zal verschijnen. Er zou een soort van misdaadfilm gedurende de Purge in gedachte zijn. Waarschijnlijk zal ook deze weinig inhoud hebben; maar wat maakt het uit. De Purge-films willen vooral Purgen! Hieronder de trailer voor de serie:0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair