The First Purge (2018)

Citizens, join the first Purge.

Het potentierijke uitgangspunt van de nacht waarop alle criminaliteit is toegestaan wordt maar weer eens verkwanseld.
play

5,3 details

  • 98 Min
  • Actie
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

In The First Purge gaan we terug naar het begin en zien we de allereerste avond waarop er gePurged mag worden: een periode van 12 uur waarin er wetteloosheid van kracht is, bedoeld om het jaarlijkse misdaadcijfer onder de één procent te krijgen.

Regie
Gerard McMurray
Cast
Marisa Tomei, Melonie Diaz, Steve Harris, Aaron V. Williamson, Lauren Vélez, Mo, Chyna Layne, Derek Basco, Patch Darragh, Jermel Howard, Joivan Wade, Mitchell Edwards, Lex Scott Davis, Rotimi Paul, Mugga, Kristen Solis, Christian Robinson, Qurrat Ann Kadwani, Maria Rivera, Y'lan Noel, Siya.
Release
04.07.2018
Release NL
05.07.2018
Release DVD
14.11.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Gerard McMurray | Cast: Y'lan Noel (Dmitri), Lex Scott Davis (Nya), Joivan Wade (Isaiah), Patch Darragh (Arlo Sabian), Marisa Tomei (Dr. Updale) e.a.| Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2018

Voor een film waarvoor zowel pers als publiek destijds niet enorm warmliepen, blijkt The Purge uit 2013 een opvallend lange adem te hebben. Er kwamen twee vervolgen (die zowaar verbetering boden ten opzichte van het eerste deel) en vanaf het najaar kunnen we een televisieserie verwachten over de jaarlijkse nacht waarin alle criminaliteit is toegestaan. Dat lijkt een prima eindstation voor de reeks, maar omdat men het bioscoopsucces nog niet beu is, krijgen we eerst nog even een prequel te verwerken. Trilogieafsluiter Election Year eindigde immers met het hoopvolle vooruitzicht dat de Purge zou worden afgeschaft en dus moeten we voor meer straffeloos bloedvergieten terug in de tijd. Niet dat dit voor de kijker veel uitmaakt; de eerste Purge is vrijwel hetzelfde als alle andere edities, inclusief verspilde potentie.

Het enige grote verschil is dat de allereerste editie kleinschaliger is. Het betreft namelijk een pilot die plaatsvindt op Staten Island, het district van New York dat qua oppervlakte niet groter is dan Texel maar een inwoneraantal heeft van bijna een half miljoen. Dat dit eiland als proeflocatie is gekozen vanwege zijn representativiteit voor de rest van het land, lijkt nogal uit de lucht gegrepen. De getoonde bevolking bestaat louter uit etnische minderheden met een lage sociale status, van wie een groot deel zich inlaat met drugshandel of andere criminaliteit. Het oogt in ieder geval niet als een plek waar de politie vaak langskomt, dus een nacht waarop de autoriteiten niet thuisgeven en iedereen op zichzelf is aangewezen, zou niet bepaald als een volledig nieuwe situatie hoeven worden beschouwd.

alle artikelen (8)

The First Purge Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The First Purge

acties