Ook deze populaire horrorfilm komt binnenkort naar Netflix

Ook deze populaire horrorfilm komt binnenkort naar Netflix

'The First Purge' duikt in het ontstaan van de welbekende zuiveringsnacht.

Netflix heeft weer een interessante film voor horrorliefhebbers aangekondigd. Vanaf volgende maand is The First Purge te zien op het platform. In dit deel, zoals de titel al weggeeft, wordt de oorsprong van de inmiddels welbekende zuiveringsnacht getoond.

Hoewel critici deze horrorfilm niet per se konden waarderen, weerhield dat het publiek er echter niet van om hem massaal in de bios te gaan bekijken. The First Purge haalde namelijk bijna 140 miljoen dollar op aan de wereldwijde bioscoopkassa's (tegenover een budget van slechts 13 miljoen).

De film maakt dan ook onderdeel uit van de succesvolle Purge-franchise. The First Purge is het vierde deel van de inmiddels uit vijf films bestaande reeks. Ook kwam er in 2018 een serie, maar deze werd na twee seizoenen gecanceld.

The First Purge (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Gerard McMurray | Cast: Y'Ian Noel, Lex Scott Davis, Joivan Wade, e.a.
Om de criminaliteitscijfers zo laag mogelijk te houden, roept de Amerikaanse regering een bijzonder experiment in het leven: één nacht lang bestaan er geen wetten en mag iedereen ongestraft plunderen en moorden. Een drugsbaron probeert in zijn eigen wijk deze nacht vol gelegaliseerde criminele activiteiten te overleven en besluit om de politiek in te gaan. Het experiment loopt namelijk al snel volledig uit de hand.



The First Purge is vanaf 14 maart op Netflix te streamen.

NieuwsFilm

meest populair