Celebrity

Jennifer Aniston noemt huwelijk met Brad Pitt een succes

Hetzelfde geldt voor de echtverbintenis met Justin Theroux.

door FilmTotaal om 06:00 in Celebrity
Hoewel de sprookjes uiteindelijk eindigden, denkt Jennifer Aniston dat haar huwelijken met Brad Pitt en Justin Theroux successen waren. Dat heeft ze uitgelegd aan het blad Elle. In het interview onthult de 49-jarige Friends-ster meerdere dingen over haar privéleven. Dat een huwelijk kan ophouden is volgens de actrice heel gewoon. Het gaat er juist om dat je er nieuwe dingen van leert.

"Ik voel geen leegte," begint Aniston. "Echt niet. Mijn huwelijken waren erg succesvol, dat is mijn persoonlijke mening. En toen ze ten einde kwamen, was dat een keus die we gezamenlijk maakten om gelukkig te zijn. Soms bestaat er opeens geen vreugde meer. Vanzelfsprekend waren er tegenslagen en niet elk moment voelde natuurlijk fantastisch aan. Uiteindelijk is dit het enige leven dat we hebben en ik zou niet in zo'n situatie uit angst blijven."

Angst om alleen te zijn, vertelt Aniston. "Angst om niet te kunnen overleven. Als je in een huwelijk blijft uit angst dan voelt dat alsof je, je enige leven een slechte dienst bewijst. Als je er moeite in gestoken hebt en het lijkt erop dat het niet werkt, dan is dat oké. Dat is niet een mislukking. We zijn omsingeld door clichés die herschreven en aangepast moeten worden, begrijp je? Want het is een zeer bekrompen manier van denken."

Na twee jaar daten schonken Aniston en Pitt elkaar het jawoord in 2000. Hun huwelijk hield vijf jaar stand. Geruchten deden de ronde dat Angelina Jolie verantwoordelijk was, omdat zij en Pitt kort na de scheiding met elkaar waren. Volgens Aniston is dit onzin. "Niemand heeft iets verkeerds gedaan," vertelde ze aan The Hollywood Reporter in 2015. "Zulke dingen gebeuren soms." Ook bestreed ze de geruchten dat ze hun relatie beëindigden omdat Aniston geen kinderen wilde. "Dat heb ik nog nooit in mijn leven gezegd. Ik zou zo'n ervaring nooit opgeven voor een carrière."

Met de Leftovers-acteur Justin Theroux was ze even lang in een relatie. Van 2011 t/m 2017 - daarvan waren ze twee jaar getrouwd. Het nieuws van de breuk maakten ze samen bekend via een verklaring. De keuze om een punt achter het huwelijk te zetten was er één die ze op vriendschappelijk wijze hadden gemaakt.

In het gesprek met Elle vertelde Aniston eveneens nooit echt ambities te hebben gehad om te trouwen. "Ik was nooit zo'n kind dat wat rondhing en droomde over een trouwerij. Dat waren niet mijn fantasieën. Toen er voor het eerst een aanzoek gedaan werd, kwam dat zo vreemd over."

NieuwsFilm

meest populair