Algemeen

'Avatar'-vervolgen ''gecompliceerd'' voor slechterik Quaritch

Die kerel met een flinke jaap in zijn gezicht.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 11:07 in Algemeen
In gesprek met SlashFilm heeft acteur Stephen Lang gesproken over de vele Avatar-vervolgfilms die op dit moment gemaakt worden. Hij richtte zich vooral op zijn personage, Miles Quaritch, uiteraard de slechterik in de eerste film van regisseur James Cameron.

Lang geeft in het interview met SlashFilm aan dat zijn personage voor complexe veranderingen staat in het eerstvolgende deel, Avatar 2:

"Ik kan je vertellen dat we diep, diep in de opnames zitten. We zijn nog lang niet klaar. De plek van Quaritch in dit universum is gecompliceerder geworden. En dat is zo'n beetje zijn aandeel in deze wereld. De wereld - de wereld van Pandora - begint hem behoorlijk te beïnvloeden op manieren die hij voorheen kon weerstaan, of geen invloed op hem hadden. Het gaat aan hem knagen."

Naar verluidt zou het tweede deel de titel Avatar: The Way of Water dragen. Het eerste vervolg staat al eventjes gepland voor 18 december 2020.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

dakai-world

Avatar

Laat het speculeren van de titels maar beginnen. Volgens mij gaan de volgende Avatar-vervolgen dus zoiets genoemd worden:

Avatar: The Way of Water
Avatar: The Master of Fire
Avatar and the Earth Bender
Avatar: The Monk of the Skies

En dan. Over plus minus 25 jaar komt James Cameron met zijn magnus opus getiteld:

Avatar: The Master of Four Elements

Okay, alle gekkigheid op een stokje. Integendeel tot de rest van de zuurpruimen, vond ik Avatar dus wel een uiterst vermakelijke film. Vooral het visueel aspect blies me weg en de rest heb ik toen voor lief genomen. Ja, het verhaal is vaker verteld. Maja, hebben alle verhalen dat niet in een hoedanigheid?

Nu kennen we de personages en Pandora, laten we hopen dat we getrakteerd worden op weer een visueel spektakel (er is veel veranderd sindsdien), waarin ook het verhaal net zo veel aandacht krijgt als alle VFX.

Skihvo

Avatar

Het is misschien een spoiler maar neem aan dat iedereen wel Avatar heeft gezien want anders stond het niet op de eerste plek met box office records maar hij komt om het leven. Hoe gaan ze hem tot leven weer brengen vooral hoe ze het in het artikel vertellen komt het over dat hij van de wereld is gaan houden. Enige dat ik kan voorstellen is dat hij zijn eigen avatar gaat krijgen want 3 pijlen van 2 meter met gif erin overlijf je niet

Goku32

Avatar

Skihvo, meschien is hij 1 geworden met avatar wereld of zoiets

Master Of Films

Avatar

Avatar: The Way of Water

En van morgen krijgen we de CGI prequel te zien met de naam Aquaman. Vraag mij af of mensen nog steeds "blown away" van CGI water. Het zijn niet meer de tijden van The Abyss (wiens Blu-ray nog steeds wordt "vermist".

dakai-world "Integendeel tot de rest van de zuurpruimen, vond ik Avatar dus wel een uiterst vermakelijke film. Vooral het visueel aspect blies me weg en de rest heb ik toen voor lief genomen."
Maar hou dat nog steeds stand. CGI verouderd, dat is een feit. Het verhaal van een film is de fundering. Een film is een visuele verhaal. Dat is een feit.

Neem even andere JC films als vergelijking. Bijvoorbeeld Aliens en Terminator 2. Dat zijn nou de filmklassiekers die in lijsten veel voorkomen waarvan mensen nog jaren lang overpraten. Waarom is dat. Omdat beide films spannend zijn en omdat beide films helden waar je meeleeft. Avatar biedt geen van beide en moet het (voorlopig) echt hebben van de CGI visuals.

dakai-world "Ja, het verhaal is vaker verteld. Maja, hebben alle verhalen dat niet in een hoedanigheid?"
Ligt eraan hoe je het vertelt en hoe het brengt in een film. Neem Star Wars A New Hope. The Hero's Journey wordt erin verwerkt. Ondanks het houterige acteren van Hamil wel goed uitgevoerd.

donniebrasco

Avatar

@Mof, The Abyss (wiens Blu-ray nog steeds wordt "vermist". Die had ie allang 'n 3d versie op br uit moeten brengen(net als Titanic)! Nu wat aan de late kant, nu er geen 3d tv's meer gemaakt worden. Dus Cameron blijft hier en daar nogal in gebreken. Nu nog 2 jaar wachten op Avatar vervolg slaat nergens op.....

FilmTotaalVerbeteren

Avatar

Vreemde reactie dakai, als fan zou je moeten weten dat de vier titels al bekend zijn (jij lijkt er toch van uit te gaan dat deze de officiële titel wordt).

nieuwslaatste nieuws

meest populair